שלושת כללי הזהב שכל מועמד ללימודי פסיכולוגיה חייב להכיר
ההחלטה ללמוד לתואר ראשון כרוכה, לא פעם, בלבטים, בחינת אינספור אתרים של מוסדות אקדמיים,ו"סקר שוק אקדמי". כשמדובר בתואר ראשון בפסיכולוגיה, "המחקר" מדוקדק אף יותר, ונובע מכך שקריירה טיפולית באחד המקצועות המבוקשים : פסיכולוג קליני, פסיכולוג התפתחותי ופסיכולוג חינוכי, כרוכה בלימודי המשך לתואר שני, אליהם קשה להתקבל.
לשם כך, ערכנו עבורכם, בשיתוף מל"א – המרכז ללימודים אקדמיים, את "שלושת כללי הזהב שכל מועמד ללימודי פסיכולוגיה חייב להכיר".
כלל 1 – האם מכינים אתכם לבחינות המיון לתואר שני ?
"ברור לכולם ששם המשחק הוא קודם כל היכולת להמשיך לתואר שני" אומר פרופ' עמי שקד, ראש התוכנית ללימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה במל"א, המרכז ללימודים אקדמיים. " הבעיה היא שבחינת המתא"ם , בהיותה בחינה ממיינת, קשה מאוד והחלק הארי של הסטודנטים פשוט לא עובר. מאידך – ללא תואר שני, העיסוק בפסיכולוגיה ללא תואר שני מאוד מוגבל, ובטח ובטח אינו תואם את "החלום הגדול" של הסטודנטים – להיות פסיכולוגים"
לפיכך, הכלל הראשון שלנו, הוא בדיקה האם המוסד בו אתם מתכננים ללמוד, מציע תוכנית לימוד עמוקה ומקיפה המכינה אתכם בצורה הטובה ביותר למבחן המתא"ם.
"אנחנו במל"א יצרנו תכנית לימודים ייחודית , הבנויה על פי מודלים של תוכניות מהאוניברסיטאות המובילות בעולם, באמצעותה לומדים הסטודנטים על כלל התחומים המקיפים את עולם הפסיכולוגיה, בדגש על חטיבות קליניות ושיטות מחקר מורחבות , כמו גם על הקניית מיומנויות ניתוח וביקורת אשר איתם ייפגשו הסטודנטים במבחן המתא"ם. בנוסף לכך, אנו שמים דגש על התפתחותם האישית של הסטודנטים גם כן כחלק מהכנתם לקבלה לתארים שניים טיפוליים בפסיכולוגיה.
כלל 2 – סגל איכותי שבאמת מלמד את הסטודנטים
לכאורה זוהי נקודה פשוטה, וכל מוסד אקדמי אמור להציג גלריית מרצים מרשימה. הבעיה היא, שלא תמיד "המרצה הנוצץ" הוא זה שהלכה למעשה נמצא בכתה, ולא פעם נשלחים במקומו מאסטרנטים צעירים ו"טירונים" בתחום.
"אנו שמים דגש משמעותי על מרצים עתירי ניסיון, שנמצאים בכתה, נפגשים עם הסטודנטים ונותנים מענה איכותי, המבוסס על שנים רבות של ניסיון ומאות רבות של סטודנטים עימם כבר נפגשו ולימדו בעבר" ממשיך פרופ' שקד ממל"א. "ברור שמרצה מנוסה, המהווה בר סמכא ואוטוריטה אקדמית, ערב לרמת הלימוד ולהישגי הסטודנטים".
כלל 3 – דגש על התנסות במהלך התואר
"בסופו של דבר הכל מתנקז לשעות הפרקטיקה". זה השלב, שבו מתנסים הסטודנטים לראשונה עם מקצוע הפסיכולוג. לפיכך בבחירה במוסד לימודים אקדמי, יש לבחון היכן הבוגרים מבצעים את ההתנסות שלהם, ועד כמה מוסד הלימודים מקפיד על כך. התנסות איכותית יכולה להשפיע גם על סיכויי המעבר לתואר השני, וגם על המסוגלות והמוכנות המקצועית של הסטודנטים ".
ומלה אחרונה מאיתנו – אל תסתפקו בקריאת מידע באתרים. לכו למוסדות, ובקשו לדבר עם מרצים וממליציים לפני קבלת החלטה.
בהצלחה.
למידע נוסף על הלימודים לתואר ראשון בפסיכולוגיה, ולקביעת פגישה עם יועץ אקדמי לחצו כאן