טרנד שיבולת השועל מתעצם גם במקררי המעדנים - מעדן BIO ללא חלב, עם ערכים תזונתיים וללא התפשרות על הטעם
העלייה בפופולריות שיבולת השועל בישראל ממשיכה - אחד הטרנדים הגדולים בעולם הבריאות מתרחב במקררי המעדנים, עם מעדני Bio מבוססי שיבולת שועל בטעם טבעי ובטעמי פירות, של מותג תנובה Alternative. מה הופך את שיבולת השועל לחומר גלם מומלץ בתפריט היום-יומי שלכם?
בעידן שבו כולנו נחשפים ופתוחים יותר למוצרי תחליפי חלב מבוססי חומרי גלם מגוונים, תחליפי חלב מבוססי שיבולת שועל נותנים מענה אטרקטיבי לא רק לטבעונים שמהווים כ 3% מהישראלים, אלא גם לאלו שבוחרים להפחית (ולא להימנע לחלוטין ממזונות מהחי) שמהווים כ 20% מהאוכלוסיה וכמובן עבור הרגישים ללקטוז. השילוב של יתרונות בריאותיים, טעם עשיר והיכולת להפיק מוצר קרמי וסמיך - הפכו את המוצרים המבוססים שיבולת שועל לפופולאריים בקרב קהלים רחבים בכל העולם.
שיבולת שועל - הדגן המלא עם היתרונות התזונתיים
שיבולת שועל היא דגן מלא, הכולל תכולה גבוהה של סיבים תזונתיים ומינרליים כמו ברזל, אבץ ומגנזיום, ושל ויטמינים כמו B1, E וחומצה פולית.
"שיבולת שועל מציעה רכיבים פונקציונליים ייחודיים", אומרת טליה לביא, דיאטנית קלינית ויועצת לחברת תנובה, "ביניהם מגוון סיבים אשר תורמים לבריאות מערכת העיכול, סיבי בטא גלוקן המסייעים לאיזון רמות הגלוקוז והכולסטרול בדם, ופיטוסטרולים, המסייעים גם כן להפחתת רמת הכולסטרול בדם".
רכיבים אלו הופכים את שיבולת השועל למרכיב רצוי במיוחד בתפריט של בעלי רמות כולסטרול גבוהות ובעלי סוכרת סוג 2.
בנוסף, המחקרים בתחום מורים על כך, ששיבולת שועל משמשת בתור גורם פרה-ביוטי בגוף. "הסיבים שנמצאים בה מעודדים התפתחות חיידקים 'טובים' התורמים למערכת העיכול ", מסבירה לביא. "הם גם מאטים את קצב ספיגת המזון במערכת העיכול, וכך מגבירים את תחושת השובע, ויכולים לתמוך בשמירה על משקל תקין".
גם בישראל נרשמה הצלחה גדולה של מוצר מבוסס שיבולת שועל - תנובה Alternative השיקה את משקה בריסטה שיבולת שועל לפני חצי שנה בלבד, והיום הוא להיט פופולארי בבתי קפה, וחלק מהתזונה היום-יומית של עשרות אלפי ישראלים. כעת מגיעה התוספת החדשה לסדרת התחליפים - מעדני Bio חדשים מבוססי שיבולת שועל, בשלושה טעמים: טעם טבעי, עם מנגו פסיפלורה ועם תות. הודות לשילוב המושלם של קרמיות וטעם מעולה, יחד עם היתרונות התזונתיים של שיבולת שועל - לא מפתיע לגלות שהישראלים אימצו את המעדנים, כדרך קלה וטעימה לשלב שיבולת שועל בתזונה היומיומית שלהם.
טעם טבעי וקרמיות של חלב - מבלי לוותר על חלבון, סידן וחיידקי Bio
אחת הסיבות שהופכות את שיבולת השועל לטרנד שסוחף קהלים בכל העולם היא האפשרות להפיק משקאות תחליפי חלב עם טעם מתקתק הדומה לחלב, ומעדנים עם מרקם סמיך וקרמי - בטעם נהדר לצד יתרונות תזונתיים רבים, אשר מקנים תחושת שובע מספקת.
המעדנים החדשים כמובן ללא חלב, ללא לקטוז וללא כולסטרול, ומועשרים בסידן ובחיידקי BIO.
אחד החידושים המרעננים ביותר והבלעדיים של הסדרה החדשה הוא מעדן בטעם טבעי מבוסס שיבולת שועל, אשר מציע אופציה נייטרלית בטעמים שלה וכמה שיותר קרובה ליוגורט חלב לבן.
המעדנים צפויים להפוך לחלק בלתי נפרד מתפריט הפינוקים שבין הארוחות - במשרד או בבית, למבוגרים וילדים גם יחד. כל מה שצריך לעשות הוא לנסות - ולהתאהב.
הצטרפו לטרנד הצומח של מעדנים על בסיס שיבולת השועל – הדרך הקלה והטעימה לשלב שיבולת שועל בתפריט היומיומי שלכם. למידע נוסף >>