נתיבות תהפוך בתוך עשור לעיר מחוז מרכזית בנגב המערבי
50 אלף תושבים חדשים יצטרפו לעיר במסגרת הסכם הגג והקמת 13,103 יחידות דיור חדשות
בשנים האחרונות עוברת נתיבות הליך התפתחות מואץ. החל מבניית שכונות מגורים חדשות, דרך פיתוח תשתיות עירוניות, השקעה במתחמי תעסוקה חדשים, בחינוך, בתרבות ופנאי.
הסכם הגג שנחתם לפני כשלוש שנים, הציב יעד אכלוס שצפוי להגדיל את אוכלוסיית העיר ב־50 אלף תושבים בתוך עשור, והוא מבטיח כי נתיבות תהפוך לעיר מחוז מרכזית בנגב המערבי. כבר ב־2018 רשמה נתיבות הגירה חיובית, על פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. תושבים חדשים הגיעו לעיר מאשקלון ואשדוד, מבאר שבע ומהמרכז תודות לאפשרויות שהיא מציעה - מחירי דירות נגישים והטבות מס של 16%, שבמרבית המקרים משלמות עבורם חלק גדול מהמשכנתה ומאפשרות להגשים את חלום המגורים בבית חדש, השקעה גבוהה בחינוך, קהילה מגובשת, מרחבים פתוחים ועוד.
לצד שכונות מגורים חדשות, רואים בנתיבות חשיבות גדולה להציע אפיקי תעסוקה לתושבים הקיימים והחדשים, באמצעות פיתוח אזורי תעשייה בהיקף של 2,700 דונם. לפני מספר חודשים ועדת ההקצאות של משרד הכלכלה והתעשייה אישרה המלצות להעתקה והרחבה של 16 מפעלים, מתוכם הקמה של 11 חדשים, שצפויים לייצר כ־250 משרות חדשות וישתרעו על פני 30 דונם.
בנתיבות שמים דגש גדול על תשתיות תחבורה ומיישמים כעת תוכנית אב מקיפה בתחום, לרבות הקמת גשרים והסדרת הכניסות לעיר, נוסף לנגישות הקיימת לצירי התחבורה הראשיים - כביש 4, כביש 6 וכביש 35 המורחב והמשופץ, ודגש על תחבורה ציבורית יעילה בדמות קווי אוטובוס המחברים את העיר לסביבתה ולמרכז. פתיחת תחנת הרכבת בנתיבות הגדילה משמעותית את הנגישות לעיר וממנה, על כך יעיד מגרש החנייה העמוס שלצד תחנת הרכבת.
עו"ד אלונה שפר־קארו, מנהלת הסכם הגג: "ההשקעה של המדינה בהסכם הגג בנתיבות מצביעה על חשיבות לאומית לפיתוחו של הנגב בכלל ושל נתיבות בפרט. על מנת לקדם את הבנייה למגורים עיריית נתיבות הכינה מבעוד מועד את התשתיות בקרקע, וכך יכולים היזמים להתחיל בבנייה תוך זמן שיא ולקצר את משך הזמן בו זוגות צעירים ממתינים לדירות ומשלמים הוצאות שכירות גבוהות".
השכונה המדוברת ביותר בנתיבות היא שכונת נווה שרון, הנבנית בצפון מערב העיר סמוך לכניסה לעיר מכביש 25. היא עתידה להיות הגדולה ביותר בעיר ובמרכזה פארק בוהו הכולל גם שמורת טבע ואגם רחב ידיים, לצד כ־2,740 יח''ד ועוד 528 יח''ד צמודות קרקע, מחציתן כבר ניבנו ושווקו. השכונה תספק לתושביה את כל המכלול - מבני ציבור, מתחמי מסחר, קריית חינוך גדולה שתיתן מענה גם לשעות הפנאי ומרכז עסקים גדול. מי שמטייל כיום בנווה שרון כבר רואה את פארק בוהו שמוקם בהשקעה של כ־130 מיליון שקל על ידי עיריית נתיבות, הקק"ל ורמ"י, את האגם ואת הגשרים החוצים את הנחל ומחברים בין שני חלקי העיר. בעתיד ישולבו פרויקטים למגורים לאורך חלקו של הנחל, ותושק טיילת חדשה ושבילי אופניים.
חני ואלי רביבו שמתגוררים במושב אשבול בנגב המערבי רכשו דירת פנטהאוז ודירה נוספת בפרויקט בוהו של קבוצת מגידו בנתיבות. "כל החיים גרנו בבתים פרטיים, אבל לאחרונה התחזוקה של הבית הפכה לקשה ויקרה. הבן שלנו גדל והבית גדול מדי ולכן החלטנו לעבור לראשונה לבניין. רכשנו בפרויקט פנטהאוז ודירה נוספת לבן שלנו. תנאי התשלום שמציעה קבוצת מגידו אפשרו לנו לשלם מקדמה נוחה על הדירות ולהשלים את השאר עם קבלת המפתח, זמן שיאפשר לנו למכור את הבית שלנו. אין ספק שהמחירים האטרקטיביים ואיכות הפרויקט, כמו גם ההתפתחות של נתיבות - משכו אותנו מאוד. שכונת נווה שרון הינה שכונה חדשה שמציעה איכות חיים ברמה גבוהה, ובנתיבות ניתן למצוא כל מה שעיר יכולה להציע מבחינת מוסדות תרבות, בידור, פנאי ומסחר", מספרת חני.
השלב הראשון של השכונה החל להתאכלס השנה וכעת החל להיבנות השלב השני. קבוצת מגידו בונה ומשווקת בימים האלו את פרויקט בוהו שבו 280 דירות חדשות חלקן במסגרת תוכנית "מחיר למשתכן" וחלקן דירות המוצעות לשוק החופשי. בפרויקט 8 בניינים בני 9 קומות, הדירות נמכרות במחיר של החל מ־890,000 שקל והוא צפוי להתאכלס בעוד כשנה וחצי.
צבי ויינר מנכ"ל קבוצת מגידו: "קהל הרוכשים והמתעניינים בשכונת נווה שרון מורכב מתושבי הסביבה לצד תושבי העיר המבקשים איכות חיים בשכונת מגורים חדשה המציעה שפע פעילויות ומתקנים בתכנון עכשווי. פארק בוהו הסמוך, גינות המשחקים המושקעות וכן מערכת חינוך מהמתקדמות בישראל, כל אלו ללא ספק מחזקים את הבחירה בנתיבות ובשכונת נווה שרון בפרט. אני מאמין שהביקושים למגורים בנתיבות ימשיכו להיות גבוהים כפי שהיו עד כה, אנשים הבינו כי ביכולתם למצוא גם מחוץ לאזורי הביקוש דירות איכותיות, מרווחות עם גינות או מרפסות בתמורה למחירים נגישים, וכמובן ליהנות מהטבות מס משמעותיות שבמרבית המקרים משלמות עבורם חלק גדול מהמשכנתה".