שתף קטע נבחר
 

החייל שהציל אותי

מעל 2,000 חיילי צה"ל זכו להציל חיים של חולי סרטן הודות למאגר הלאומי למח עצם של עזר מציון. לאחר כשנה מההשתלה מתקיים מפגש מרגש בין התורם לנתרם בו הם נפגשים לראשונה. ד"ר ברכה זיסר: "אותם לוחמים ששומרים על ביטחון המדינה, מהווים גם רשת ביטחון בריאותית עולמית וזוכים להציל חיים בארץ ובעולם"

בחור צעיר עומד וממתין עם מתנה ביד, כאשר לפתע מחדר צדדי נוסע לכיוונו ילד קטן, על אופניים, גם הוא עם מתנה. השניים לא פגשו מעולם זה את זה, לא דיברו, לא ידעו אפילו את מי הם עומדים לפגוש. ברגע המפגש כל הנוכחים במקום הזילו דמעות של התרגשות. זה היה מפגש בין תורם מח עצם לנתרם, אדם שהיה חולה וחייו נוצלו הודות לתרומה.

 

 

 

המפגש הזה התקיים בבית אורנית של עזר מציון בפתח תקוה. רוי אוחיון, היה בן שנה וקצת כשהרופאים גילו כי יש לו MDS – פרה-לוקמיה, צעד לפני סרטן הדם והוא זקוק בדחיפות לתרומת מח עצם. נועם לוי, שירת באותו זמן כלוחם כשקיבל טלפון שנמצא מתאים לתרומת מח עצם מצילת חיים. בקיץ שעבר בוצעה ההשתלה כשנועם לא יודע מי האדם שאמור לקבל את התרומה. זה היה רוי, והודות להשתלה באמת החלים וזכה לחיים חדשים.

 

למפגש המרגש שהתקיים בשבוע החולף, הגיע נועם במיוחד מפעילות מבצעית ברצועת עזה. למאגר הוא הצטרף הודות לדגימת רוק שנתן במהלך שרשרת החיול ששלו בבקו"ם.

 

נועם לוי ורוי אוחיון (צילום: אילן ספרא)
נועם לוי ורוי אוחיון(צילום: אילן ספרא)

המאגר הלאומי למח עצם של "עזר מציון" אשר הוקם בשנת 1998, מכיל קרוב למיליון תורמים פוטנציאליים ועד היום בוצעו מתוכו למעלה מ- 3,200 השתלות מצילות חיים. בשנת 2005 נחתם הסכם פורץ דרך בין "עזר מציון" לצה"ל שבמסגרתו כל חייל ביום גיוסו יכול להצטרף למאגר התורמים הפוטנציאליים כחלק משרשרת החיול בבקו"ם. נועם לוי הוא אחד מתוך חיילים רבים לתרום מח עצם ולהציל חיים. בחודש האחרון עזר מציון רשמו ציון דרך מיוחד כשנחצה רף 2,000 השתלות מח עצם מצילות חיים מחיילי צה"ל.

 

גם דוד בוגוסלבסקי קיבל את הבשורה כי הוא נמצא מתאים לתרומת מח עצם במהלך שירותו הצבאי. "הייתי במשימה ופתאום צלצל הטלפון שלי" הוא מספר, "הוא בכלל לא היה אמור להיות איתי, אבל כנראה שהגורל רצה אחרת. עזר מציון עדכנו אותי שנמצאתי מתאים. מיד הסכמתי, זו בכלל לא הייתה שאלה". לעומת נועם שהציל את רוי הקטן, במקרה של דוד הוא הציל את החיים של עופר יערן (59), טייס קרב בחיל האוויר, בהמשך עבד בהיי טק וב-16 השנים האחרונות עבד כטייס באל על, שלפני קצת יותר משנה אובחן כחולה בלוקמיה- סרטן הדם.

 

"התחלתי כבר לעשות תכניות איך אני נפרד מהחיים, וכל מיני סידורים שצריך לעשות לקראת המוות" כך מספר עופר יערן.

 

בשירותו הצבאי עמד לא פעם בפני סכנות חיים. הוא השתתף במלחמת שלום הגליל, באינסוף פעולות ומשימות מבצעיות ואפילו נאלץ בטיסת אימונים לנטוש מטוס.

 

"החיים נכנסים למצב של עצירה וחישוב כיוון מחדש" מספר יערן על התקופה בה אובחן כחולה, "בהתחלה לא כל כך הבנתי מה קורה. הפסקתי לטוס והתחלתי להתרכז בכל נושא המחלה".

 

התהליך הרפואי והתרופות שקיבל לא סייעו והוא נזקק להשתלת מח עצם מיידית. כך החלה תקופה בת חודש וחצי של חיפושים אחר תורם מתאים, תקופה לחוצה שעבורו הרגישה כמו נצח. יערן הספיק עוד לטוס לטיול ברוסיה ("לראות את מוסקבה ולמות" הוא מספר). ארבע שנים קודם לכן, אחיין של יערן, גיא, תרם בעצמו מח עצם והציל חיים. הפעם במשפחה מצאו את עצמם בצד השני- הצד שמייחל למציאת תורם מתאים. ולמרבה המזל, במאגר הלאומי למח עצם של עזר מציון נמצא תורם כזה.

 

עופר יערן ודוד בוגוסלבסקי (צילום: אילן ספרא)
עופר יערן ודוד בוגוסלבסקי(צילום: אילן ספרא)
  

ההשתלה עברה בהצלחה, חודש לאחריה השתחרר מבית החולים. יערן עוד לא החלים לגמרי, עדיין עסוק בלהבריא. לפני כחודש התקיים המפגש ביניהם. במפגש המרגש עופר יערן הודה לדוד על הנכונות לעבור את תהליך התרומה ועל כך שיוכל לזכות להפוך לסבא בקרוב. גם ילדיו היו שם, התרגשו לפגוש את האדם שהציל את חייו של אביהם והודו לו. "מבחינתי אתה חלק מהמשפחה" אמר לו יערן, ומאז הם באמת כמו משפחה אחת. לפני שבוע וחצי משפחת יערן חזרו מטיול משפחתי יחד עם דוד על יאכטה ביוון.

 

עופר יערן סיכם: "רוח ההתנדבות של הצעירים המתגייסים לצבא ממשיכה גם בכניסה למאגר מח העצם. החיילים לא רק מגנים עלינו בהיותם מגיני העם, אלא מעניקים חיים כשהם נמצאים מתאימים לתרום מח עצם לחולה הזקוק לכך".

 

 

ד"ר ברכה זיסר, מנהלת ומייסדת המאגר הלאומי למח עצם של עזר מציון: "מאחורי כל מפגש כזה יש סיפור מרגש ונוצר מכל אחד מהם חיבור אמיתי של קשר דם בין שני אנשים שעד אותו רגע לא הכירו זה את זה. אנחנו גאים בשיתוף הפעולה שלנו עם צה"ל, אותם לוחמים ששומרים על ביטחון המדינה, זוכים גם להוות סוג של רשת ביטחון בריאותית ולהציל חיים של חולים בארץ ובעולם"

 

בימים אלו מתקיים מבצע התרמה למימון פענוח דגימות מח עצם חדשות. עלות פענוח כל דגימה והוספתה למאגר הינה 180 ₪. "עזר מציון" מבקשים את עזרת הציבור במימון הדגימות במטרה להוסיף עוד כ-50 אלף דגימות חדשות של חיילי צה"ל למאגר הלאומי.

 

לתרומה לחצו כאן>>

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים