שתף קטע נבחר
 

9 שאלות שיעזרו לכם לחסוך בחשמל (ובהוצאות) במהלך הקיץ

חודשי הקיץ הישראלי מאתגרים את מד המעלות ובעקבותיו גם את צריכת החשמל. רוצים להיות בטוחים שאתם חכמים לא רק בשמש אלא גם בצריכת החשמל הביתית? אלה השאלות שכדאי שתשאלו

העלייה החדה בטמפרטורות היא חלק בלתי נפרד מהקיץ הישראלי, וכך גם הרצון שלנו להיערך אליה עד כמה שניתן. זו הסיבה שיחד עם החום מזנקת גם צריכת החשמל הביתית, שמצליחה לשבור שיאים חדשים מדי שנה. התחזית לחודשים הבאים אולי לא תצליח להפתיע אתכם, אבל ישנן כמה שאלות שהתשובות עליהן עשויות לחדש לא מעט. ריכזנו 9 שאלות שכדאי שתשאלו את עצמכם כבר עכשיו, כדי לעבור את הקיץ הקרוב עם מינימום הוצאות.

 

1. מתי לאחרונה ניקינו את המזגן?

מכשיר החשמל שהופך ליקיר הבית בחודשי הקיץ, זקוק לטיפול מתאים כדי שיוכל להמשיך ולבצע את תפקידו על הצד הטוב (והמקרר) ביותר. כדי לסייע במניעת איבודי אנרגיה מיותרים ופגיעה ביכולת הקירור של המזגן, מומלץ להקפיד על ניקוי מסנני המזגן אחת למספר חודשים או לפי המלצות היצרן, שימו לב: לפני כל ניקוי, חובה לכבות את המכשיר.

 

כשפתחי יציאת האוויר כלפי מעלה האוויר הקר מתפזר באופן מיטבי (צילום: shutterstock)
כשפתחי יציאת האוויר כלפי מעלה האוויר הקר מתפזר באופן מיטבי(צילום: shutterstock)

2. ומה לגבי המקרר?

לרוב, כשאנחנו מדברים על ניקיון המקרר, אנו מתכוונים לחלקו הפנימי ולפעמים גם לדלתות החיצוניות. עם זאת, כדי לחסוך בצריכת החשמל, חשוב לא לשכוח גם את ניקיון פתח מאוורר המנוע ואת המעבה; סליל הצינורות שממוקם לרוב בחלקו האחורי של המקרר פולט חום, וצריך להישאר נקי על מנת לבצע את תפקידו ביעילות. הצטברות שכבת אבק ולכלוך תוביל לתהליך עבודה מאומץ יותר מצד המדחס, ובהתאם לכך גם ל"זלילת חשמל" גדולה יותר. דרך נוספת ופשוטה לאפשר למקרר לעבוד בצורה חסכונית ויעילה יותר היא על ידי הימנעות מהשארת הדלת שלו פתוחה לאורך זמן.

 

3. מה נמצא במקפיא שלנו?

המקפיא עובד קשה לאורך כל השנה, והתנאים הקיציים גורמים לו להתאמץ עוד יותר. כדי להימנע מהתחממות יתר של המקרר, כדאי לעשות בו סדר ולוותר על הקפאת מוצרים שלא לצורך. מקפיא שמלא עד לכדי שני שליש מנפחו יכול לבצע את עבודתו בצורה יעילה יותר, וגם לאפשר לכם למצוא בקלות את כל מה שנחוץ לכם.

 

4. האם אנחנו מנצלים את כל הפתרונות החינמיים?

החום גורם לנו להשתמש יותר במוצרי חשמל מסוימים אבל מנגד גם מאפשר לחסוך במוצרים אחרים. אם יש לכם דוד שמש, אפשרו לדוד החשמל לנוח מעט במהלך הקיץ. השמש תחמם את הדוד ללא עלות, ותאפשר ליהנות ממים חמים שלא ישתקפו בהוצאות החודשיות. אותה השמש יכולה גם לעזור בייבוש הבגדים ולשחרר את המייבש לחופשה ארוכה.

 

בנוסף, השעות הארוכות במהלכן היא בשיאה יאפשרו לכם לצמצם את השימוש בגופי תאורה ברחבי הבית. האור בסלון דלוק בשעות אחר הצהריים? זה הזמן לכבות אותו. וכדאי בקיץ לכוון את פתחי יציאת האוויר של המזגן כלפי מעלה כדי לפזר את האוויר הקר באופן מיטבי.

 

אל תשתמשו במייבש, נצלו את השמש הקייצית לייבוש כביסה (צילום: shutterstock)
אל תשתמשו במייבש, נצלו את השמש הקייצית לייבוש כביסה(צילום: shutterstock)
  

5. האם מכשירי החשמל שלנו מכוונים לטמפרטורות המומלצות?

גם במקרים של הפעלת מכשיר מסוים, ניתן עדיין לחסוך משמעותית על ידי הכיוון שלו לטמפרטורה המתאימה. במקרה של מקררים, בדקו שהטמפרטורה בתא הקירור היא בין 5 ל-7 מעלות, ושדלתות המקרר אוטמות חדירה של אוויר חם. בכל הנוגע למזגן, ההמלצה לשמור על 25 מעלות בחדר בקיץ לא רק תאפשר לכם ליהנות מטמפרטורה נעימה אלא גם לחסוך בהוצאות החשמל. הורדה של כל מעלה אחת במזגן לעומת זאת, תקפיץ את צריכת החשמל שלו בכ-5%.

 

6. האם אנחנו מבצעים את מטלות הבית בשעות הנכונות?

מכשירים הפולטים אוויר חם אל חללי הבית, מקשים על פעילות הקירור שלו ולכן מאלצים את המזגן והמאוורר לעבוד קשה יותר. כך שאם אתם חובבי בישול או צריכים לגהץ ערמת בגדים, העדיפו במידת האפשר להשתמש בתנור, במגהץ או בטוסטר בשעות הבוקר המוקדמות או בערב כאשר החום אינו בשיאו.

 

7. אילו נורות פועלות בבית?

מנסים להימנע משימוש יתר במכשירים פולטי חום שמקשים על קירור הבית? אל תתרכזו רק בגדולים מביניהם. החלפת נורות למשל, יכולה לעזור גם בקירור הבית וגם בחיסכון בחשמל. אם יש לכם נורות ליבון, שנחשבות לבזבזניות יותר, העדיפו להשתמש בנורות לד או בנורות פלואורסצנטיות קומפקטיות. .

 

8. האם אנחנו מקפידים לסגור דלתות?

בבתים רבים נשמעת השאלה "מי לא סגר את הדוד?" אבל מעטים מקפידים לסגור באותה אדיקות גם את הדלתות והחלונות. על מנת למנוע בריחה של אוויר קר בזמן הפעלת המזגן, חשוב לסגור את דלתות החדרים שאינם בשימוש ולסגור תריסים ווילונות כדי לצמצם את עומסי החום איתם נדרש המזגן להתמודד.

 

9. האם סל הכביסה התמלא?

למרות שהרצון לשמור על סל כביסה ריק משותף לרבים מאיתנו, חסכוני יותר להמתין שכמות הבגדים תאפשר הפעלת מכונת כביסה ומייבש בקיבולת המרבית. אם יש לכם צורך מיידי לכבס כמות בגדים קטנה, כדאי להשתמש בתוכנית החסכונית שמיועדת למצבים בהם המכונה לא מלאה עד הסוף. ובכלל בקיץ הישראלי אין הכרח להשתמש במייבש כביסה, פעולה פשוטה של תליית כביסה בחוץ חסכונית יותר.

 

אל תמלאו את מכונת הכביסה עד הסוף (צילום: shutterstock)
אל תמלאו את מכונת הכביסה עד הסוף(צילום: shutterstock)
 

רוצים להכיר עוד טיפים שיעזרו לכם לעבור את הקיץ בדרך המשתלמת ביותר? לחצו כאן להמלצות נוספות

 

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים