שתף קטע נבחר
 
צילום: AP

"להילחם ולא להיכנע לאויב". הצצה למחתרת הצרפתית

רבבות צעירים צרפתים מתנגדים לחובת הגיוס לעבודות כפייה בגרמניה, והקימו את ה"מאקי" - המחתרת. הסיסמאות שמנחות את הלוחמים והמפקדים, תנאי הקבלה והצעדים בדרך לקבלת הנשק. הצצה מיוחדת

עד לפני שנים אחדות, איש בצרפת לא היה מעלה בדעתו שתוטל חובת גיוס לבני הנוער כדי שיישלחו לעבודות כפייה בגרמניה. אבל המציאות מכה לצרפתים בפנים, ובני הנוער מתנגדים בעוז לגיוס והקימו מחנות מחתרתיים בצפון המדינה. ynet מציג הצצה למחתרת הצרפתית.

 

כל העדכונים על הפלישה לחופי צרפת במקום אחד - לחצו כאן

 

לוחמי המחתרת הצרפתית מתאמנים בבסיס (צילום: AP)
לוחמי המחתרת הצרפתית מתאמנים באחד מהבסיסים הסודיים(צילום: AP)

על פניו נראה שמדובר בתוכנית של ממש, שמהווה חלק מהניסיון של היטלר לחתום את גזר דינה של צרפת ולהכרית את עתידה. בני הנוער הצרפתים פתחו במחאה תחת הססמאות: "אל תלך לעבודות פרך בגרמניה!" ו"כל צרפתי הנשלח לגרמניה פירושו לוחם אחד פחות לשחרורה של צרפת".

 

בסוף 1942 התגבשה ההבנה בקרב הצעירים בצרפת כי הם שרויים בסכנה להישלח לעבודות כפייה בגרמניה. בתחילת השנה הנוכחית הגיעו ידיעות מצרפת שלפיהן אלפי בחורים צרפתים ברחו להרי סאבוי. פועלים, סטודנטים, חקלאים ותלמידי סדנאות התקבצו בנקיקי ההרים והיו הטירונים הראשונים של ה"מאקי" - המחתרת.

 

רק ראשי ה"מאקי" יודעים כמה אנשים מונה המחתרת הצרפתית, ולדבריהם מדובר ב"כמה רבבות". הלוחמים מפוזרים בין המחנות והעמדות של המחתרת, שפזורים ברחבי צרפת.

לוחמי המחתרת הצרפתית מתאמנים בבסיס (צילום: AP)
אימוני המחתרת הצרפתית. כמה רבבות לוחמים ברחבי המדינה(צילום: AP)

הליך הקבלה למחתרת

ביום שבחור צרפתי מחליט בלבו "לחיות חיי דרור ולהילחם, ולא להיכנע לאויב", הוא נהיה מועמד לחברות במחתרת. תחילה עליו להצטייד ב"תעודת מאקי", שהיא ערובה למהימנותו ולזהותו.

 

התעודה ניתנת על ידי ועדת המחתרת המקומית שמסבירה לו את הערכים שמובילים אותה - סכנות ועמל ללא הפוגה. המחתרת אינה בשום פנים ואופן מקלט בשביל ברחנים, אלא בית ספר לפעולות.

לוחמי המחתרת הצרפתית מתאמנים בבסיס (צילום: AP)
אימוני המחתרת הצרפתית בהרים המושלגים(צילום: AP)

לאחר שקיבל את "תעודת המאקי" הוא מתבקש להצטייד, אם הדבר אפשרי, בכמה חפצים: ילקוט, שמיכה, מעיל גשם, זוג נעליים כבדות, ספל, לבנים, אולר, מזלג וכף, ואוכל לימים אחדים.

 

במחנה עובר הטירון כמה שלבי מבחן והוא יקבל לידיו נשק רק אחרי שיהיה ברור כי הוא ראוי לכך, בהתאם לכישרונותיו, מידת המשמעת שלו, והאימונים שעבר.

 

בקיץ אשתקד התפארו הגרמנים כי עוד לפני בוא החורף הם "יבערו את הרי סאבוי מאנשי המאקי", אך הם נחלו אכזבה מחפירה. יתרה מכך, הם הציעו חנינה ל"עבריינים" שיחזרו בתשובה, אך אנשי המחתרת עומדים במריים, והיום הם מצטרפים למסע השחרור הגדול.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
לוחמי המחתרת מתאמנים
צילום: AP
מומלצים