ראשון רוצה שינוי
הבחירות הקרובות לרשויות המקומיות מביאות איתן תקווה ותחושה של חילופי דורות. המועמדים הצעירים והמבטיחים עומדים לממש את ההבטחה ולהפוך לדור הבא של המנהיגים המקומיים. אחת האג'נדות החדשניות והעדכניות ביותר הן של רז קיסנטליך, המועמד המבטיח והרענן לראשות העיר ראשון לציון. מהו העתיד של ראשון לציון, על פי קינסטליך?
המערכה הקרובה בבחירות לרשויות המקומיות מסמנת לנו כי גם ישראל מתחילה ליישר קו עם אירופה. הנציגים ה'מבוגרים', בעלי רקורד ניהולי או צבאי מרשים, אשר במשך שנים שייכנו להם באופן בלעדי את היכולת לנהל בזירה המוניציפלית, עומדים להתחלף בשורה של ראשי ערים צעירים ומתמודדים למועצות המקומיות בגילאי הארבעים.
רז קינסטליך, יו"ר סיעת הירוקים והצעירים והמועמד המוביל לראשות העיר ראשון לציון, הוא אחד מהם. קינסטליך, בן 40 ונשוי +1, הוא מייסד ויו"ר מפלגת 'הירוקים והצעירים' בראשון לציון. בעשר השנים האחרונות שימש כסגן וממלא מקום ראש עיריית ראשון לציון לראש העיר המכהן דב צור. בבחירות הקרובות יתמודד לראשות העיר הרביעית בגודלה בישראל.
"יש תחושה שהציבור דורש משהו חדש", אומר קינסטליך ופורט במצעו תכנית סדורה הנשענת על ערכים של מצוינות בהיבט החינוכי ובהיבט שיתוף ציבור והשקיפות שלטונית.
מתחילים בחינוך
ראשית, קינסטליך מתכוון לכונן רפורמה חינוכית בראשון לציון, אותה הוא מציג באמצעות שתי תמות מרכזיות: הראשונה היא "גן קטן-יחס גדול", המתייחסת לגני הילדים ומצביעה על יחס ישיר בין הכפלת מספר גני הילדים לבין הגברת היחס האישי הניתן לכל ילד, מתן מענה אישי ומהיר יותר, ובנוסף גם תחושת בטחון גבוהה לילדי ראשון לציון.
מדובר ברפורמה המעודדת שקיפות, פיקוח ומצוינות בקרב ילדים משלב הגן.
בין היתר מתרכזת בהצבת גני החינוך המיוחד בסמיכות לגני החינוך הרגיל, מתוך רצון לייצר היכרות משותפת, יחסי חברות ושיתופי פעולה הדדיים, השקעה בצוותי הגנים באמצעות הקמת מרכז עירוני להכשרת גננות וסייעות חינוכיות ותכניות תגמול שונות.
התמה השנייה פועלת לפי עקרון של "השקעה בתלמיד היא השקעה בעתיד", ומציעה שינוי בסדרי העדיפויות, מתוך הבנה כי השקעה מקסימלית בתלמיד מניבה הצלחה מקסימלית לתלמיד.
קינסטליך מתחייב לבצע זאת באמצעות שורת פעולות, כגון חוגים מסובסדים לילדים, הסבת אנשי אקדמיה, מדע ומחקר מהעולם העסקי והצבאי לטובת מערכת החינוך המקומית, ופתיחת מרכזי מצוינות שילוו את הילדים משלב הגן ועד התיכון במרחב העירוני בחינוך הפורמלי והבלתי פורמלי.
"החינוך הוא הפנים שלנו", אומר קינסטליך. "המציאות המשתנה והמורכבת בעולם המודרני תובעת חינוך חדשני לצד יחס אישי, ועלינו לעשות זאת בהשקעה חכמה וביחד".
"אף אחד לא מכיר את צרכי השכונה כמו התושבים החיים בה"
נושא ה'ביחד' הוא מוטיב חוזר אצל קינסטליך, גם באסטרטגיית ניהול עיר בהיבט שיתוף ציבור, והוא רואה בו חלק בלתי נפרד ממנגנון המצוינות העירוני אותו הוא שואף להוביל בראשון לציון, ושעליו הוא שם דגש.
"הציבור דורש עידן חדש של ביחד והוא צודק", מסביר קינסטליך. "אף אחד לא מכיר את הילדים טוב יותר מההורים, כמו שאף אחד לא מכיר את צרכי השכונות כמו התושבים החיים בהן".
קינסטליך מצהיר כי הוא עומד לשתף את ציבור התושבים בצעדים ובהחלטות של העירייה. "רשות מקומית תקינה החותרת למצוינות, חייבת להתנהל על פי עקרונות של שיתוף ציבור, לא רק בהצהרת כוונות ובשחרור סיסמאות של 'הצבת התושב במרכז', אלא ביישום פעולות", אומר קינסטליך. "בהתאם, אני מתכוון לשתף ועדי השכונות וההורים ולהיוועץ עמם, לשלב את התושבים בעשייה ובקבלת ההחלטות, להתחשב ולהיות קשוב לציבור".
"נכון, תהליכי שיתוף ציבור מעודדים ריבוי דעות ולעיתים נותנים תחושה של עיכוב פתרונות, אולם אסור לנו לשכוח שהם ורק הם מעודדים ניהול תקין ומצוינות עירונית ובעיקר הם מונעים שחיתות שלטונית".
רוצים לדעת עוד על המועמד הצעיר והמבטיח לראשות העיר ראשל"צ? היכנסו>>