שתף קטע נבחר
 

בוגרי בי"ס 'בישולים': המנוע מאחורי לאונג' הקינוחים של נספרסו, מסעדת NUR והקונדיטורית מיכל בוטון

מתי בפעם האחרונה נתקלתם בקינוח שכולל "נהר" של קפה, או מזגתם אספרסו על סירות בצק פריך? שיתוף פעולה מיוחד של בית הספר הגבוה לקולינריה 'בישולים' עם הקונדיטורית הבינלאומית מיכל בוטון, הוביל לביצוע מושלם של קינוחי גורמה, לכבוד לאונג' הקינוחים של החטיבה העסקית של נספרסו ומסעדת NUR. מה היו המשימות של בוגרי 'בישולים'? וכיצד הם הביאו את הקינוחים המורכבים לכדי שלמות?

אומרים שבקונדיטוריה אין משימה קלה: הכמויות, הטקסטורה והטעם - חייבים להיות מדויקים עד לפרט הקטן ביותר. הבוגרים הטריים של בית הספר הגבוה לקולינריה 'בישולים' עמדו בהצלחה במשימה שהגתה הקונדיטורית מיכל בוטון, עבור לאונג' הקינוחים של נספרסו ושל מסעדת NUR הניו-יורקית, של מאיר אדוני. אחד מפרויקטי הקינוחים המרשימים ביותר בעולם הקולינריה הישראלי בשנה החולפת.

  (צילום: איתן וכסמן)
(צילום: איתן וכסמן)

 

המטרה: קינוחים שהם חוויה לכל החושים

החטיבה העסקית של נספרסו, השיקה שתי תערובות קפה נדירות - נפאל וקילימנג'רו, באירוע מיוחד של מסעדת NUR הניו-יורקית, שהוקמה למשך 3 ימים בתל אביב, ובניצוחה של הקונדיטורית הבינלאומית מיכל בוטון.

 

בוגרי מגמת קונדיטוריה של בית ספר 'בישולים' קיבלו על עצמם את המשימה להוציא לפועל את החזון המורכב של בוטון, ששאפה לספק למבקרים חוויה רב חושית, בהגשה ייחודית.

  (צילום: איתן וכסמן)
(צילום: איתן וכסמן)

ה"מתאבן" של הקינוחים בכניסה ללאונג' הקינוחים - היה עוגייה פריכה במילוי קקאו ופולי קפה גרוסים ופניני קראנץ', שמתפצחים בפה באופן מענג. בתוך הלאונג' הוגשה ה"מנה הראשונה", סנט אונורה, פחזנית במילוי קרם חלב קלוי, עם נגיעות מלח מצופות קרמל מריר ופריך.

 

ה"מנה העיקרית" של הקינוחים התחלקה בין שני חללים עם מיצגים אינטראקטיביים: בחלל 'נפאל' מצאו האורחים שולחן עגול עליו מגש עם סירות בצק ממולאות טופי, אגוזים, שוקולד מריר ואספרסו מתערובת נפאל הנדירה, הידועה בעוצמה שלה, בתווי קלייה מודגשים ובטקסטורה קטיפתית. את האספרסו האורחים זילפו על הקינוח, שהתמלא בתערובת הקפה וחשף מרקמים מגוונים וטמפרטורות מנוגדות בקינוח אחד.

  (צילום: איתן וכסמן)
(צילום: איתן וכסמן)

בחלל 'קילמנג'רו' זרם 'נהר' ארוך וצר של קפה שהופק מפולים נדירים. לצד הנהר נחו כדורי שקדים-מרציפן מצופים בקראסט דקיק של שוקולד מריר ובמילוי פירות אדומים. כל אורח קיבל מזלג קטן לנעיצה באחד מהכדורים ולטבילה בקפה החמים תוך גלגול הכדור בתערובת פיצוחים טחונים ואבקות תבלינים.

 

'בישולים' – ללמוד קולינריה ולבנות קריירה בעזרת מיטב השפים והקונדיטורים

עבור לאונג' הקינוחים שנערך לכבוד השקת תערובות הקפה הנדירות, גייסה נספרסו את בית הספר בישולים, בו הסטודנטים מכירים מקרוב את עולם הקולינריה ורוכשים את הידע והניסיון הדרוש לעבודה ממיטב השפים והקונדיטורים. סגל המורים של בית הספר מורכב מ- 18 אנשי מקצוע מובילים, שרכשו השכלה וניסיון ברחבי העולם ופיתחו תכנית לימודים בסטנדרטים בינלאומיים.

  (צילום: איתן וכסמן)
(צילום: איתן וכסמן)

בעולם של טרנדים חולפים, 'בישולים' מוביל בבטחה כבר שני עשורים את תחום לימודי מקצועות הקולינריה עם מעל 10,000 בוגרים העומדים בראש מסעדות וקונדיטוריות נחשבות בארץ ובעולם.

 

סגל השפים המנוסה יחד עם שיטת הלימוד העדכנית, מבטיחים לתלמידים את נתוני הפתיחה הטובים ביותר להצלחה מקצועית בתחום. במסגרת שיתוף הפעולה של בית הספר עם שפים ומוסדות קולינריים מוערכים, בוגרי בית הספר משתתפים בתכניות סטאז' במסעדות וקונדיטוריות מהמובילות בארץ ובעולם.

 

מי שעומד בראש מגמת הקונדיטוריה בבית הספר, הינו שף קונדיטור ברי סייג, הנחשב בעיני רבים לאחד מאנשי ההכשרה המוערכים בארץ, עם התמחות מעמיקה בתחום המאפים (viennoiserie). סייג מביא עמו ידע וניסיון עשיר ועדכני, יחד עם גישה ייחודית להוראה והובלת תלמידים למיצוי הפוטנציאל האישי שלהם.

 

ברי סייג מבי
ברי סייג (צילום: ריטה מאי)

לאונג' הקינוחים בו השתתפו בוגרי 'בישולים' נערך מטעם החטיבה העסקית של נספרסו, אשר השיקה את שתי התערובות הנדירות, נפאל וקילמנג'רו. החטיבה העסקית של נספרסו פעילה בשוק המקצועי כ-20 שנה, והיא מציעה מגוון מכונות המותאמות לצרכי העסק ולהיקפי פעילות שונים. אלפי מסעדות ברחבי העולם מגישות לסועדים שלהן קפה נספרסו, ביניהם 750 מסעדות מכוכבות מישלן.

 

רוצים לשמוע עוד על פתרונות הקפה של החטיבה העסקית של נספרסו? היכנסו>

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים