פעילות לחופש הגדול: אפייה משותפת עם הילדים
התקופה הנוכחית היא הזדמנות מצוינת להכניס את הילדים למטבח איתכם ולאפות יחד. מלבד הפעילות שתוכל ללמד את הילדים על סדר הפעולות (אילו מרכיבים ייכנסו קודם), קריאת המתכון, מדידת כמויות וזמן אפייה. מדובר גם בזמן איכות מעולה לחיבור בין ההורה לילד. עדי רוטשטיין, שף קונדיטור ראשית בבונז'ור, משתפת טיפים לאפייה נעימה ומתכונים טעימים שיעשו לכם חשק לרוץ למטבח עם הילדים
לרוב, ילדים אוהבים את המטבח - הם סקרנים מטבעם ואוהבים לבדוק, למשש ולטעום כל דבר. הבעיה היא שלעיתים המתכונים מסובכים ולא מאפשרים לשתף את הילדים בתהליך ההכנה. יחד עם זאת, בזכות מוצרים כמו הבצקים המוכנים של בונז'ור, ישנם הרבה מתכונים קלילים שמאפשרים להורים ולילדים ליהנות יחד מהתהליך כמעט ללא בלגן. אז איך עושים את זה?
1. תכנון מראש - כדאי לתכנן ולבנות את התפריט או המנה ביחד, כך שגם לכם יש שליטה על מה הילדים יאכלו והם מצידם מרגישים שותפים מלאים בהחלטה. הדבר יגרום להם להכין את המנה בשמחה וברצון רב ולקחת חלק בכל שלב ושלב.
2. קניות ביחד - אחרי שהחלטנו מה מכינים – יוצאים לקנות ביחד. הפכו את הילדים לשותפים מלאים בתהליך: בחרו את המוצרים, השוו מחירים וסוגים, בקשו מהם לסייע לכם באריזת המוצרים ובתשלום.
3. מתכונים קלילים - כדאי לבחור מתכונים קלים (פיצה, לחמניות, עוגה, משה בתיבה וכו'). הסיבה לכך, היא שככל שהמוצר יהיה קל יותר להכנה לילד תחושת המסוגלות העצמית שלו תעלה. כמו כן, מומלץ להשתמש במוצרים שמקצרים את התהליך – כמו שימוש בבצקים מוכנים- הדבר יקל על הילד והתוצר יהיה לו כל כך טעים שכנראה ירצה לאפות שוב.
4. חלוקת משימות - בזמן ההכנה, חשוב לחלק משימות ולתת אחריות לכל ילד על משהו אחר: מי שוקל, מי מוסיף לקערה מי מערבב, מי שם תוספות וכדומה. אין ספק שהדבר ימנע בלאגן תוך כדי עבודה שכל אחד מכיר ויודע את תחום האחריות שלו.
5. שחקו עם הבצק - תוך כדי ההכנה אפשר לשחק גם עם הבצק- הדבר חשוב כי כך הילדים יכירו את האפשרויות הרבות ויוכלו להוציא תוצרים מעניינים. תנו לילדים לכדרר לכדור, לנקניק, לרדד, לתלוש וכל מה שעולה להם לראש. בפעם השנייה שתאפו ביחד, נצלו את הזמן להבין איפה תופח הכי מהר, מה אפשר להוסיף לבצק כדי שיהפוך למתוק יותר/ בריא יותר/ רך יותר.
6. גם התפאורה חשובה - בזמן שהמאפה בתנור, אפשר לנקות את הכלים ולאחר מכן, להפוך את הבית לבית קפה – להכין תפריט מצויר, לערוך את השולחן ולסדר את הכל בקונספט מיוחד שייבחר על ידי הילדים.
איך משתמשים בבצק קפוא?
1. מוצאים את הבצק הקפוא מהאריזה ומניחים על נייר אפייה מעט מקומח.
2. מפשירים, על נייר אפייה מעט מקומח, מכוסה במגבת מטבח נקייה למשך כשעה וחצי (או עד שהבצק מפשיר) בטמפרטורת החדר, עד שהבצק רך ומוכן לעבודה. (ניתן להפשיר את הבצק באריזתו במקרר למשך לילה).
3. פותחים את הבצק בידיים או מרדדים באמצעות מערוך לקבלת הצורה הרצויה. מכינים את המאפה הרצוי.
4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ואופים כ- 15 דק' עד להשחמה (או בהתאם למתכון).
מתכונים קלילים שניתן להכין עם הילדים בבית:
לחמניות שום ופטרוזיליה בתבנית
המרכיבים (לתבנית בקוטר 24):
1 חבילה בצק שמרים / בצק שמרים כוסמין מופשר לפי ההוראות על גבי האריזה
2-4 כפיות שום כתוש ( אפשר מוקפא)
1/4 כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים
8 עלי בזיליקום קצוצים
1/2 כוס שמן זית
מלח
אופן ההכנה:
1. בקערית מערבבים שמן זית שום, פטרוזיליה, בזיליקום ומלח.
2. מחלקים כל עיגול בצק ל-6 (כ-30 ג' ליחידה, מתקבלים 18 עיגולי בצק קטנים). אם הבצק דביק מקמחים מעט את הידיים.
3. מגלגלים על השיש ליצירת כדורים חלקים אחידים.
4. מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כחצי שעה.
5. מורחים את הלחמניות בחצי מתערובת התבלינים ושמן הזית.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות כ- 20 דק', עד שהבצק מזהיב והלחמניות מוכנות.
7. מוצאים מהתנור ומורחים מיד את שאר תערובת ומגישים.
פיצה
המרכיבים (ל-3 פיצות בקוטר 23):
1 חבילה בצק שמרים / בצק שמרים כוסמין מופשר לפי ההוראות על גבי האריזה
כוס רוטב עגבניות
חופן אורגנו מיובש
300 ג' גבינת מוצרלה
כל תוספת שאוהבים: זיתים, בצל, תירס פלפלים קלויים, קוביות חציל, עלי תרד, גבינה בולגרית ועוד ועוד..
אופן ההכנה:
1. מרדדים את הבצק בעזרת מערוך, על נייר אפייה מעט מקומח, לעיגול בקוטר 23 ס"מ.
2. מורחים רוטב עגבניות, מפזרים אורגנו מיובש ומניחים את התוספות שאוהבים.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ-15-20 דק', עד שהבצק מזהיב ואפוי.
4. מוצאים מהתנור ואם רוצים מפוררים מעל גבינה בולגרית ומגישים.
רוצים עוד? היכנסו>>