שתף קטע נבחר
 

העיניים הן ראי לנפש, אבל מה עושים כשהן מתחילות להיראות עייפות? כיצד אפשר לטפל ולשמור על מראה טבעי צעיר ורענן?

החלק העליון של הפנים שלנו, ובתוכו העיניים, הוא אולי החלק המשמעותי ביותר שמשפיע על המראה שלנו ועל מה שאנחנו משדרים כלפי העולם, כאשר מתחילים להופיע על פנינו סימני הגיל, האזור הראשון שמושפע הוא החלק הזה בדיוק. בנקודה הזו רבים מאיתנו פונים לטיפול באמצעות תכשירים שונים, טיפולים אסתטיים רפואיים וניתוחים, כל זה בניסיון לשפר את מראה החלק העליון של הפנים. מה בעצם משתנה עם הגיל באזור זה? מדוע אנחנו נראים עייפים יותר מהתחושה האמיתית שלנו? ואיך אפשר לטפל באזור העיניים באופן נכון תוך שמירה על מראה טבעי לאורך זמן?

עיניים, ראי לנפשו של האדם. כמעט הכל נאמר על חשיבות העיניים בתקשורת הלא מדוברת שלנו כבני אדם, במסרים שאנו משדרים לסביבה שלנו. דרך העיניים אנו מביעים רגשות, מחשבות, העיניים הן למעשה "כלי התקשורת" הראשוני והמידי שלנו עם הסביבה. עד כדי כך חשוב חלק זה של הפנים שגם בתהליך ההתבגרות עם הופעת סימני הגיל הראשונים, האזור הראשון בפנים אשר מושפע מכך הוא החלק העליון של פנינו: "שקעים" מתחת לעיניים, קמטי הבעה, קמטי זעף, צניחת עפעפיים ועוד. לא בכדי אחד מהאזורים הראשונים בהם נשים וגברים ירצו לטפל הוא החלק העליון של הפנים ובמיוחד באזור העיניים.

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

המרכז האסתטי (והרגשי) של הפנים

על פי ההנחה המקובלת בקרב הרופאים והמומחים, הפנים מחולקים לשלושה אזורים אסתטיים: חלק עליון הכולל את המצח, עיניים, רקות, גבות, עצמות לחיים ועפעפיים. חלק אמצעי הכולל את האף, לחיים, שפתיים. וחלק תחתון הכולל את הסנטר וקו הלסת. "החלק העליון הוא הכי חשוב מבחינה אסתטית ורגשית. הוא נחשב למרכז האסתטי של הפנים", אומר פרופ' גיא בן סימון, מנהל מכון פלסטיקה עיניים במרכז הרפואי שיבא ויועץ רפואי ל-®Juvéderm. "על פי מחקרים, מי שעומד מולנו בוחן ומאמת את הגיל שלנו רק על פי העיניים, באופן תת מודע לחלוטין. דרך העיניים אנחנו שופטים רגשות כאשר גם על פי הניואנסים הקטנים ביותר, אפשר לדעת אם האדם עצוב, שמח, חושש או עייף וטרוד", אומר פרופ' גיא בן סימון.

 

פרופ' גיא בן סימון מספר כי "גם מבחינה רפואית, אפשר ללמוד על מצב הגוף באמצעות בדיקת עיניים רגילה. יתרה מכך, רוב העצבים המרכזיים שיוצאים מהמוח, קשורים למערכת הראייה". כלומר, העיניים צורכות את רוב המשאבים העצביים של הגוף, והן משמשות ראי לגוף באופן פיזיולוגי, ולא רק ראי לנפש במובן הרגשי.

 

האזור הראשון בו מופיעים סימני הגיל כבר החל מגילאי ה-20

אזור העיניים ובכלל החלק העליון של הפנים הם גם המקום בו סימני ההתבגרות מתחילים להופיע, הרבה לפני קו הלסת, הצוואר או הידיים. "הגורם הראשון והמשמעותי שרואים עם הגיל הוא אובדן או דילול של שומן ברקמות עם נסיגה של עצמות הפנים מה שמוביל לאובדן נפח, או צניחה. התוצאה היא קמטי הבעה מודגשים, דלדול של הפנים והדגשה של העצמות, משום שהחלק שמתחתן צונח. מעבר לכך, סביב העיניים ניתן לראות קמטי הבעה סטטיים, גם כשאנחנו לא מחייכים. "בגלל ההיחלשות בהחזקת הפנים במקומם, רואים צניחה קלה, ולכן מופיעים קמטים ושקעים מודגשים יותר", מסביר פרופ' גיא בן סימון. "וזה מתחיל בגיל מאוד צעיר- גם בגילאי 20 אפשר להתחיל לראות סימנים אלה".

 

אזור נוסף בחלק העליון של הפנים בו ניתן לראות את סימני הגיל הוא הרקמות שמסביב לעין, כאשר רואים שקעים ברקות, העצם מתחת לגבה מובלטת והגבה נראית 'ריקה'. "אצל נשים צעירות החלק של הגבה והעפעף נראה מלא, וזה סימן לחיוניות, ליופי ולגיל צעיר", אומר פרופ' גיא בן סימון. "בעולם המערבי אנחנו שופטים אנשים על פי מראה, ועד כמה שזה לכאורה בנאלי ולא משמעותי, זה מרכיב מהותי בחיי היום-יום, בעבודה מול אנשים שאנחנו לא מכירים, קולגות, מול בני זוג וביציאות חברתיות, ולכן זה משהו שהוא מעבר לבנאלי או שטחי - זהו כלי תפקודי". מסביר פרופ' גיא בן סימון.

    

עוד שינויים נפוצים בחלק העליון של הפנים הם עודף עור של העפעף העליון כך שהוא מכסה את הריסים, מראה קשתי של הגבה, והדגשה של החלק שמאחורי העפעף התחתון. "שינויים נוספים הם הדגשה משמעותית של החלק התחתון של הארובה, עם שקע מתחת לבלט השומן, וגם שינויים במרקם העור, כמו פיגמנטציה", מספר פרופ' גיא בן סימון.

 

הבעיה שמעסיקה נשים וגברים בכל גיל - שקעים מתחת לעיניים

שקעים מתחת לעיניים היא תופעה שמטרידה כמעט את כולנו באופן שחוצה תרבות, מגדר וגיל. "פונים אליי מטופלים בקשת רחבה של גילאים, נשים וגברים מכל שכבות האוכלוסייה אשר רוצים לטפל בשקעים שמתחת לעיניים. אותם שקעים כהים מופיעים אצל כולם מאותה הסיבה – בלט שומן וצניחה (שקע) מתחתיו, מה שיוצר מראה מבוגר, לא חיוני ועייף ללא קשר לגיל או לשעות שינה" מסביר פרופ' גיא בן סימון.

 

הדרך הנכונה לטיפול ולהשגת מראה טבעי - החזרת נפח והרמה של העור באמצעות חומצה היאלורונית

המפתח לטיפול נכון בחלק העליון של הפנים, ובאופן כללי באזור הפנים, הוא החזרת המצב לקדמותו ככל הניתן אבל תוך שמירה על הפרופורציות של המטופל ועל המראה הטבעי שלו. "על מנת לעשות זאת צריך להשתמש בחומצה היאלורונית ייעודית בעלת מאפיינים כאלה שמאפשרים החזרת נפח לרקמות תוך השתלבות מרבית עם הרקמה כך שזה ייראה טבעי כבר מהרגע הראשון". מציין פרופ' גיא בן סימון. "אישית לקח לי זמן רב להשתכנע שקיים מוצר שמציע יכולת טיפולית כזו אבל נוכחתי לדעת שמוצרי חומצה היאלורונית מבית ®Juvéderm הם כאלה וכיום אני משתמש בהם בתור סטנדרט".

 

"יש כמה עקרונות שמנחים אותי כרופא מטפל כדי שאוכל להעניק את התוצאות הטובות והטבעיות ביותר: להשתמש בחומצה היאלורונית סמיכה עם צמיגות גבוהה בעלת יכולת הרמה מרבית על עצם או שרירים עמוקים, כדי לבצע מעין מתיחה של הרקמות שצנחו, לטפל ולהזריק מההיקף של הפנים פנימה אל מרכז הפנים, להתאים את סוג החומצה ההיאלורונית לאזור המסוים בפנים הדורש טיפול ובמיוחד בחלק העליון של הפנים – לדעת בדיוק איפה צריך להזריק ובאיזה עומק. חייבים להבין, מראה לא טבעי מוביל לחוסר שביעות רצון אצל המטופלים", מדגיש פרופסור גיא בן סימון.

 

voLBELLA ללא מזרק (צילום: וולבלה)
VOLBELLA (צילום: וולבלה)
 

 

לאיתור מרפאה>>

 

גילוי נאות: פרופ' גיא בן סימון משמש כיועץ רפואי וחבר בפורום ההדרכה הישראלי של חברת אלרגן ישראל, המשווקת את מוצרי ®Juvéderm.

 

התוכן מקודם ע"י חברת אלרגן ישראל בע"מ. התוכן מיועד לישראלים מעל גיל 18. יש להתייעץ עם רופא כדי לוודא שטיפול במוצרי ®Juvéderm הוא הטיפול המתאים עבורך, למידע נוסף על מוצרי ®Juvéderm בקרו באתר www.Juvederm.co.il לדיווח על תופעת לוואי בלבד יש לפנות באמצעות safety.israel@allergan.com.

 

 

 


פורסם לראשונה 16/06/2020 11:41

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים