שתף קטע נבחר
 

החופש הגדול בעיצומו - איך הופכים את משימת הבישול למשחק, בהשתתפות הילדים?

בימים של חופש מהלימודים, ובמיוחד על רקע המצב הנוכחי שמשאיר אותנו יותר בבית, משפחות רבות מחפשות הזדמנויות לזמן איכות משפחתי, ועדיף שיהיה גם מהנה. בישול משותף עם הילדים יכול להיות פתרון מעולה ופרודוקטיבי - ואם משלבים משחקים ותחרויות משפחתיות, מדובר באטרקציה אמיתית לעונת הקיץ. כך תהפכו את הבישול למשחק ילדים

הקיץ הנוכחי מעמיד את המשפחות הישראליות מול אטרקציות סגורות, ביטולי חופשות משפחתיות בחו"ל, וניסיונות נואשים למצוא פעילות לימות הקיץ החמים והארוכים. בישול משותף עם הילדים אמנם נשמע כמו אופציה קוסמת, אבל לעתים קשה לרתום לכך את הילדים, במיוחד את הגדולים מבניהם, שלא מתלהבים מהרעיון של קילוף תפוחי אדמה וקיצוץ סלט עבור כל בני המשפחה.

 

הסוד לשיתוף מהנה של הילדים במטבח טמון בהכנסת אלמנט של משחק או תחרות, שהופכים את הבישול למשהו שהוא הרבה מעבר להכנת אוכל. כל עוד שומרים על רוח ספורטיבית

ומוצאים את הפעילות המתאימה לבני המשפחה - מובטחת לכם פעילות קיץ שיכולה להימשך גם מספר שבועות, עד לפתיחת שנת הלימודים (בזום).

 

  (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

באופן כללי, בישול משותף עם ילדים עוזר בפיתוח מיומנויות מגוונות אצל ילדים, פותח אותם לטעמים חדשים, ומציע פעילות משפחתית מגבשת ומהנה.

 

כולנו גדלנו על המשפט "עם אוכל לא משחקים", אבל זה לא אומר שאי אפשר להכניס משחקים להכנת האוכל!

 

מי יהיה 'המאסטר שף של הבית'?

עבור הילדים של ימינו, כל תחרות היא תכנית ריאליטי – אז מדוע לא לרתום את הקונספט לטובת 'ריאליטי' משפחתי מהנה? אפשר לגבש יחד עם הילדים את תחרות 'המאסטר שף של הבית', או 'שף נולד', עם משימות בזוגות, משימות לפי נושאים כמו מדינות או חומרי גלם, משימות שההורים מקבלים מהילדים, וכל רעיון נוסף שמתאים למשפחה שלכם. קבעו מראש מהו הפרס הגדול (עדיף שיהיה קשור לבישול או אוכל, ועדיף שיהיה בריא ככל הניתן), וכתבו את התוצאות על לוח מפואר שהדבקתם במגנט למקרר.

 

אם יש לכם משפחה קרובה של חברים או קרובי משפחה עם ילדים באותו גיל, אפשר אפילו להרחיב את הנושא ולעשות תחרות עם המשפחה השניה.

 

כל שלב בהכנת האוכל יכול להיות חלק מהתחרות – החל משלב הקניות בסופר (מי אוסף את המוצרים למתכון שלו הכי מהר מהמדפים?) ועד לפרס הצילחות היפה ביותר.

 

השמיים הם הגבול, הכיף יכול להיות עצום, והילדים יכולים להיות מאושרים. רק אל תבטיחו להם עונה נוספת בקיץ הבא...

 

משחקים בתוך תהליך הבישול

אפשר להכניס אלמנטים של משחק ותחרות לתוך תהליך הבישול וההכנה.

 

אם יש כמה ילדים, אפשר לראות כמה ירקות הצליחו לחתוך, או כמה עוגיות הצליחו לקרוץ בזמן קצוב.

 

האם הילדים שלכם יכולים לזהות טעמים של מאכלים וחומרי גלם עם כיסוי עיניים? משחק זיהוי טעמים יכול להיות כיף גדול במטבח, במיוחד לראות את הפרצוף שלהם כשהם ילקקו לימון.

 

אפשר להפוך את המתכון למשחקי דמיון ובדיחות פנימיות של המשפחה, או ל'קרב הספגטי הגדול' שבסופו הפסטה נכנעת למתקפת רוטב וירקות. אם אתם יצירתיים במיוחד, זה הזמן

 

לחשוב על 'אתגר הבישול' שיהפוך ויראלי ברשתות החברתיות. איזה מהילדים יזכה ליותר לייקים על וידיאו קיצוץ הבצל שלו לצלילי השיר 'ים של דמעות'?

 

ואפשר גם לשלב ידע וערכים של בריאות

משחק בבישול הוא הזדמנות מצוינת להעביר קצת ידע ולהדגיש את חשיבותה של תזונה בריאה. אפשר להכין משחק טריוויה על פי המרכיבים של המתכון אותו אתם עומדים להכין יחד, ואפילו להכין לוח גדול עם שאלות. האם הילדים שלכם יודעים שכרובית היא פרח? והאם עגבניה היא ירק או פרי? ולמה החלב לבן? זה הזמן להנחיל קצת ידע על מזון בריא וערכים תזונתיים של מה שאנחנו אוכלים ביום-יום למה חשוב לאכול ירקות ופירות בכל הצבעים ומה יש בגבינה שמחזק את העצמות ?

 

אם הילדים קטנים מידי בשביל להשתתף בטריוויה נושאת פרסים, אפשר לתת להם לעמוד ליד השיש ולצבוע דף צביעה בנושא אוכל - העיקר שירגישו מחוברים לתהליך.

 

גם ניסויים במטבח יכולים להיות אטרקציה מהנה ומעשירה עבור הילדים – הניסוי לא חייב להיות חלק אינטגרלי מהמתכון, אבל הוא יכול להשתמש במרכיבים מהמטבח כדי להראות לילדים על שינויי מצב צבירה כמו בחימום ביצה, תפיחה של בצק, תסיסה של שמרים ועוד ניסויים רבים וטובים שמערבים אלמנטים מהמטבח.

 

אם כן, בישול משותף עם הילדים יכול להיות חוויה נפלאה שמתאימה במיוחד לחופש הגדול ולזמן הפנוי בבית. אם מכניסים אלמנטים של משחק ושעשוע, הבישול הופך להרבה יותר מהנה ואטרקטיבי. כל עוד תשמרו על תחושה של כיף, אינטרס משותף ותחרותיות בריאה – מובטחת לכם חוויה מחברת, מגבשת ומלאת חיוכים.  

 

רוצים לדעת עוד? כנסו למתחם בית בריא 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים