שתף קטע נבחר
 

מכללת קיי למען הקהילה

המכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי בבאר שבע היא אחת המכללות האקדמיות לחינוך החשובות בישראל

מעבר לתוכניות האקדמיות היוקרתיות שמקיימת המכללה (בראשן החוגים לאמנות, חינוך מיוחד, חינוך גופני ועוד), המכללה חרתה על דגלה קידומם של נושאים חברתיים ועשייה חברתית וקהילתית, המהווים חלק בלתי נפרד מהעשייה האקדמית. לשם כך, מקיימת המכללה פרויקט הנקרא "קייהילה" במסגרתו כ-150 סטודנטים וסטודנטיות מהמכללה מתנדבים בקהילות שלהם במגוון תחומים רחב. ההתנדבות מוכרת כנקודת זכות אקדמית, אולם במקרים רבים הסטודנטים ממשיכים בהתנדבות גם לאחר סיום לימודיהם במכללה.

 

בתחילת השנה הגיעו למכללת קיי למעלה מ-30 ארגונים כדי לגייס מתנדבים איכותיים מבין הסטודנטים. בין הארגונים היו בתי אבות, בית החולים הפסיכיאטרי, בית הגלגלים ועוד. בהמשך השנה הסטודנטים המצטיינים של פרויקט "קייהילה" השתתפו בתערוכת אקטיביסטים המספרת על פעילותם ההתנדבותית, במטרה לעודד סטודנטים נוספים להירתם לעשייה.

 

בניין מכללת קיי (צילום: יח
בניין מכללת קיי(צילום: יח"צ)

 

בנוסף לתוכניות ולפרויקטים  השונים שמקיימת המכללה עם הפנים לקהילה, היא גם מזמינה את הקהילה אליה פנימה, כשעל הפעילות אמונה עמותת "עוד", המרכזת מטעם המכללה את פעילויות החינוך הלא פורמלי למען הקהילה. אחת התוכניות המרכזיות שהעמותה מקיימת היא "האקדמיה החברתית" – תוכנית לימודים מיוחדת לסטודנטים על הרצף האוטיסטי; הסטודנטים מגיעים למכללה פעמיים בשבוע וזוכים למגוון רחב של הרצאות המיועדות להם, החל מקולנוע ותיאטרון ועד חינוך סביבתי וחינוך מיני. הורי הסטודנטים מספרים כי מדובר בתוכנית המעניקה לצעירים סיפוק רב ותחושה שהם לא שונים משאר בני גילם.

 

תוכנית נוספת של עמותת ״עוד" היא בית הספר לגמלאים "תרשיש", המקיים במכללת קיי מעל 80 קורסים שונים לכ-600 אזרחים ותיקים המעוניינים להעשיר את הידע שלהם בתחומים שונים, כגון: אמנות, שפות, היסטוריה ועוד.

 

מעבר לעשייה החברתית של כלל המכללה, ישנם מסלולי לימוד ייחודיים בהם העשייה החברתית מהווה חלק משמעותי מאוד מתוכנית הלימודים. אחד המסלולים הוא מסלול רג"ב, המיועד לסטודנטים מצטיינים. במסגרת התוכנית נדרשים הסטודנטים להצטיינות אקדמית לצד מעורבות חברתית משמעותית. העשייה החברתית בתוכנית מגוונת מאוד: סטודנטים מתנדבים בחפירת עתיקות בבאר שבע בשיתוף רשות העתיקות, סטודנטיות בדואיות שמלמדות ערבית מדוברת בבית ספר תיכון בעומר, סטודנטים מתנדבים בבית הספר לגמלאים ״תרשיש״ וב ״אקדמיה החברתית״ ועוד, תוך שמירה על רף דרישות אקדמיות גבוה ביותר.

 

תוכנית נוספת המשלבת תרומה משמעותית למען הקהילה היא תוכנית ״שבילים״, במסגרתה לומדים סטודנטים שכבר פועלים מספר שנים בעולם החינוך והמעוניינים לזכות בתואר אקדמי במקביל להמשך עשייתם החינוכית, כשהדגש של התוכנית הוא דיאלוג מתמשך עם הקהילה. הסטודנטים בתוכנית זו משתתפים בפרויקט חממה ליזמות חברתית, במהלכו הם בונים פרויקט למען הקהילה, החל משלב החשיבה על הרעיון, דרך התכנון ועד ליישומו של הפרויקט. בין הפרויקטים הבולטים שנעשו בשנים האחרונות ניתן למצוא את הפרויקט של מנאר אבו ריאש מרהט, שפתחה קבוצת תמיכה לנשים בדואיות

 

הסובלות מבעיות פוריות. מפגשי הקבוצה נתנו לנשים אלו  כוח לדבר ולהבין שהן לא לבד, בנושא שהיה במשך שנים בבחינת טאבו בחברה הבדואית, ולהבין כי הן חזקות ושוות בזכות עצמן.

 

נשיאת המכללה, פרופ' לאה קוזמינסקי: "מכללת קיי מאמינה בשילוב של מצוינות אקדמית עם עשייה חינוכית וחברתית. אני גאה בכך שהמכללה שלנו מובילה פרויקטים חברתיים רבים המשפיעים על אוכלוסיות רחבות ומגוונות בחברה הישראלית. לשמחתי, הסטודנטים המתנדבים מבטאים רגישות ואחריות פעילה לצרכי הזולת".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים