שתף קטע נבחר
 

140 חברות, 35 אקזיטים ואלפי מקומות עבודה - JVP מציינת 25 שנה

יו"ר ומייסד הקרן אראל מרגלית: "אנו גאים על כך שב-25 השנים האחרונות קרן JVP הובילה כמה מהמהפכות הטכנולוגיות, הכלכליות והחברתיות, של ישראל. ב-25 השנים הבאות נמשיך להוביל שינוי חברתי, נפתח מקומות עבודה והזדמנויות לדור הצעיר ולהיות חלק מקטר ההייטק והצמיחה הישראלית"

קרן הון הסיכון JVP, המציינת השבוע 25 שנות פעילות, חשפה בכנס המשקיעים השנתי שקיימה, מספר נתונים המשקפים את פעילות הקרן לאורך 25 השנים האחרונות.

 

מדוח מיוחד שהוצג עולה כי: JVP גייסה עד היום כ 1.4 מיליארד דולר הקימה במהלך שנות הפעילות למעלה מ-140 חברות, שהביאו ל - 35 אקזיטים בולטים הכוללים -12 הנפקות נאסד"ק בהיקף עסקאות כולל של מעל 20 מיליארד דולר, ומכפיל השקעה ממוצע של 4.8 על האקזיטים.

 

קרן JVP, שהוקמה ב 1993, הייתה מהקרנות הראשונות שהקימו את תעשיית ההון סיכון ויצרה את התשתית להפיכת ההייטק לקטר הכלכלי של ישראל. הקרן החתומה על כמה מאבני הדרך החשובים בהייטק הישראלי וכמה מעסקאות הענק, עשתה זאת יחד עם הקמת מרכזי חדשנות בירושלים, באר שבע והגליל.

אירוע 25 שנה ל-JVP (צילום: באדיבות JVP)
אירוע 25 שנה ל-JVP(צילום: באדיבות JVP)

מדורגת אחת מ-10 קרנות הון הסיכון הטובות בעולם

הקרן דורגה מספר פעמים ע"י מכון המחקר Preqin כאחת מ-10 קרנות ההון סיכון המובילות בעולם על תשואות עקביות . בדוח האחרון של מכון המחקר נותחו ביצועי חברות השקעה ו767 קרנות העומדות בקריטריונים מחמירים. הדוח, מדרג את קרן JVP במקום השישי בעולם, והיחידה מישראל, כקרן הון סיכון, אשר הוכיחה ביצועים גבוהים באופן קבוע ומתמשך בהיבטים של מכפיל השקעה ושיעורי התשואה של הקרן.

 

חדי הקרן של JVP

במהלך שנותיה יצרהJVP עשרות אקזיטים, אך מעל כולן בולטת נבחרת המיליארדים - חברות שחצו את שווי המיליארד, ביניהן ניתן למצוא את: נטרו (5.5 מיליארד דולר), כרומטיס (4.8 מיליארד דולר), קוג'נט (2.3 מיליארד דולר), קליק טק (אשר נמכרה סופית לפני מספר שנים בשווי סופי של 3 מיליארד דולר) וסייברארק (אשר לא מכבר הגיעה לשווי שיא של קרוב ל5 מיליארד דולר). חברות אלה היו הבסיס לכמה מהמהפכות הטכנולוגיות הגדולות בעולם בתחומי התקשורת, הדטא, הפינטק והסייבר.

 

האקזיטים של JVP שהביאו להקמת מרכזי פיתוח בינלאומיים בישראל

חלק משמעותי מ-35 האקזיטים של הקרן היו הטריגר לתאגידי ענק להקים בישראל מרכזי חדשנות ומרכזי מו"פ. מדובר בחלק מאסטרטגיית הקרן לחזק את הכלכלה הישראלית ולהגדיל את מספר המועסקים בהייטק הישראלי.

 

בין החברות הבינ"ל שהקימו כאן מרכזי חדשנות על בסיס חברות שלJVP אפשר למנות את:

• אלקטל (רכשה ב-2005 את native)

• סיילספורס שרכשו את נבאחו (2011)

• פייפאל (רכשה ב-2015 את סייאקטיב)

• סוני (רכשה ב-2017 את אלטייר)

• וולמארט (רכשה ב-2019 את אספקטיבה)

 

מעל 50 אחוז נשים

מעל למחצית משותפי הקרן הן נשים, נתון ייחודי בתעשיית ההייטק הישראלית. בנוסף, ליו"ר ומייסד הקרן אראל מרגלית, שותפים גם, פיונה דרמון ,שותפה כללית, יואב צרויה, שותף כללי ומיכל דריימן, גדי פורת, טלי רבין, חיים קופנס, ג'וי מרקוס ורינת רמלר. בנוסף, שלא כמו מרבית קרנות הון הסיכון הישראליות, JVP בחרה להקים את מרכזה פעילותה בירושלים מיום הקמתה. במהלך השנים הקימה מרכזי פעילות נוספים בבאר שבע, בגליל, בחיפה ולאחרונה גם בניו יורק.

צוות JVP (צילום: באדיבות JVP)
צוות JVP(צילום: באדיבות JVP)
  

הסיפור של JVP - ממוקדי תמה וממוקדי אזור

קרן JVP שייסד אראל מרגלית, הייתה למעשה אחת הקרנות הראשונות בארץ שנולדה מתוכנית "יוזמה". מרגלית, שסיים תפקידו ברשות לפיתוח ירושלים אחרי שהצליח למשוך חברות ענק לעיר, החליט לקפוץ למים העמוקים, והקים את קרן ההון סיכון הראשונה בעיר הבירה. עם מינוס 40 אלף ₪ בבנק, הצליח להקים את הקרן הראשונה וגייס 20 מיליון דולר שהביאו 7 חברות להנפקה בנאסד"ק ועוד 2 אקזיטים. עם ההצלחה הזו הפכה הקרן למנוע שעמד מאחורי כמה מהמהפכות הטכנולוגיות שהובילה ישראל.

 

המודל התמטי - היסטוריה של מהפכות טכנולוגיות

לאורך שנות הפעילות הובילה הקרן את המהפכות הטכנולוגיות הגדולות שיצאו מישראל. מהפכת התקשורת רשומה במידה רבה על כמה מהאקזיטים הגדולים של הקרן שידעה לאזרח טכנולוגיות צבאיות כמו עיסקאות נטרו, כרומטיס וקוג'נט - ששינו את עולם התקשורת והמעבר מקווי טלפון למערכות תקשורת המשלבות קול, דטא ו-וידאו. הקרן שביססה עצמה בשנות ה-90 ותחילת ה-2000 ידעה להמציא עצמה מחדש יחד עם התפוצצות בועת הדוט קום, והפכה למובילה עולמית בתחום הדטא, עם חברות כמו קליק טק שהונפקה נאסד"ק ולאחרונה נמכרה בשווי סופי של 3 מיליארד דולר ואקסטרים איי או שנמכרה ב435 מיליון דולר והפכו את ישראל למוקד עולמי בתחום.

 

JVP ידעה לאתר שוב את הדבר הגדול הבא כאשר החליטה למקד עצמה בעוד תמה חדשה. סייבר. הקרן הובילה את מהפכת הסייבר עם חברות ענק שיצרה כמו סייבר ארק, והקמת חממת הסייבר בבאר שבע והפכה לכתובת עבור תאגידי ענק שחיפשו את טכנולוגיות הגנת סייבר בעולם חדש בו הפכו לפגיעות. כעת מתכוונת הקרן להוביל את המהפכה הרביעית שכבר קורמת עור וגידים- מהפכת הפודטק שהולכת ומסתמנת כמהפכה שתשנה את הדרך בה העולם צורך מזון.

 

המודל האזורי - יצירת מרכזי חדשנות - מירושלים יצאה הבשורה

אחד המאפיינים הבולטים של קרן JVP לאורך השנים היה החזון והיישום של הקמת מרכזי חדשנות ממוקדי נושאים , מחוץ לאזור הנוחות של תל אביב. זה התחיל עם הקמת רובע המדיה בירושלים. שם יושבים גם משרדי הקרן, חממה טכנולוגית והאב יזמות, והפך מוקד משיכה עבור משלחות בינלאומיות המגיעות ללמוד על הסטארטאפ ניישן . מייסד ויו"ר הקרן אראל מרגלית ראה בקביעת מוקד הפעילות בירושלים כחלק מחזון של הקמת אזורי צמיחה חדשים בישראל. ואכן מיום ההקמה ועד היום JVP הפכה לגורם מפתח בירושלים ביצירת למעלה מ20 אלף מקומות עבודה בעיר.

 אירוע 25 שנה ל-JVP (צילום: באדיבות JVP)
אירוע 25 שנה ל-JVP(צילום: באדיבות JVP)
  

באר שבע - הפיכת בירת הנגב למרכז סייבר עולמי

אחרי ההצלחה של ירושלים, החליטה הקרן, על רקע הצלחות חברות פורטפוליו כמו סייבר ארק , להקים את מרכז החדשנות הבא שלה, דווקא בבאר שבע. חממת הסייבר של הקרן הייתה הניצוץ שגרם לחברות ענק להתמקם בפארק הסייבר בבאר שבע, ביניהן DELL EMC, לוקהיד מרטין, ועוד. פעילות הקרן יצרה גם אימקפט תודעתי חסר תקדים בעיר, כאשר הובילה את האקזיט הראשון של באר שבע עם מכירת חברת סייאקטיב לענקית המסחר האלקטרני פייפאל.

 

חממת הסייבר רשמה עד כה הקמה של 12 חברות ביניהן ניתן למנות כמה מהבולטות בתחום,כמו: מורפיסק, קורונט וסורס דיפנס. , אך חשוב מכך פעילות הקרן הביאה באופן ישיר ליצירת כ-2000 מקומות עבודה טכנולוגים ועוד 3500 מקומות עבודה באופן עקיף של נותני שירותים.

 אירוע 25 שנה ל-JVP (צילום: באדיבות JVP)
אירוע 25 שנה ל-JVP(צילום: באדיבות JVP)
 

הגליל - מוקד הפודטק הבא של העולם

האימפקט שיצרה JVP בבאר שבע, הביא אותה להמשיך ולהרחיב את המודל האזורי גם לגליל ובשנים האחרונות מוביל יו"ר הקרן יחד עם 22 ראשי רשויות בגליל המזרחי את הפיכת האזור למוקד המתמקד בתחום הפודטק. התוכנית שעוברת כעת לשלב היישום היא חלק ממהלך משותף יחד עם גורמי המחקר והאקדמיה באזור כמו מכון מחקר מיגל והמכללה האקדמית תל חי, כאשר המטרה היא למשוך את חברות המזון הגדולות בעולם להקים מרכזי פיתוח כפי שקרה בבאר שבע ובירושלים.

 

המדינה כבר אימצה התוכנית שבנה, ותקצבה מעל 500 מיליון שח עבור תמריצים לחברות פודטק שיעתיקו פעילות לגליל ואכן חברות כמו ווטרג'ן כבר החלו במהלך לפתיחת פעילות בגליל. הקרן שרואה בפודטק את הדבר הגדול הבא בהייטק הישראלי כבר החלה השקעות בחברות ישראליות צעירות כמו חברת אינוופרו בעלת פיתוח ייחודי להפקת חלבון מגרגרי חומוס.

 

למידע נוסף אודות קרן JVP >>>

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים