שתף קטע נבחר
 

כך שומרים דיירי נוה עמית גם על הבריאות וגם על שגרת חיים תוססת

עם פרוץ הגל הראשון של הקורונה, הבינו ברשת הדיור המוגן הוותיקה נוה עמית כי יש לאמץ שגרת חיים חדשה, שגם תשמור על בריאות הדיירים וגם תאפשר את המשך אורח החיים התוסס והפעיל. כך הם עשו זאת.

דוד הוא ניצול שואה בן 80, שכל חייו סבבו סביב המוזיקה והשירה, אלו תמיד נתנו לו נחמה ומרגוע. לפני שלוש שנים עבר דוד לגור ביחידת דיור מעוצבת בבית הדיור המוגן של נווה עמית ברחובות, ועד מהרה הפך להיות מרכז העניינים של הבית - בכל טקס ובכל אירוע הוא תמיד הראשון להתנדב ולהופיע בשירה או בדקלום. כשחיילים, סטודנטים ותלמידים מגיעים לבקר בבית, הם נוהגים תמיד להתאסף סביבו כדי לשמוע את סיפורו האישי הנוגע ללב.

 

כמו כל בני הגיל השלישי, גם דוד נדרש עם התפשטות נגיף הקורונה בחודש מרץ, להקפיד על הבטיחות ועל הבריאות. גם הוא שמע מידי יום בחדשות על כך שהוא נחשב לאוכלוסייה פגיעה, ושהוא צריך להסתגר בבית. דוד נאלץ להשלים בצער עם העובדה שכל הטקסים, האירועים, השירים והמפגשים שהפכו למרכז חייו וגרמו לו לפרוח, לא ישובו בקרוב.

 

  (צילום: באדיבות דיור מוגן נווה עמית)
(צילום: באדיבות דיור מוגן נווה עמית)

בערב יום השואה מנהלת התרבות של הבית, ששמרה על קשר הדוק עם דוד ועם בני משפחתו, דרבנה אותו לצאת מדירתו ולהמשיך בשגרה שהוא כה אוהב. וכך, בספונטניות גמורה, ערך דוד טקס מרגש בפני כל הדיירים שישבו במרחק של שני מטר זה מזה, ושר את שיר הפרטיזנים. הטקס הספונטני המוצלח הוביל לעוד טקס ביום העצמאות, ובהמשך דוד גם הופקד על הקידוש מידי שבוע בקבלת השבת.

 

"הרגישות הרבה שגילו אנשי הצוות נתנה לדוד תחושת משמעות ועניין, וכמובן חיזקה את כוחותינו להתמודד עם הבדידות, הסגר והניתוק מהמשפחה, וגם דאגות הבריאות", כתבה במכתב הוקרה שרה, בת משפחתו של דוד.

 

צוות חשיבה לשמירת הבריאות הנפשית

נגיף הקורונה העמיד את בני הגיל השלישי בתור אוכלוסייה רגישה, ובתי הדיור בכל העולם ניצבים בפני אתגר של שמירה מחמירה על בריאות דייריהם. גם בני ה-65 פלוס הבריאים, הפעילים והעצמאיים נחשבים לפגיעים. הם נדרשים לשמור על עצמם וגם להישמר מפני אחרים.

 

"אנחנו ברשת נוה עמית, כמו כולם, קיבלנו את הקורונה בהפתעה", מספר רוני עוזרי, מנהל הרשת. "כבר בימים הראשונים, עוד לפני שהרשויות התחילו לפעול, ניתחנו את המצב ופעלנו בכיוון של הגנה על הדיירים מפני הקורונה, והקפדנו מאוד לא לפגוע במצב הנפשי והחברתי של הדיירים".

 

עם פרוץ הגל הראשון של הקורונה, שהתרחש כמעט בן לילה, הבינו ברשת נוה עמית כי יש לאמץ במהירות שגרת חיים חדשה. ההבנה הייתה שהסיכון הנפשי של הבידוד הוא חשוב לא פחות מהסיכון הבריאותי של הנגיף. וכך מצאה הרשת דרכים יצירתיות לא לבודד את הדיירים בדירות, ולהמשיך לקיים שגרה תוססת ופעילה.

 

"קיימנו מפגשי צוות וחשיבה כל יום כדי להיערך מראש לתופעות הקורונה. יזמנו בדיקות קורונה לעובדים ולדיירים עוד לפני שהרשויות החליטו על כך. כבר בשבועות הראשונים ייצרנו מתווה של חידוש הפעילות בבתים, הענקנו לדיירים הרגשה שהם לא לבד, ואנחנו מקיימים פעילות תרבות ותעסוקה במסגרת המותר לפי הנחיות הממשלה".

 

במהלך משבר הקורונה התקיימו בבתי הדיור של נוה עמית פעילויות ואירועים מרגשים כמו טקסי הזיכרון וקבלות השבת שהנהיג דוד, ומופעים אורחים של אמנים כמו להקת ג'אז ותזמורת המשטרה של רחובות.

 

"חשוב לנו שהדיירים לא יישארו ספונים בדירות"

רשת נוה עמית הוותיקה מונה כיום ארבעה בתים בירושלים וסביבתה וברחובות. לכל אחד מהבתים אופי שונה שמתאים לצרכים ולאופי הדיירים - בין הסביבה האורבנית השוקקת לפסטורליה הכפרית והשקטה.

נוה עמית נמצאת בבעלות קופת חולים מאוחדת, ונדרשת לעמוד בסטנדרטים קפדניים במיוחד. בכל אחד מארבעת הבתים נערכות בדיקות קורונה יזומות בהתאם לצורך. בכל הבתים קיים פיקוח 24 שעות, 7 ימים בשבוע על ידי רופאים ואחיות. לצד אלו, עובדים גם רופא ארצי ואח ראשי וותיקים ומנוסים.

 

  (צילום: באדיבות דיור מוגן נווה עמית)
(צילום: באדיבות דיור מוגן נווה עמית)

אמנם רשת נוה עמית מקפידה על סטנדרטים מחמירים, אך הם לא באים על חשבון שגרת החיים התוססת והפעילה, להיפך - "חשוב לנו מאוד שהדיירים לא יישארו ספונים בדירותיהם", מדגיש רוני עוזרי, מנהל הרשת.

בתי הדיור של נוה עמית אימצו בשבועות האחרונים שגרה מאוזנת, שגם שומרת על הבריאות הפיזית של הדיירים וגם על בריאותם הנפשית ועל אורח חיים פעלתני ותוסס. את הדיירים מעודדים לצאת מחוץ לדירתם, להצטרף לפעילויות ולחוגים המתקיימים בשטחי הציבור של כל בית, ולהיפגש עם בני המשפחה באזורים המיועדים לכך – כל אלו בתנאים השומרים בקפדנות על הוראות משרד הבריאות, ועם התאמות המונעות התקהלויות.

 

גם בשגרה: אורח חיים בריא ותוסס

בני ה-65 פלוס הם דור ייחודי ויוצא דופן. אם בעבר, הסבים והסבתות שלנו נתפסו כאנשים חלשים, פגיעים ותשושים, בני הגיל השלישי של היום הם אנשים עצמאיים, פעלתנים וערכיים, שמרגישים צעירים מגילם ושואפים לאיכות חיים בריאה ותוססת.

 

גם בשגרה וגם בזמני משבר, בתי הדיור המוגן של נוה עמית הם מסגרת מגורים שמאפשרת לבני הגיל השלישי לנהל אורח חיים איכותי, בריא ועצמאי, להיות חלק מקהילה תומכת ומגובשת, שנהנית מפעילויות תוססות ומעשירות, ולהרגיש כמו בבית – כל אלו עם רשת ביטחון והשגחה רפואית צמודה.

 

רוצים להגיע לתקופת ניסיון בבתי הדיור של נוה עמית? היכנסו עכשיו >>

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים