אליעד, רועי בר נתן, ריקי גל, אסי לוי, שירי מימון, בועז שרעבי ועוד - מזמינים אתכם לחגוג איתם 70 שנות קולנוע הישראלי במופע מיוחד
מהו הסרט האהוב על שירי מימון? ומה חושבת ריקי גל על הקולנוע הישראלי? משתתפי המופע '70 שנה לקולנוע הישראלי - משפת הבורקס ועד היום' בכנס 'לשון ראשון', ביניהם מימון, גל, אליעד ואסי לוי, נברו בזיכרון הקולנועי שלהם ושיתפו אותנו בסרט הישראלי האהוב עליהם בכל הזמנים. איך הפך הקולנוע המקומי לחלק בלתי נפרד מבניית השפה העברית? והאם צפוי דואט בין רועי בר נתן לבועז שרעבי? אתם מוזמנים לגלות במופע שכולו חגיגה לקולנוע ולשפה העברית, שיתקיים במוצאי שבת ה-10.2, במסגרת כנס השפה העברית ה-11 בראשון לציון
"בקזבלן היו נותנים כבוד לבנאדם, אפילו אם הוא לא בנאדם", "מי מתעסק? זה מיקו!", "רק שלא תגמור לנו כמו מוטי בננה בציריך", "אתה דומה לאח שלך כמו שני עלים של נענע", "לסרג'יו פנית, לא טעית!".
אין ספק שהקולנוע הישראלי תרם לשפה העברית מילים, ביטויים ומטבעות לשון שכולנו משתמשים בהם יום-יום. השירים המרגשים, המצחיקים והכואבים שהופיעו בסרטים הישראלים, הפכו לקלאסיקות על-זמניות שתיעדו רגעים קטנים בהיסטוריה הישראלית.
החל מיומו הראשון, הפך הקולנוע הישראלי למראה שמשקפת את החברה הישראלית. הוא משמש אבן דרך בהתפתחות של התרבות המקומית, וחלק בלתי נפרד מהבנייה של השפה העברית. בכל סרט ישראלי יש משהו מהחיים שלנו בארץ. כל אחד מאיתנו יכול לראות את עצמו בא לידי ביטוי על המסך של הקולנוע הישראלי.
המופע שחוגג את הקולנוע הישראלי והשפה העברית הקולנועית
מופע '70 שנה לקולנוע הישראלי – משפת הבורקס ועד היום', המהווה חלק מכנס 'לשון ראשון' לשפה העברית בראשון לציון, יעסוק בתרומה של הקולנוע לשפה ולתרבות הישראלית, לצד הפיכת הקולנוע לשגריר של האומנות הישראלית בעולם, וההצלחה שלו בקרב הקהל בישראל. את המופע ינחה צמד היוצרים, הבמאים והשחקנים חנן סביון וגיא עמיר ('עספור', 'מכתוב', 'שאטו עין כרם'). בין המשתתפים: שירי מימון, ריקי גל, בועז שרעבי, רועי בר נתן, אסי לוי ואליעד.
לכבוד הערב המרגש, בו יצוינו הרגעים הגדולים של המסך הגדול ב-70 השנים האחרונות, שאלנו את המשתתפים מהו הסרט הישראלי האהוב עליהם, ומה דעתם על חשיבות הקולנוע הישראלי והתרומה שלו לשפה העברית. מהי הבחירה יוצאת הדופן של אליעד? במי הייתה מאוהבת שירי מימון בתור ילדה? ומי האליל של אסי לוי?
לשירי מימון יש וידוי על 'קראש' מפתיע מהילדות: "הייתי רואה בריפיט את 'אלכס חולה אהבה'. הוא משלב תקופתיות ותמימות, רומנטיקה, הומור, ושחקנים מעולים. והייתי מאוהבת באלכס..."
ריקי גל בחרה את 'אוונטי פופולו' המעולה של רפי בוקאי מ-1986. "אוונטי פופולו נוגע במגוחך שבמלחמה, בתקווה של כולנו לחיים בשלום, ובעבודה שמתחת ללובשי המדים, קיימים אנשים וכולם שואפים לאותו דבר". סרט חובה לכל ישראלי.
בועז שרעבי פשפש עמוק בזיכרון שלו ובחר בסרט "באין מולדת" מ-1956, בבימויו של נורי חביב ובכיכובם של שושנה דמארי ושייקה אופיר. "צפיתי בו בגיל 8-9, זה הסרט שהראשון שעסק בעליית יהודי תימן, הזכיר לי את הבית. מגיל צעיר הייתי מעריץ של שושנה דמארי".
אליעד מכתיר את 'ביקור התזמורת' בתור הסרט הישראלי האהוב עליו בכל הזמנים. "ששון גבאי בתפקיד נפלא, סרט ישר ללב, והתפאורה הטבעית של הדרום היפה שלנו פשוט מחדדת את התוכן לרמה מדויקת".
לאסי לוי לא היה שום ספק בבחירה שלה: "'השוטר אזואלי' של אפרים קישון, עם השחקן המופלא, הגדול והמרגש מכולם - שייקה אופיר. מעבר לסיפור המצוין והבימוי הנפלא, שייקה אופיר מציג את אחת הדמויות האייקוניות והמרגשות ביותר בקולנוע הישראלי. השוטר הכי לא צפוי, שלומיאל, ותרן, בעל לב זהב, עם נאמנות וגאווה גדולה למקצוע - רק שלא תמיד מצליח לו, אבל הוא לא מוותר, לעולם. כל הניגודים האלו יוצרים דמות מלאת חן, מרגשת וכל-כך נוגעת ללב. הקלוז אפ בסיום הסרט הוא מופתי, סצנת הפתיחה מרגשת, וכמובן שיר הנושא שכתב נפתלי אלטר, בביצוע המדויק של אושיק לוי, שמשלים באופן גאוני סרט שחרוט על ליבי כמו קעקוע לנצח".
הקולנוע הישראלי – מספר את הסיפור הישראלי
כשנשאלה על החשיבות של הקולנוע הישראלי, ריקי גל אמרה כי היא בטוחה ש"הקולנוע הכרחי לחיינו ועומד כמראה למציאות, לחלום, לשייכות ולשפה שלנו, להיסטוריה שלנו ולחזון שלנו".
גם שירי מימון אומרת כי "מה שמיוחד בקולנוע הישראלי הוא בעיקר הצגת הסיפור של הישראליות. אין כאן ניסיון ליצור הוליווד, יש תמיד שאיפה לתוכן עמוק, מעניין, מסקרן וייחודי לנו, יחד עם המשחק המשובח. יש לנו שחקנים נהדרים ושחקניות נדירות".
אליעד גאה מאוד בקולנוע הישראלי, ולא מתבייש בזה: "מה שמיוחד בקולנוע הישראלי, זה שהוא שלנו. אני בעד לתמוך ביצירה ישראלית, הרמה עלתה והשתפרה, הצילום, התוכן, השחקנים. אנחנו לא נופלים בשום פרמטר מחו"ל, ורק אנחנו יכולים לספר את הסיפור של עצמנו בצורה הכי טובה".
בועז שרעבי מתפייט ומתאר את הקולנוע הישראלי "כמו יין המשתבח עם הזמן. השימוש בשפה שלו, משקף את ההווי הישראלי המיוחד".
אסי לוי מסכמת נפלא: "הקולנוע הישראלי מיוחד בכך שהוא מביא את ישראל הרב-גונית, את המציאות המורכבת שבה, מבחינה פוליטית וחברתית גם יחד. לא בהתרסה, אלא דרך הסיפורים, העולמות והחוויות שלנו כאן במקום הזה, לטוב ולרע. הקולנוע שלנו משמש מראה של החברה הישראלית ונוגע בפצעים הכי עמוקים שלה וביופי האינסופי שבה, באנשים המיוחדים המרכיבים אותה, והוא לא נמנע מפתיחה של קונפליקטים קשים לצפייה שהכרחי להתעסק בהם. כי לשם כך אנחנו עושים סרטים, לשם כך אני הולכת לקולנוע שלנו. ולשם כך אני גם עושה קולנוע".
אם אתם רוצים להצטרף לחגיגה של קולנוע, עברית, הומור, סלנג ומורשת, אתם מוזמנים למופע '70 שנה לקולנוע הישראלי' ב-10.2 בכנס 'לשון ראשון', המתקיים מזה השנה ה-11 והפך במרוצת לשנים למסורת.
הכנס, שייערך בתאריכים 7-10 בפברואר 2018 בהיכל התרבות ראשון לציון בשיתוף משרד התרבות והספורט, יעמוד השנה בסימן 70 שנה למדינה. עשרות אנשי אקדמיה, מרצים, אנשי רוח, סופרים, משוררים, יוצרים, שחקנים וזמרים ייקחו חלק בשלל המושבים והמופעים שהופקו במיוחד לכנס. אתם מוזמנים לכנס, לחגוג את שלל הגוונים של השפה העברית והתרבות הישראלית ב-70 השנים שחלפו מאז מהקמת המדינה. נתראה בכנס!
רוצים לחגוג איתנו את השפה העברית? לפרטים והזמנות מקומות, היכנסו או התקשרו 3701* >>