65 חתולים הוחרמו מעמותה למען בע"ח בצפון
שבוע לאחר שפונו עשרות כלבים במצב הזנחה קשה מעמותה למען בע"ח בצפון, פקחי משרד החקלאות פינו מהמקום 65 חתולים שהועברו למתקן מוגן. אצל הכלבים שהוחרמו התגלה בנוסף למחלות עור גם טפיל הלישמניה (שושנת יריחו). המועצה האזורית הוציאה צווים להפסקת פעילות העמותה, פינוי וחיטוי המתחם
לפני מספר ימים פונו עשרות כלבים ממתחם של עמותה למען בעלי חיים בצפון הארץ בעקבות ביקורת שנערכה במקום על ידי מפקחי משרד החקלאות ומפקחי המועצה האזורית עמק יזרעאל.
פקחי המשרד שבו בתחילת השבוע במטרה לפנות את עשרות החתולים שנותרו במתחם. לאחר מבצע בן מספר שעות, נלכדו 65 חתולים שהוחזקו לדברי משרד החקלאות בתנאים מחפירים ובניגוד לתקנות וחוק צער בעלי חיים. החתולים הועברו לטיפול רפואי ושיקום במתקן מוגן של משרד החקלאות.
צו לסגירת העמותה ופינוי המתחם
על פי משרד החקלאות, המתחם הסגור בו הוחזקו הכלבים והחתולים היה מזוהם בהפרשות בעלי החיים והם הוחזקו בתנאים מחפירים.
ד"ר נירית צפורי-ברקי, סגנית הממונה על חוק צער בעלי חיים במשרד החקלאות ופיתוח הכפר סיפרה ל-ynet כי זו לא הפעם הראשונה שנערכה ביקורת במקום ובעלי העמותה נדרשו לתקן את הליקויים. בשלב הראשון לפינוי החיות, חולצו 48 כלבים עם בעיות עור קשות, שגרמו להם לגירוד עצמי בלתי פוסק עד למצב של פציעה עצמית, פרווה מרוטה וזיהומי עור שגרמו להם לסבל וכאב.
"הוצאנו את כל החתולים במשך כארבע שעות והם הועברו למתקן מוגן. מרביתם חתולים בוגרים, למעט גור ומספר נקבות בהיריון. החתולים יעברו בדיקות מקיפות בבית החולים הווטרינרי בבית דגן מאחר והתגלתה לישמניה אצל הכלבים ואין ביכולתנו לשלול את המחלה גם בחתולים ללא בדיקות מקיפות", היא מסבירה.
בהודעת המשרד, נמסר כי כנגד החשודים הוצאו על ידי המועצה האזורית צו סגירה מנהלי למקום וייאסר על בעל העמותה להכניס למקום בעלי חיים. כמו כן, הוצא צו המורה על ניקוי, ריסוס וחיטוי המקום, תוך פינוי מפגע שעלול לגרום לפגיעה בבריאות הציבור ובעלי החיים.
הכלבים התגלו כנושאי טפיל הלישמניה
במשרד מציינים כי בעמותה היו בתחילת דרכה כ-700 עד 800 חתולים ולפני כשנה מספרם ירד לכ-300 חתולים. "נדהמנו מהמספר הנמוך של החתולים כיום. כבר לאחר פינוי הכלבים, בעל העמותה ובת זוגו נחקרו, יש לנו ממצאים בנושא ובעקבות החקירה, נמליץ להגיש נגדם ככל הנראה כתב אישום", היא מסבירה.
"מאחר והתגלה סקביאקס ולישמניה, אנחנו לא יכולים לקחת סיכון וכל בעלי החיים יישארו בבידוד עד שישתפר מצבם ונוכל לקבוע האם כשירים לאימוץ לבתים ואינם מדבקים לאנשים או לבעלי חיים אחרים", מוסיפה ד"ר נירית צפורי-ברקי. "הכלבים שנושאים את טפיל הלישמניה יישארו עמו לכל ימי חייהם מדובר בטפיל שעלול להתפרץ במגע עם זבוב החול".
לדברי משרד החקלאות, המתחם היה מזוהם בהפרשות צואה ושתן של בעלי החיים ולא נעשה פינוי של ערימות הצואה מהמקום, אלא העברתן לשולי המתחם. במשרד החקלאות נטען כי מאחר ובמקום אין מערכת ניקוז וביוב תקינה, במתחם ישנם בורות מלאים בצרכים ומים עומדים.
כמו כן, נטען בדיווח של משרד החקלאות, כי כלי המזון והמים לא היו ראויים לשימוש החיות וכי פוזרה כמות גדולה של מזון ברחבי המתחם, דבר שגרם למשיכת מזיקים, פגיעה באיכות המזון ובחלק מהמקרים, המזון התערבב עם הפרשות הצואה והשתן של הכלבים. במקום נמצאו קופסאות שימורים שהפיצו סכנה בריאותית.
בנוסף צוין כי אביזרי הלינה היו שבורים ומלוכלכים וללא דרגשי לינה כמתחייב בתקנות. על פי משרד החקלאות, המתחם אינו בנוי ואטום באופן בו יוכל לספק הגנה לבעלי החיים מפני תנאי מזג האוויר ובחלק מהתשתיות של המבנים מהוות סכנה לבריאות הכלבים.
בעמוד הפייסבוק של העמותה, צויין כי בקרוב תתפרסם תגובה מצד העמותה על האירועים שהובילו לסגירת העמותה ופעילות בית המחסה.
_