שתף קטע נבחר
 

הגיהוץ האולטימטיבי: כיצד לבחור בכרטיס אשראי שבאמת עובד עבורך

מאז שהוחלט להפריד את כרטיסי האשראי מהבנקים אנו עדים לתחרות גוברת והולכת, כמעט כל רשת מושכת לכיוון שלה ומציעה מגוון הטבות, פינוקים ומקסימום חוויות וריגושים. אבל, כמה כרטיסי אשראי בכלל צריך? איך תזהו כזה שבאמת משרת את הצרכים שלכם? מהי תוכנית ההטבות הנכונה עבורכם, וכמה שווה לכיס שלכם תוכנית נאמנות? הנה כל מה שאתם צריכים לדעת בבחירת מלך הארנק הבא

   (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

מאז שהוחלט להפריד את כרטיסי האשראי מהבנקים אנו עדים לתחרות גוברת והולכת, כמעט כל גוף פיננסי מושך לכיוון שלו ומציע מגוון הטבות, פינוקים ומקסימום חוויות וריגושים.

 

רגע לפני שאתם מוסיפים עוד נפח לארנק, הנה כמה פרמטרים שאתם חייבים לקחת בחשבון (כן, מילולית):

 

1. תסתכלו להרגלי הצריכה שלכם בלבן של העיניים

לפני שאתם מתקדמים לבחירת כרטיס האשראי, כדאי לכם לעצור לרגע, לנסות ולהבין טוב יותר את דפוסי הצריכה שלכם, ולבצע את המיפוי הבא:

 

מה סך ההוצאות שלכם מדי חודש בכרטיסי אשראי?

 

היכן אתם נוהגים לבצע את הקניות שלכם?

 

והשאלה הלא פחות חשובה - האם אתם נוהגים לנצל את ההטבות שמגיעות לכם?

 

כיום ניתן למצוא כרטיסי אשראי הנותנים מענה ייעודי כמעט לכל עולם תוכן ודפוס צרכנות. מרבים לטוס לחו"ל? שווה לבדוק כרטיס אשראי שייתן לכם הטבות על טיסות, קניות בחו"ל, עמלות מועדפות ועוד. מרבים לקנות באתרים בחו"ל? שווה לבדוק היכן תוכניות ה-CASH BACK הכי משתלמות. בליינים? בדקו איזה כרטיס נותן לכם הכי הרבה הטבות פנאי ובילוי כמו 1+1 וכו'.

 

חשוב לזכור כי כמעט בכל כרטיסי האשראי הקיימים היום בשוק, מתגמלים את הלקוח על המחזורים שעושה או על הפעילויות הפיננסיות שלו. ולכן, הכי משתלם לבחור בכרטיס שיש לו את ההלימה הטובה ביותר עם הרגלי הצריכה שלכם, לבדוק חשבונאית מה יוצא לכם ממנו וכמה זה יחסוך לכם בשנה.

 

לדוגמה: משפחה שמוציאה בממוצע 5,000 ש"ח בחודש (לאורך תקופה של שלושה חודשים) בכרטיס האשראי של ההייטקיסטים- יכולה לקבל 2,000 ש"ח חזרה לקנייה של מגוון מוצרי חשמל או כרטיסים להופעות ובנוסף ליהנות מ-20% הנחה על מגוון של מרוצים, מרתונים ואירועי ספורט. מדובר בהרבה כסף שחוזר בחזרה לכיס שלכם!

 

2. קחו בחשבון את הסטטוס האישי שלכם

הפרמטר הבא ששווה לכם לבדוק הוא לאיזה סטטוס אתם משתייכים, ולבחור את כרטיס האשראי שלכם בהתאם אליו, לדוגמה:

 

בעלי משפחה - כדאי לשקול כרטיס אשראי עם הטבות בקואליציית בתי עסק כדי ליהנות מהטבות שמתאימות לכל בני הבית: אופנה, הום דרסינג, מזון וכו'

 

רווקים -  אולי כדאי לחשוב על כרטיס אשראי שמעניק הטבות בתחום מזון / התעופה / פנאי

 

בעלי עסק - שווה דווקא לקחת כרטיס המעניק מסגרת אשראי לעסק בנוסף על המסגרת האישית

 

הייטקיסטים - משתלם לקחת כרטיס אשראי של הייטקזון מבית כאל, עם פטור מלא מדמי כרטיס ותמהיל הטבות ייעודי כמו: עמלה מועדפת של 1% (במקום 2.8%) בביצוע רכישות בחו"ל במטבע זר, שוטף +60 ועוד .

 

3. דמי כרטיס או: פה קבור הכלב

אי אפשר להמשיך מבלי לענות על שאלת מיליון הדולר- כמה כרטיסי אשראי באמת צריך? אם נבחן את הנושא על פי הצורך הבסיסי ומיקוד שליטה – אז כן, ככל שכמות הכרטיסים קטנה יותר, כך מיקוד השליטה גבוה יותר וקל יותר לשלוט בהוצאות. אבל, האם נכון להגיד שמרבה כרטיסים- מרבה דאגות? מממ… לא בטוח.

 

על סמך דפוסי ההוצאות החודשיות שלכם (שבחנתם בסעיף 1) בשילוב מאפייני צריכה פרסונליים, כמו: מספר נסיעות לחו"ל בשנה, תשלומי חובה לרשויות, תדירות ביקורים בקולנוע, קניות מזון ועוד - תוכלו לקבל החלטה מושכלת לגבי מספר כרטיסי האשראי שכדאי לכם להחזיק בארנק, מתוך הבנה בסיסית שכל מנגנון הטבות מוגבל במקסימום מסוים.

 

ולכן, במציאות של היום, כן מומלץ לכל תא משפחתי להחזיק ב- 3 כרטיסים מהסוגים הבאים:

 

כרטיס אשראי בנקאי- המרכז את הפעילות מול חשבון העו"ש, והיום גם מתגמל את הלקוח על פעילויות שונות בחשבון ועל מחזורים בכרטיס

 

כרטיס אשראי של רשת מזון מובילה- המעניק הנחות על ההוצאה המרכזית של משק הבית

 

כרטיס אשראי המעניק הטבות בתחום המועדף על בני המשפחה (אופנה, פנאי וכו')

 

אבל רגע, תחזיקו את הסוסים שלכם! לפני שאתם נכנסים לבולמוס הנפקות, חשוב לזכור שאחזקת כרטיס עולה בממוצע 14 ש"ח בחודש. משק בית ממוצע עם 4 כרטיסי אשראי ימצא את עצמו בהוצאה של כ- 672 ש"ח בשנה! סכום לחלוטין לא מבוטל שמכביד על ההוצאות. ולכן, תמיד כדאי לתעדף כרטיסים עם פטור מלא מדמי כרטיס, כמו למשל: כרטיס האשראי של ההייטקיסטים, שהוא חינמי לחלוטין (מרבית הכרטיסים פוטרים מדמי שימוש רק בשנה הראשונה).

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

4. תוכנית נאמנות או: למה כן לשים את כל הביצים באותו הסל

כרטיסי אשראי רבים מתהדרים בתכניות נאמנות אשר מעניקות הטבות משודרגות ללקוחות הטובים. המשמעות היא למעשה תגמול על נאמנות הלקוח (ביצוע מחזורים / פעולות פיננסיות).

 

גם בעולם תוכניות הנאמנות - ההטבות המובילות לקוחות מעולמות תוכן נבחרים ונשענות בד"כ על רצפת מכירה כלשהי או נכס בלעדי למועדון. למשל: כרטיס ה-FLY CARD במסגרתו צוברים נקודות לנוסע המתמיד (ביחס המרה אוטומטי משתלם), מבטיח כרטיס טיסה בכל שנה למי שמרכז את ההוצאות שלו בכרטיס המועדון. בתכנית הנאמנות החדשה הייטקזון PRO - תוכלו לקבל 2,000 ש"ח לקנייה של מגוון מוצרי חשמל או כרטיסים להופעות, וגם ליהנות מ20% הנחה על מגוון של מרוצים, מרתונים ואירועי ספורט. כמובן יש גם את תוכנית החוויות הוותיקה של כאל המעניקה הטבת 1+1 על מגוון הופעות וסרטים ועוד.

 

שימו לב שבמקרה של הטבות פרימיום הדרישה היא למחזורים גבוהים בכרטיס, ולכן שווה למקד את הפעילות במקום שמעניק לכם את הכי הרבה ערך רלוונטי. אפשר להגיע עד כ-2,500 ש"ח חיסכון / החזר בשנה!

 

השורה התחתונה

לא מעט לקוחות עובדים על אוטומט והופכים את כרטיס האשראי הבנקאי כברירת מחדל מבחינת השימושים, מבלי לדעת שעל ביצוע מחזורים בכרטיס מועדונים הם יכולים לקבל הטבות והנחות בעלות ערך כספי רב! לפיכך, כדאי תמיד לבדוק האם הכרטיס הבנקאי נותן לכם את מה שאתם צריכים על פי דפוסי הצריכה, סטטוס אישי ועולמות תוכן רלוונטיים. מצאתם שלא? שווה לבדוק התאמה טובה יותר עם כרטיס אשראי אחר (לנצל את ההיצע לטובתכם) ולמקד את הפעילות במקום שמעניק לכם הכי הרבה ערך רלוונטי.

 

אודות הכותבת: ספי פלס היא המשנה למנכ"ל מועדון הצרכנות 'הייטקזון'* בעלת ניסיון של למעלה מ-21 שנים בעולם השיווק (קודם להייטקזון, עבדה פלס במשך 9 שנים בלאומי קארד ושימשה מנהלת השיווק ללקוחות הפרטיים וניהלה את תכנית הנאמנות נקודות לטובתך ופינוקים פלוס).

 

 

* הייטקזון הוא מועדון הצרכנות של עובדי ההייטק בו חברים למעלה מרבע מיליון חברים שחלקם הגדול גם מחזיק בכרטיס האשראי של המועדון. כרטיס האשראי של הייטקזון מבית כאל מעניק תמהיל הטבות ייחודי אשר משלב, לצד הטבות של כרטיסי אשראי פרימיום, הטבות משודרגות ובלעדיות לחברי מועדון תוך התאמה לסגנון החיים של עובדי הייטק בישראל.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים