שתף קטע נבחר
 

תל אביב צומחת לגובה

קיפאון בשוק ההון ובשוק הדיור? בטח לא בתל אביב, שם חוקי השוק שונים לחלוטין. ומה מסתמן כפתרון יעיל במיוחד? מגדלי הדיור והמשרדים החדשים שמציעים איכות חיים מסוג אחר

הדיבורים על קיפאון בשוק הנדל"ן בתל אביב רחוקים מלהיות נכונים. מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שפורסמו לפני מספר חודשים עולה, כי יותר ממחצית מהדירות החדשות שנמכרו בדצמבר האחרון היו בתל אביב. גם 35 אחוז מהדירות החדשות שנמכרו במהלך נובמבר, נמכרו במחוז תל־אביב. וזו רק ההתחלה. "תל־אביב הייתה מאז ומעולם הגביע הקדוש של תחום הנדל"ן", אומר אוהד דנוס, שמאי מקרקעין ומומחה לנדל"ן.

 

מה הסיבות להתעוררות העכשווית?

"בשנים האחרונות אנחנו רואים מעבר של כמה אוכלוסיות חזקות ומבוססות למרכז תל־אביב: הראשונה היא זוגות בוגרים שילדיהם כבר עזבו את הבית, ומחפשים לחיות בעיר מרתקת, שאפשר ליהנות בה מאפשרויות גיל הפרישה. השנייה היא משפחות צעירות ומבוססות. אם בעבר תל־אביב הייתה שייכת בעיקר לצעירים וכאשר היו מקימים משפחה היו בורחים חזרה לפריפריה, היום משפחות התפכחו מחלום הבית הפרטי בפריפריה, לאחר שגילו שהמחיר לכך הוא הפקקים ההולכים ומתגברים, והן מעדיפות להמשיך לגור בתל־אביב. העיר מציגה הרבה אפשרויות טובות לגידול ילדים, בתי ספר איכותיים, וכמובן אינספור פעילויות...

 

והשלישית היא המשקיעים שהבינו שהתשואות על השכירות משתפרות בשל הביקושים הגוברים לשכירות, וההשקעה בתל־אביב היא השקעה בטוחה מכיון שהמחירים רק ימשיכו לעלות כי אין עוד הרבה עתודות לבנייה חדשה, וכמו כל הערים המרכזיות בעולם הביקוש רק יילך ויעלה, במיוחד בקרב פרויקטים חדשים ויוקרתיים הממוקמים בלב העיר.

 

  (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

יש סוג נוסף של משקיעים שקונים דירה להשקעה עם חשיבה שעוד כמה שנים ירצו לגור בה או שקונים דירה לילד בידיעה שאם ירצו בעתיד למכור בטוח יעשו עסקה טובה.

 

גם האופי המשפחתי של הישראלים משפיע על הרגלי הצריכה שלהם בתחום הנדל"ן: ההורים וילדיהם נהנים לשמור על קשר אינטנסיבי וקרבה פיזית גם בשנים הבוגרות, במיוחד כשהנכדים נכנסים לתמונה. "הקשר שבין ההורים לילדים הבוגרים והתפקיד הפעיל שלהם בחיי המשפחה הצעירה שהקימו הילדים, הפך לעניין ישראלי מובהק", אומר מוטי ויזל, מנכ"ל מכון המחקר VCELL. "הסבים והסבתות הם חלק בלתי נפרד מהמשפחה בכל התחומים, והנוכחות הפעילה שלהם ברמה היומיומית מאפשרת להורים הצעירים לנהל קריירה לצד חיי זוגיות".

 

"אנחנו רואים שוב ושוב מקרים שבהם משפחות צעירות רוכשות דירה בפרויקט מסוים וזמן קצר לאחר מכן מצטרפים אליהם ההורים ושאר בני המשפחה. כמעט בכל המקרים יש לכך שתי סיבות עיקריות: הראשונה - הסבים והסבתות מסייעים באופן משמעותי בגידול ובחינוך הילדים. השנייה היא סיבה רגשית משמעותית – המשפחות הישראליות אוהבות להיות יחד ולנהל שגרה משפחתית קרובה".

 

"כשנולד הנכד הרביעי שלנו הבנו שהילדים שלנו לא יעזבו את העיר בטווח הרחוק", אומר אחד הזוגות הבוגרים שהעדיף לעבור לתל־אביב מאשר להישאר הרחק מילדיהם. "הם נטועים בקהילה שלהם ואנחנו כבר לא ממש נהנים מלהיות על הכביש ולהגיע לבית גדול וריק. במהלך שלושת החודשים האחרונים, בהם הבת שלנו הייתה בחופשת לידה, הסתובבנו במשרדי המכירות בעיר במטרה לקנות את הדירה הבאה שלנו. בחרנו בפרויקט GINDI TLV, שם הבת הבכורה שלנו רכשה דירה לפני מספר שנים. מבחינתנו, יש בדירה הכל – גינה לילדים, קניון מתחת לבית ואת כל מה שיש לתל־אביב להציע מבלי להזיז את הרכב".

 

הלב הפועם

אז מה הופך את הדירות החדשות בתל אביב לאטרקטיביות?

מתחמי הדיור החדשים, כמו GINDI TLV, יוצרים מציאות עירונית חדשה ועדכנית שלוקחת בחשבון לא רק את הדירה או הבניין, אלא גם את סביבת המתחם.

מי שעובר בימים אלה ברחוב חשמונאים מבחין בשלט של בית הספר גבעון, שמתנוסס צמוד לקניון TLV. מדובר בבית ספר המהווה חלק בלתי נפרד מהמכלול הקהילתי והחינוכי שהוקם בפרויקט, וכולל גנים עירוניים וחיבור למרכז הקהילתי של עיריית תל־אביב. בית הספר נפתח בשנת הלימודים 2018 והוא כולל 2,600 מ"ר ובנוי בשילוב טכנולוגיות בנייה מתקדמות, מערכות מחשוב ותקשורת המעניקות לילדים את הכלים הדרושים לעולם הדיגיטלי, חצרות ומרפסות פנימיות ואפילו גינה אקולוגית בגג המבנה.

 

מדובר לא רק בדירות חדשות עם חנייה, מחסן ומרפסת – יתרון לא מבוטל לכשעצמו - אלא גם בשילוב של תשתיות קהילתיות, חינוכיות ומתקני פנאי וחיבור לתחבורה אורבנית מגוונת.

 

מיקום מתחמי הדיור במרכז תל־אביב, דקות ספורות כמעט מכל מקום חשוב אסטרטגית – מתיאטרון הבימה, היכל התרבות, שדרות רוטשילד, הסינמטק, מתחם שרונה, מוזיאון תל־אביב, האופרה ועוד.

 

בית הספר משמש את דיירי הפרויקט, כמו גם את תושבי הרחובות הסמוכים ומאפשר לראשונה בתל־אביב רצף חינוכי, מגיל הגן ועד ליציאה לחטיבה, תוך חיבור מיידי למרכז קהילתי ובו מתקני ספורט, בריכה ואפילו ג'ימבורי. כל זה מאפשר למשפחות המתגוררות בפרויקט GINDI TLV לחיות במתחם את מרבית שעות היום ולנוע ברגל בין הפעילויות השונות: בית – מערכת חינוך – פארק ומרכז קהילתי, בתוך סביבה מוכרת ומוגנת ומבלי לחצות כביש אחד.

 

"מאז שנפתח בית הספר, אנחנו רואים התעניינות הולכת וגוברת בקרב משפחות שמבינות את הערך הקהילתי והחינוכי שהפרויקט מצטיין בו", אומרים בחברת גינדי. "מדובר לא רק בעליונות חינוכית ממנה נהנה לב העיר, אלא גם מתפיסה קהילתית במרחב שמייצרת למשפחות ראש שקט, מאפשרת לדור הצעיר לקבל את כל מה שהוא צריך כדי לבנות עתיד מבטיח, ולהורים לבלות זמן איכותי ומשמעותי עם ילדיהם".

 

מתמודדים עם העתיד

"מתחמי המגורים החדשים בתל־אביב משקפים תכנון עירוני שמייצר מציאות עירונית עתידית לשנים הקרובות במקום להתמודד עם המציאות הנוכחית", מדגיש דנוס כשהוא נשאל על היתרון במתחמי המגורים על מלאי הדירות הפרטיות שהולך ואוזל בעיר. "מי שרוכש עכשיו דירות בעיר, מחפש נכס שייהנה מהשבחה של התוכניות העירוניות, כמו גם מפיתוח התחבורה הציבורית והרכבת הקלה", הוא מדגיש, "לכן, יש יתרון משמעותי למתחמים גדולים, שנמצאים על תוואי הרכבת הקלה שתצא לדרך בשנים הקרובות, ומשקפים סגנון חיים עירוני מבטיח גם בהווה וגם בעתיד".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים