"הכי קרוב לאמא" - הסדרות החלביות של מטרנה זכו בפרס "מוצר השנה"
חברת מטרנה מחדשת עם סטנדרט מוביל וייחודי בקטגורית מזון התינוקות - ללא סוכר לבן וללא חומרי טעם וריח בכל השלבים ובכל הסדרות החלביות, בכדי לצמצם את החשיפה למתוק ולהקנות הרגלי תזונה בריאים מינקות.
אחת הסוגיות שמטרידות הורים טריים, היא כיצד לדאוג לתזונה הטובה ביותר עבור תינוקם. כאשר הנקה בלעדית, שהיא האפשרות המומלצת – איננה מתאפשרת, החיפוש אחרי תחליף חלב עם הרכיבים החדשניים ביותר, הופך משמעותי יותר. המודל להשראה בפיתוח תמ"ל (תרכובות מזון לתינוקות) הוא חלב אם ועל אף שאין אפשרות להתחקות אחר הרכבו במלואו יש שאיפה מתמדת להתקרב ככל האפשר באמצעות במחקר ופיתוח.
באירוע 'מוצר השנה – בחירת הצרכנים 2019', כפי שנבחרו על ידי הקהל הישראלי במסגרת מחקר מקיף בקרב יותר מ- 3,500 צרכנים, זכתה השנה בקטגוריית תינוקות ובריאות, חברת מטרנה עם הסדרות החלביות שלה, על כך שהינן ללא סוכר לבן וללא חומרי טעם וריח בכל השלבים.
החדשנות הצרכנית הינה באפשרות להימנע מהתוספות המיותרות, החל מגיל לידה בשלב 1, שלב 2 וגם בשלב 3. בין מוצרי המדף הללו תמצאו את סדרת מטרנה GOLD המכילה את רכיב הHMO שתועלתו בחלב אם היא חיסוניות, סדרות מטרנה EXTRA CARE בכשרות רגילה ובכשרות מהודרת המכילות פרוביוטיקה מגיל לידה סדרות מטרנה חלבי ומטרנה למהדרין. מטרנה היא החברה היחידה בישראל שבחרה לאמץ את הגישה המחמירה ביותר ולא להוסיף תוספות מיותרות של סוכר לבן וחומרי טעם וריח גם בשלבים המתקדמים לתינוקות ולפעוטות, גם אם זה מותר בתקני מזון התינוקות.
"אנחנו מבקשים לתת רק את מה שתינוק צריך ואת הטוב ביותר במקרים בהם הנקה בלעדית אינה מתאפשרת", מסרה קרן זופניק בראיון ל ynet לאחר הזכייה, "חרטנו על דגלנו לספק לתינוק את התזונה הקרובה ביותר לחלב אם, ככל שזה ניתן. פעמים רבות הורים מרגישים אבודים בשלב הזה ואנחנו בעצם נותנים להם שקט נפשי מעצם העובדה שכל מה שלא צריך להיות, אכן לא נמצא שם. לכן, בכל גיל ולא רק בחודשים הראשונים לחיי התינוק, חשוב שהרכב הסוכרים יהיה מבוסס לקטוז בדומה לחלב אם וללא תוספות מיותרות".
מדוע כדאי לבחור בסדרות החלביות של מטרנה, מבחינת תזונתית?
תקופת הינקות מהווה חלון הזדמנויות להשפיע לטובה ולבסס הרגלי תזונה נכונים ובריאים לילדים שלנו. התזונה בשנה הראשונה הינה בעלת חשיבות מכרעת על התפתחות התינוק שכן בגיל זה התינוק גדל בקצב מהיר והוא זקוק לרכיבים מזינים למשימת הגדילה שלו. מחקרים מצביעים על הקשר בין צריכת סוכר לבן בגילאי ינקות ובין נזקים בריאותיים עתידיים כמו השמנה ועודף משקל. החשיפה לסוכר לבן ולחומרי טעם וריח מעצימה, שלא לצורך, את ההעדפה לטעם מתוק ולכן בשנות החיים הראשונות חשוב להגביל ככל האפשר חשיפה מיותרת זו.