אור יהודה בתנופה של פיתוח וצמיחה - מה הופך אותה לאחד מיעדי הנדל"ן החמים של העשור הקרוב?
אור יהודה נמצאת במיקום אסטרטגי במרכז הארץ, בין תל אביב לנתב"ג, מה שנותן לה פוטנציאל אדיר בתור יעד למגורים, תעסוקה ומסחר. כעת, על רקע מאמצים רבים לשיפור התשתיות, החינוך והתרבות בעיר, ובעקבות חתימה על הסכם גג שיוסיף לעיר שכונות חדשות ואזורי תעסוקה, העיר רושמת תנופה אדירה, קולטת אוכלוסיות חדשות והופכת ליעד נדל"ני לוהט. שילוב של לוקיישן, נגישות תחבורתית, זמינות ואטרקטיביות עסקית
אור יהודה, הנמצאת ב'מרכז של המרכז' במדינת ישראל, סבלה במשך שנים מתדמית שלילית. בשנים האחרונות, לעומת זאת, העיר רושמת פריחה מחודשת, בזכות השקעות רבות בתשתיות, במערכת החינוך ובניהול תקין. ראש העיר, עו"ד ליאת שוחט, מכניסה רוח רעננה של תקווה ותוצאות בשטח, אוכלוסיות חדשות וחזקות תוקעות יתד בעיר והעתיד נראה ורוד. חלק גדול מתנופת השינוי והצמיחה באור יהודה הוא הסכם הגג שנחתם בין העירייה לממשלה ב-2017, אשר צפוי להוסיף אלפי יחידות דיור, שטחי תעסוקה, מסחר ובילוי ברחבי העיר.
לכן, לא מפתיע לגלות שבדירוג שבוצע בתכנית 'שווה כסף' בערוץ 13 לאחרונה, הוכתרה אור יהודה במקום השני בתור 'יעד הנדל"ן החם ביותר לעשור הבא'. הבחירה נעשתה על ידי מיטב אנשי המקצוע בישראל בענף הנדל"ן, אשר זיהו את הפוטנציאל האדיר של אור יהודה בתור יעד להשקעה.
כבר היום ניתן לראות את המגמה החיובית בעיר - על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בתקופה שבין אוקטובר 2018 לספטמבר 2019, אור יהודה דורגה במקום השישי בארץ במספר התחלות בנייה ועם גידול של מאות אחוזים לעומת השנים הקודמות - מה שמראה על תנופה גדולה בתחום הדיור ועל ביקוש מצד אוכלוסיות חדשות. אור יהודה הקדימה בדירוג זה ערים כמו תל אביב, ירושלים, באר שבע, הרצליה וחריש.
ראש עיר עם חזון
ב-2015 נכנסה ללשכת ראש העיר ליאת שוחט, צעירה שנולדה וגדלה בעיר, עורכת דין במקצועה, שהגיעה עם תכניות גדולות באשר לעתיד העיר.
"גדלתי בעיר, הקמתי בה בית ואני מגדלת בה את ילדיי", אומרת שוחט. "אני אוהבת את אור יהודה ואת הקהילה החמה שבה. מגיל צעיר שאפתי להיות בתפקיד מרכזי שישפיע על עתיד העיר ולהוביל אותה למימוש הפוטנציאל הענק שקיים בה".
בהתאם לחזון השאפתני של שוחט, בוצעו בשנים האחרונות השקעות בתחומי הדיור, התשתיות, הספורט והתרבות. בנוסף לטיפוח והשקעה בצירים הראשיים של העיר, נעשתה השקעה גם בשכונות הפנימיות, שהיו "החצר האחורית" של העיר בעבר. כיום מוקמות בלב השכונות גינות, פארקים ושיפור תשתיות מסיבי. גם אזורי התעשייה עוברים שינוי עם יותר עסקים וחברות גדולות בתחום ההיי טק.
אחד הפרויקטים החשובים בעיר בשנים האחרונות הוא חיזוק מערכת החינוך, בהיבטים של תקשוב ומחשוב, שיפוץ חזותי, תשתיות ותכניות פדגוגיות מתקדמות, כאשר למעלה משליש מתקציב העירייה מוקדש לתחום זה. לאחר שלוש שנים של עבודה קשה, זכתה אור יהודה לאחרונה בפרס החינוך הארצי בזכות ההשקעה והתכניות הייחודית שפועלות בעיר.
"נושא החינוך נמצא בראש סדר העדיפויות, ואת מרב משאבי העירייה אני משקיעה בתחום זה", מוסיפה שוחט. "אנו ממשיכים להשקיע ולעשות הכול כדי להרים את החינוך שלב אחר שלב, מפסגה אחת לשנייה. עשינו כברת דרך משמעותית ואנו ממשיכים לפרוץ גבולות".
התחדשות עירונית והסכם גג שדואג גם לעיר הוותיקה
חלק גדול מהתנופה העתידית של אור יהודה טמון בהסכם הגג המשמעותי שנחתם בין העירייה לממשלה ב-2017. העיקרון המנחה של הסכמי גג הוא הבטחת המימון מראש מצד הממשלה לטובת פיתוח תשתיות, מוסדות חינוך ומבני ציבור, פארקים ומחלפי תחבורה נדרשים, עוד בשלב של שיווק הפרויקטים והמתחמים החדשים. הסכמי הגג מציעים ליזמים תנאים נוחים ויעילים יותר מבחינת היתרי בנייה, יחד עם לוח זמנים מדויק וקידום בכל שלב - מה שיוצר תמריץ גדול עבור יזמים שרוצים להצטרף לבניית העתיד של אור יהודה.
הסכם הגג של אור יהודה כולל כ-5,000 יחידות דיור חדשות, פיתוח שכונות חדשות, הקמת הפארק השני בגודלו בגוש דן אחרי פארק הירקון, בניית פארק התעסוקה והבילויים O-park והשקעה אדירה בתשתיות ובכל תחומי החיים.
ראש העיר אור יהודה, ליאת שוחט: "באפריל האחרון ציינו שלוש שנים לחתימה על הסכם הגג. במסגרת ההסכם, מוקמות שתי שכונות חדשות בהיקף של 5,000 יחידות דיור ועוד אזור תעסוקה בשטח של כמיליון מטר. ההסכם מהווה נקודת מפנה לעיר אור יהודה. כאשר בוחנים את התפתחותה של העיר בשנים האחרונות, אנו עדים לגרף המטפס מעלה. בשנים אלה ייצרנו מנגנון של פיתוח שמעניק לעירייה את הכלים לפתח ללא חסמים. יצרנו תשתית אמיתית להעניק את השירותים הטובים ביותר לתושבים שחיים כאן ושיחיו כאן בעתיד".
על רקע התוספת הצפויה של שכונות חדשות, אזורי תעסוקה ותעשייה במסגרת הסכם הגג, העירייה שמה דגש והתנתה את קיום הסכם הגג בשדרוג והשקעה באזור הוותיק של העיר מבחינת תשתיות, ביוב, תחבורה, שירותים קהילתיים, מבני חינוך, פארקים, שבילי אופניים ועוד.
בנוסף, הוקמה לפני מספר שנים מנהלת להתחדשות עירונית, המלווה את היזמים והתושבים ואחראית לספק מידע מדויק על הייעוד של כל בניין בעיר באשר לתמ"א 38 או פינוי-בינוי. תפקידה של המנהלת הוא ליצור ודאות ורמת אמון גבוהה, זמינות לתושבים, מפגשי תושבים ושיתוף מידע באופן שקוף ומיידי.
"היכולת שלנו בעקבות הסכם הגג להשקיע בשכונות הוותיקות היא קריטית וחשובה ביותר", מוסיפה שוחט. "במשך שנים ארוכות בעיות מתמשכות לא טופלו וכעת הן זוכות לפתרון בזכות השקעה בחידוש כבישי העיר, התשתיות הישנות, הקמת פארקים וגינות משחק, שדרוג בתי הספר והגנים הישנים, הקמת מבני ציבור חדישים, ועוד".
גולת הכותרת של הסכם הגג - פארק התעסוקה והבילויים O-Park
אחת מהיוזמות הייחודיות והשאפתניות ביותר המבוצעות במסגרת הסכם הגג של אור יהודה עם הממשלה הוא הקמה של פארק רב-תחומי בגודל של יותר ממיליון מ"ר בשם O-Park, אשר יכלול שילוב של תעסוקה, מסחר ובילוי. לאורך המתחם יוקם פארק ענק על שטח של יותר מ-600 דונם בסמוך לנחל איילון, שיהווה מרכז בילוי, פעילות ותרבות. בעקבות התכנון החכם של O-Park, כמעט כל חלון במתחם ישקיף על נוף ירוק של הפארק הצמוד.
"כל חברה שתעבור לפארק, מעבר למיקום המעולה והפתרונות התחבורתיים, תאפשר לעובדים שלה מגוון אפשרויות בילוי נוספות וכמובן המרכז הזה יהפוך למרכז מטרופוליטני חלופי, ירוק ומתקדם לכל גוש דן".
התכנון של O-Park מבוצע בשיתוף עם האדריכל הידוע גידי בר אוריין, והוא כולל חלוקה למתחמים ייעודיים ובניית תמהיל שימושים מגוון – אזור חברות סטארט-אפ, אזור לחברות טכנולוגיה ירוקה, אזור אווירי לחברות עם זיקה לנתב"ג, אזור מלונאות וכנסים ועוד. התכנון החכם והמיקום האסטרטגי של O-Park צפוי למשוך אליו חברות היי-טק וביו-טק, חברות ממשלתיות, חברות פיננסיות ועוד. לצד אזורי התעסוקה, המתחם יכלול מתחמי תרבות, אמפי תיאטרון להופעות ואירועים, מוזיאון ותערוכות אמנות במרחב הציבורי, מסעדות, שוק אוכל, בתי קפה ובית קולנוע.
לסיכום אומרת ראש העיר, ליאת שוחט: "אור יהודה מציעה את כל היתרונות של גוש דן מבלי לסבול מהחסרונות. העיר מציבה היום תחרות ואלטרנטיבה של ממש לערים מובילות במרכז. אור יהודה מזמינה ומעודדת כניסה של חברות, ויזמים שרוצים להתפתח ולגדול בעיר צומחת, תוססת ועם מבט לעתיד".
לפרטים נוספים, לחצו כאן>>