שתף קטע נבחר
 

זקוקים לרגע של פינוק? כך תשדרגו את כוס הקפה שלכם עם חומרים שיש בכל בית

איך יוצרים רגע קסום של קפה עם מרכיבים שיש בכל בית? בתקופה המוזרה של ימינו, חלקנו מגיעים לשעות הערב אחרי יום של עבודה מהבית, חלקנו אחרי הפעלה ובידור לילדים, ועבור חלק מאיתנו היום חולף בבינג' מול הטלוויזיה. בכל מקרה, לכולנו מגיעה כוס קפה מפנקת במהלך היום, שתעזור לנו לצלוח עוד יום. קבלו כמה טיפים מנצחים וקלים ליישום, כדי שתוכלו להשקיע בספל הקפה שלכם גם בבית

ממש עד לא מזמן, היינו רגילים להפוך מבית הקפה בדרך לעבודה, ולקפה עם הקולגות אחרי ארוחת צהריים במשרד. היום, כשכולנו נמצאים בבית 24 שעות ביממה, אנחנו מייצרים לעצמנו בבית רגעי קפה - כי עכשיו יש לנו יותר זמן, כי אנחנו רוצים להתפנק אחרי יום קשה של עבודה/ ילדים, ובשורה התחתונה, כי זה רגע הנחת שמגיע לנו בסוף היום, אז למה שלא נשקיע בו קצת?

 

גייסנו את עילי שוורצמן, מומחה הקפה של נספרסו ישראל, כדי שישתף טיפים לשדרוג הקפה עם מרכיבים ואמצעים פשוטים שיש לכולנו. עד שתסיימו את הקריאה, תדעו איך להכין קפה מפנק וטעים גם בבית.

  (צילום: באדיבות יח"צ נספרסו)
(צילום: באדיבות יח"צ נספרסו)
 

מי שאוהב את הקפה שלו חם - לחמם את הכוס מראש

איך לא חשבנו על זה קודם? למי שאוהב קפה חם במיוחד, כדאי לחמם את הכוס לפני מזיגת הקפה. "פשוט מוזגים מים חמים, נותנים למים לחמם את הכוס לכמה שניות, שופכים ואז מוזגים את הקפה", אומר שוורצמן.

 

להתנסות ביצירת משקאות קפה שמעולם לא הכנתם

אם התרגלתם במשך השנים לאותו סוג של קפה, זה הזמן המושלם ללמוד איך להכין סוגים שונים של משקאות קפה.

 

אוהבים הרבה חלב בקפה? קפוצ'ינו קלאסי ('קפה הפוך') מורכב מאספרסו ומעליו חלב חם מוקצף, ולאטה מורכב מאספרסו בכוס גדולה ומעליו חלב חם לא מוקצף. לאטה מקיאטו מורכב מחלב חם ומוקצף ומעליו אספרסו בכוס גדולה.

 

אפשר גם לחזור לבסיס של הקפה: אספרסו (40 מ"ל בכוס קפה קטנה) או ריסטרטו (25 מ"ל). למי שרוצה חוויה "ארוכה" יותר, לכו על אמריקנו, המורכב ממים חמים בכוס גדולה ומעליהם מנת אספרסו או ריסטרטו, אספרסו ארוך (בו יותר מים עוברים דרך הקפה הטחון), או אספרסו כפול עם כמות מוגדלת של קפה טחון, וכתוצאה מכך טעם עשיר, חזק וארומטי יותר.

 

מי שרוצה לשלב קפה קצר ונגיעה של חלב, מקיאטו הוא הבחירה בשבילכם – אספרסו או ריסטרטו עם כפית של חלב חם ומוקצף מעל.

 

מקציף החלב יכול לפנק את הילדים (ואתכם) בשוקו מושלם

בהרבה בתים יש היום מקציף חלב– עכשיו אתם יכולים להכין איתו פינוק לילדים (וגם לעצמכם). איך גורמים לקסם לקרות? מוזגים את החלב החם והמוקצף לכוס, מוסיפים כמה קוביות שוקולד, מערבבים היטב - ויש לכם שוקו מפנק. כדי להפוך אותו למנה שנראית מקצועית, אפשר להוסיף אבקת קקאו מלמעלה. אפשר גם להוסיף מנת אספרסו לכל החגיגה, וליהנות ממשקה מוקה אמיתי.

 

קצת אבקת קסם משדרגת את הקפה

באופן כללי, כל קפה עם חלב יכול לזכות לשדרוג פשוט ומהיר - קצת אבקת קקאו או קינמון מוסיפים טעם מודגש ומראה מהמם. אוהבים שוקולד? אפשר לגרד קצת קוביות שוקולד מלמעלה. פינוק מובטח. לאמיצים במיוחד- נסו לפזר גרגירי סוכר חום דמררה וטיפה מלח, כן, שמעתם נכון. המלח מדגיש את טעמי הקפה והסוכר מאזן את המרירות.

 

תמציות הטעם בארון הן לא רק לאפייה

לתערובות קפה מאוזנות, אפשר להוסיף מעט מתמצית הטעם האהובה עליכם, כמו אגוזי לוז, וניל או שקדים - ויש לכם קפה משודרג! למי שרוצה את זה פשוט אפילו עוד יותר, נספרסו מציעה קפסולות קפה עם תערובות קפה בטעמים כמו וניל או שוקולד, שמשתלבות מעולה עם חלב.

 

רוצים להיות מומחי קפה אמיתיים? כך תכינו קפה ב-3 שכבות וקפוצ'ינו מושלם

עכשיו הזמן המושלם ללמוד איך מכינים משקאות קפה טעימים שגם נראים מושלם. כדי ליצור קפה ב-3 שכבות (חלב חם, קפה וחלב מוקצף), מוזגים חלב חם ואז מוקצף לכוס, את הקפה עצמו מוזגים כשהוא נמזג לחלק הצדדי של הכוס (ממש נוגע בדפנות). תנו לקפה לנוח מספר רגעים, ותראו 3 שכבות יפות שנוצרות בתוך הכוס.

 

ואיך בונים את הקפוצ'ינו המושלם? מתחילים עם אספרסו קצר. את הכוס עם הקפה מטים מעט בזווית, ואז מוזגים את החלב החם והמוקצף מעל. "אפשר אפילו לצייר עם החלב אחרי זה", אומר שוורצמן. "קחו קיסם, טבלו אותו מעט בצבע החום של הקפה מסביב לחלב שבמרכז הכוס, וציירו ממש כמו מכחול".

 

אז קחו את הזמן, שבו לכם בפינה מרגיעה בבית, במרפסת או בגינה, ושתו את הקפה שחלמתם עליו כל היום. הרווחתם אותו ביושר. לפרטים נוספים לחצו כאן>> 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים