אסם נסטלה משפרת את המוצרים ושומרת על הטעם
רפורמת סימון המוצרים יצאה לדרך ונתנה לחברות המזון הזדמנות להוריד מכמויות הסוכר, הנתרן והשומן הרווי ממגוון של מוצרים, אך תהליך השיפורים התזונתיים באסם-נסטלה התחיל כבר לפני יותר מ 5 שנים. אז איך מורידים סוכר אך שומרים על הטעם? גלו כאן את כל החידושים בעולם המזון
בינואר 2020 נכנסה לתוקפה רפורמת סימון מוצרים חדשה אותה מוביל משרד הבריאות. מטרתה היא להנחות את הצרכנים ולהקל עליהם לבחור מוצרים ארוזים שרמות הסוכר הנתרן והשומן הרווי בהם נמוכה מתחת לסף שהגדיר משרד הבריאות . על פי הרפורמה, מוצרים המכילים כמויות גבוהות של רכיבים אלו יסומנו עם מדבקה אדומה. כמו כן, יתווספו לטבלת הערכים התזונתיים מספר כפיות סוכר ושינויים בערך הקלורי של הסיבים התזונתיים.
אסם-נסטלה פועלת לשיפור תזונתי של המוצרים כבר מספר שנים והשקיעה כ-50 מיליוני שקלים ו-50,000 שעות מחקר ופיתוח. תהליך זה הוביל לכך שכ-75% ממוצרי החברה אינם מסומנים בסימון אדום. בנוסף להפחתות סוכר, נתרן ושומן, נוספו למוצרים רבים רכיבים איכותיים כמו דגנים מלאים, סיבים תזונתיים, תוספת בחלבון ומעבר לרכיבים טבעיים.
כיצד הצלחתם להוריד את כמויות הסוכר?
"לאחר בדיקה מעמיקה של אפשרויות להמתקה ללא שימוש בסוכר מצד אחד וחיפוש אחר פתרון שאינו ממתיק מלאכותי במטרה להשאיר את המוצרים מתוקים ללא פגיעה בטעמם - עשינו שימוש בפרי הלו אן (פרי הנזיר = MONK FRUIT). מדובר בפרי אשר גדל ברובו בסין, וידוע גם בשם פרי המונק. טעם הפרי מתוק מאוד בזכות מולקולה ייחודית שהוא מכיל שגורמת למתיקות של פי 10-20 מסוכר ולכן נדרשת כמות קטנה ממנו בלבד .השימוש בפרי כתחליף לסוכר נוצר על ידי הסרת הזרעים ,קליפת הפרי, וריסוקו לרכז פרי בו ניתן להשתמש במגוון של מוצרים", מספרת אורלי פיינה, מנהלת תחום התזונה באסם-נסטלה.
עוד היא מוסיפה כי "הוספת רכז פרי המונק מאושרת לשימוש מזה 10 שנים על ידי ה-FDA האמריקאי וב-2017 גם משרד הבריאות אישר להשתמש בו להמתקה. פרי המונק הוסף למגוון של מוצרים על מנת לשמר את הטעם המתוק. בין היתר, לדגני הבוקר פיטנס שקדים ודבש, צ'ריוס האני נט וקראנץ, במבה נוגט פתי בר ולויטמינצ'יק בטעמי פטל, ענבים ותפוח מה שאפשר להפחית 50% סוכר ויותר במוצרים אלו ולהשאיר את הטעם המתוק". כיום, במבה נוגט במתיקות מעודנת פתי בר במתיקות מעודנת, דגני הבוקר וויטמינציק עם 50% פחות סוכר כבר מחכים לכםעל המדפים.
האם הצלחתם להפחית סוכר ומלח בכלל המוצרים?
"75% ממוצרי אסם-נסטלה לא סומנו במדבקה אדומה וזאת מפאת העבודה הקשה שהושקעה בשיפורים התזונתיים. יחד עם זאת, ישנם מעט מוצרים שסומנו אך במקרים אלה ועל מנת לשמור על הטעם המוכר של מוצרים פופולאריים, במקביל יצרה החברה מוצרים אלטרנטיביים ללא סימון – מתוך מגמה לאפשר לצרכנים לבחור את הטעם והערכים התזונתיים המועדפים עליהם.
"דוגמה לכך זה הקטשופ, אנחנו מודעים לכך שקטשופ זאת תוספת שילדים צורכים לא מעט, ולכן החלטנו לייצר קטשופ מופחת סוכר לצד הקטשופ הרגיל, שיהווה אלטרנטיבה מופחתת סוכר אבל מותאמת לחיך של הילדים וגם של ההורים, ללא שימוש בממתיקים בכלל." מסבירה פיינה. בנוסף, הושק גם בייגלה במליחות מעודנת, במבה נוגט במתיקות מעודנת וג'לי תות יושק בהמשך במתיקות מעודנת.
השיפור התזונתי לא פסח גם על ארוחת הבוקר. "רוב דגני הבוקר של נסטלה, יותר מזינים, מכילים יותר דגנים מלאים וסיבים, ומכילים פחות מלח וסוכר. הפס הירוק המסומן המופיע בכל אריזות דגני הבוקר של נסטלה מסמן כי יוצרו מדגנים מלאים והם
מהווים רכיב ראשון ועקרי במוצר. מלבד זאת, פיטנס שקדים ודבש הושק כמופחת סוכר ונוצרו שני מוצרים חדשים מופחתי סוכר (50% פחות סןכר ): האני נאט צ'יריוס במתיקות מעודנת ו-100% דגנים מלאים וקראנץ' במתיקות מעודנת, מחיטה מלאה."מרחיבה פיינה.
לסיכום, תקנות סימון המוצרים הביא את החברות למצב בו הן משפרות את המוצרים שלהם. אסם- נסטלה שמה לעצמה מטרה להביא כמה שיותר מוצרים לשיפור תזונתי ותמשיך לעשות זאת בשנים הבאות. כיום, ניתן לראות כי באתר האינטרנט של אסם-נסטלה הוקם מתחם הכולל הנחיות וסרטונים לתזונה נכונה ומאוזנת, הנחיות לקריאה ושימוש במידע התזונתי שעל גבי האריזות - לרבות הסימונים האדומים ומשמעותם. כמו גם ניתן לפנות באופן אישי עם שאלות לגבי מוצרי אסם וההרכב התזונתי לדיאטניות אסם באמצעות הוואטסאפ.
עוד מידע תוכלו למצוא במתחם אסם-נסטלה>>