שתף קטע נבחר
 

מהם הסוכרים הטובים ומהם הסוכרים המיותרים בתזונת תינוקנו? עושים סדר

לא כל סוכר הוא רע. כולם יודעים שהתזונה הטובה ביותר לתינוקות היא חלב אם. הוא מכיל רכיבים רבים התורמים לגדילה ולהתפתחות התינוק. אחד החשובים שבהם הוא סוכר החלב הנקרא לקטוז. במקרים שבהם התינוק ניזון מתמ"ל, חשוב לשים לב להרכב הסוכרים שבו ולוודא שהוא מכיל לקטוז, ולא סוכר לבן. הסוכר הלבן הוא רכיב מיותר, אשר עלול להזיק ולרוב מיועד על מנת לשפר את הטעם בלבד. אז כיצד נדע להבדיל בין "סוכר טוב" ל'סוכר רע"? ואיך נבחר נכון עבור תינוקנו?

השנה הראשונה לחייו של התינוק מרגשת במיוחד וייחודית בהשפעתה המכרעת על הגדילה ועל בריאותו בהמשך החיים. בשנה הראשונה לבדה, התינוק גדל בקצב כה מהיר עד שבסיומה הוא משלש את משקלו, וגופו מתארך פי 1.5. לכן, לתזונה יש משמעות ייחודית בשנה זו. התזונה המיטבית עבורו היא חלב האם, המומלץ כהזנה בלעדית עד גיל חצי שנה ובשילוב עם מזונות משלימים מגיל חצי שנה ועד גיל שנה לפחות.

 

שלב הינקות מהווה חלון הזדמנויות לעיצוב הרגלי אכילה בריאים אשר ילוו את התינוק גם בהמשך חייו ולכן להקפדה על תזונה בריאה יש חשיבות יתירה בגיל זה. לכן, לא מפתיע לגלות שהורים רבים מייחסים חשיבות רבה לתזונה של תינוקותיהם הרכים: הם ידאגו לשלב ירקות ופירות, יקפידו על שתיית מים וידחו את החשיפה למאכלים ומשקאות ממותקים ככל שניתן. ומה לגבי התמ"ל עצמו, המהווה מרכיב מרכזי בתזונת תינוקות אשר אינם יונקים בלעדית? גם כאן יש מקום לשים לב לרכיביו של תחליף החלב שאנחנו בוחרים עבורם, ואחד המרכזיים בהם הוא הרכב הסוכרים.

 

אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

 

מהו הלקטוז? הסוכר ה"טוב" שתומך בגדילה ובהתפתחות התינוק

מוצרי תמ"ל חלביים איכותיים מתבססים על לקטוז, או "סוכר-חלב", הנחשב סוכר טוב ואשר מהווה מרכיב מרכזי בחלב האם. הלקטוז מספק לתינוק אנרגיה זמינה, מעודד את ספיגת הסידן, המגנזיום והנתרן בגוף, ותורם להרכב אוכלוסיית הפרוביוטיקה, ה"חיידקים הטובים", במעי התינוק, אשר חיוניים להתפתחות של מערכת העיכול ומערכת החיסון של התינוק. המומחים המובילים בתחום תזונת התינוקות מדגישים כי אם התינוק אינו יונק, חשוב לבחור עבורו תחליף חלב המכיל פרוביוטיקה כבר בהתחלה.

 

מהו הסוכרוז-סוכר לבן, הסוכר ה"רע" שעלול רק להזיק?

הסוכר הלבן, או כפי שתמצאו אותו בהרכב התמ"ל של ילדיכם, "סוכרוז", הוא בעל מתיקות גבוהה פי 6 מהלקטוז, ובשורה התחתונה, הוא לא מקנה אף יתרון לתינוק. למעשה, ההיפך הוא הנכון - סוכרוז מייצר הרגלי תזונה לא רצויים הכוללים העדפה למזונות מתוקים, וכתוצאה מכך הוא גם עשוי להוביל להשמנת יתר בהמשך הדרך.

 

בנוסף, יש לו גם פוטנציאל גבוה להזיק לשיניים - על פי כל המחקרים המובילים, סוכר מגדיל את הסיכוי לעששת, בכך שהוא תוסס לחומצת חלב, הממיסה באופן איטי והדרגתי את המינרלים של השן.

 

לכן, כפי שהצמיחה התקינה של התינוקות חשובה לכם בתור הורים, ואתם עושים הכל כדי לדאוג לה, חשוב גם לבדוק מהם סוגי הסוכרים המוספים למזון שלהם. ישנם סוכרים טובים אשר מועילים ועוזרים לגוף הקטן והצומח של הילד, וישנו גם סוכר לבן, הנחשב לסוכר "רע" אשר רק הופך את התמ"ל למתוק יותר (ולכן ממכר יותר), ועלול רק להזיק לגוף ולהרגלי התזונה בהמשך הדרך.

 

 

 

חלק מהמוצרים על המדף, ביניהם מטרנה, אינם מכילים סוכר לבן כלל בכל התחליפים החלביים, מתוך כוונה לשמור על בריאות הילד ועל הרגלי התזונה שלו בעתיד.

 

רוצים לדעת עוד? לפרטים נוספים <<<

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים