שתף קטע נבחר
 

השפים המובילים של תל אביב משדכים: 5 מנות בהשראת טעמי סינגל מאלט וויסקי

הגעתם לשלב הזה שאתם כבר יודעים להעריך את הדברים הטובים בחיים, נניח סינגל מאלט מעולה.

 

סקוטלנד היא הבירה הבלתי מעורערת של וויסקי משובח, עם מנעד ארומות עצום, שנע בין מעושן ומינרלי עד לפירותי וקרמלי. הארומות תלויות במחוז ממנו מגיע הסינגל מאלט: לוויסקי מאיי הצפון יהיה טעם ייחודי ושונה מזה של דרום סקוטלנד - עולם ומלואו בכל בקבוק.

 

ביקשנו משפים מובילים מתל אביב להתאים מנות־דגל לסינגל מאלטים סקוטיים נבחרים מחנות הדיוטי פרי ג'יימס ריצ'רדסון. התוצאה - לפניכם.

 

מעושן ועז טעמים: Laphroaig PX

האי איילה (Isle of Isla) הוא חבל ייחודי בסקוטלנד: מכאן מגיעים הוויסקים המעושנים והמפורסמים, שלהם אינספור מעריצים.

 

לאפרויג המקומית ייצרה סינגל מאלט מעושן, שמאוזן במתיקות מורכבת מחבית יין הקינוח הספרדי פדרו חימנז ובקיצור: PX. השפית המוערכת אביבית פריאל (אוזריה) שידכה אותו לתמרים ממולאים בגבינה ושקדים שנצרבים בוויסקי המעניק להם ארומה יוצאת דופן.

 

   (צילום:  אמיר מנחם, רקס תעשיות)
(צילום: אמיר מנחם, רקס תעשיות)

 

מעודן ואגוזי: Macallan Terra

סינגל מאלט שמגיע ממקאלן, מהמוערכות שבמזקקות סקוטלנד. טרה יושן בחביות שרי ספרדי וניחן בארומות קרמל וטופי. ניתן להשיגו בחנויות דיוטי פרי ברחבי העולם ובישראל. השף אוראל קמחי (פופינה), שידך אותו לסשימי טונה עם קרם אגוזי מקדמיה עשיר. "צמד שמתחבר יחד נפלא", הוא פוסק - ובצדק.

 

   (צילום:  אמיר מנחם, רקס תעשיות)
(צילום: אמיר מנחם, רקס תעשיות)

 

שיא של מורכבות: Glenfiddich 19 - Age of Discovery

גלנפידיך הייתה מהראשונות לשווק סינגל מאלט לשוק הבינלאומי – וזכתה בתהילת עולם. אייג' אוף דיסקברי הוא מתזקיקי הדגל שלה, וויסקי מרשים בן 19 שנים וחוויה חד־פעמית לאוהבי וויסקי עתיר ארומות קרמליות ומתוקות.

 

תומר טל, שף מסעדת ג'ורג' וג'ון שזכה בפרס הבטחת השנה של מדריך המסעדות הצרפתי גומיו, שידך לו כמתבקש מנה שהיא סמל אמיתי של יוקרה: טרין כבד אווז שבושל בוויסקי משובח.

 

   (צילום:  אמיר מנחם, רקס תעשיות)
(צילום: אמיר מנחם, רקס תעשיות)

 

מעושן ומורכב: Balvenie 14 Year Old Peated Triple Cask

מזקקת בלוויני היוקרתית ייצרה את "פיטד" עם קריצה לטעמים המעושנים ואדמת הכבול של איי סקוטלנד ואיילה. ציוותנו אותה אל ניני נוף ממסעדת הבשרים זוכת הפרסים "מקום של בשר", שהצמיד אליה נתח צלעות בקר עליונות מבושלות בישול ארוך ברוטב ברביקיו עם טאץ' של וויסקי. במילה אחת: נפלא.

 

   (צילום:  אמיר מנחם, רקס תעשיות)
(צילום: אמיר מנחם, רקס תעשיות)

 

חלק ופירותי: Glenlivet Triple Cask Matured Distiller's Reserve

גלנליווט אמונה על סינגל מאלטים חלקים עם טעמים רכים ומתוקים. דיסטילר ריזרבד הוא מהפופולריים שבהם, עם ארומות דבש, שקדים ומרציפן כתוצאה מיישון בחביות ברבן אמריקאי.

 

אליו חיבר הקונדיטור עופר בן נתן (פופ & פופ) קינוח: טירמיסו לא שגרתי - שכבות מרנג שקדים, בהשראת הטעם העז של גלנליווט טריפל קאסק. התוצאה מרהיבה.

 

   (צילום:  אמיר מנחם, רקס תעשיות)
(צילום: אמיר מנחם, רקס תעשיות)

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים