שתף קטע נבחר

 

הרכב לך מחשב באינטרנט

מדריך מקיף לאתרים שמספקים מנגנון להרכבת מחשב מא' ועד ת', רכיב אחר רכיב. חסכון זה כאן

פלונטר (****) מרדנית (*****) רדיקס (****) Direct PC (***) 
Cyborg (****) KSP (***) OMC (****) Chip (***) 
S.K & A.K (***) ג.א.י (****) אקסלנט (***) Buy-PC (**) 



כל הקישורים לאתרים - מצד ימין לכתבה

כל ישראלי אמיתי שיושב עם גופיה ובלי דאודורנט על המרפסת מעל הדירה של הליבוביצ'ים, יגיד שהכיף האמיתי הוא לפצח את הגרעינים ולאו דווקא לאכול אותם. אותו טיפוס בדרך כלל גם יסביר, שההנאה האמיתית טמונה בטקס הכנת השישליק והנפנוף מעל הסטייקים - לאו דווקא באכילה. אשתו עשויה לטעון שהכיף האמיתי זה להסתובב שעות בין חלונות הראווה בקניון, לבזבז חצי יום בסופר, ובסוף לחזור הביתה עם 100 גרם זיתים וסיכת ראש חדשה מפלסטיק זרחני (אל תאמינו לה).
עבור חובב מחשבים אמיתי, הכיף האמיתי בקניית מחשב הוא השלב בו הוא בוחר את החלקים. מה יותר כיף מזה - להסתובב בין החנויות הווירטואליות, לפשפש בציציותיו של כל רכיב כאילו מדובר ברכש של מטוסי קרב עבור חיל האוויר. לבזבז שעות על גבי שעות כדי לבחור את החלק הכי טוב, במחיר הכי זול. סופו של הסיפור ידוע: הישראלי האמיתי יחפש למחרת סיבה חדשה לנפנף מעל סטייקים חדשים. אשתו, הישראלית האמיתית, תהיה חייבת לבדוק מקרוב משהו שראתה באיזה חלון ראווה אתמול. ואיש המחשבים, יסתכל על המחשב שזה עתה קנה ושהזדקן כל כך מהר, יחשוב מה לשפר ולשדרג, ויפנטז על המחשב הבא.

להרכיב מחשב ברשת

זה, בעצם, מה שהביא אותנו לכאן הפעם. כולנו אוהבים להרכיב תצורות מחשב, לבדוק את מחירן ולפעמים אפילו לקנות אותן בסוף. אבל איפה כדאי לעשות זאת? איזו חנות מספקת היצע טוב יותר, ומי מהן זולה במיוחד? מה ההבדלים בכלים שמציעים האתרים השונים ועד כמה האנשים שעומדים מאחוריהן באמת שולטים בחומר? כדי להקל קצת את המלאכה על הקורא ולהזרים קצת אדרנלין חדש בעורקיו, יצאנו ובדקנו את כל חנויות המחשבים המקוונות שקיימות היום בארץ. בחרנו מתוכן את אלו שמאפשרות להרכיב מערכות מחשב בעצמנו, והתרכזנו בהן.
זה המקום לומר: רוב ספקי החומרה המקוונים אינם מציעים עדיין אפשרות להרכבת מחשב ברשת. בכתבת המשך שנפרסם בחודש הבא נתייחס גם אליהן, אבל הפעם אנחנו מתרכזים אך ורק באתרים שמספקים מנגנון להרכבת מחשב מא' ועד ת', רכיב אחר רכיב. לא קנייה של תצורות מוכנות, לא איסוף רכיבים לתוך "סל".
הפרמטרים לפיהם בחנו ודירגנו את האתרים: המחיר ותנאי התשלום, ההיצע (ספציפית, בדקנו כמה דגמים של דיסקים קשיחים וכרטיסים גרפיים מציעה כל חנות, ושיקללנו לערך השוואתי), נוחות השימוש באתר, תמיכה ושירות (נבדקה איכות התמיכה הטלפונית, מקצועיות הצוות, זמני תגובה), רמת האבטחה של האתר (אחרי הכל, פרטי כרטיס האשראי צריכים לעבור מצד לצד, לא?) ורמת הפירוט של מידע המתייחס לכל מוצר.
כדי להשוות מחירים, בחרנו להרכיב מערכת מחשב סטנדרטית ככל האפשר - לאו דווקא מומלצת. כזו שמייצגת את הזרם המרכזי ומורכבת מחלקים נפוצים מהסוג שידענו שנמצא בכל אחת מהחנויות הנבחנות. התצורה שהרכבנו כללה: מעבד פנטיום III Mhz866, לוח אם ASUS CUS-L2C, כרטיס קול Creative 128, כרטיס גרפי ASUS GeForce V7100 Pure 128MB, זיכרון SDRAM 133Mhz, דיסק קשיח Western Digital 30GB 7200rpm ATA100, כונן DVD מדגם ASUS x12x40, צורב IDE פנימי Yamaha x40x10x16, עכבר אופטי Microsoft Intellimouse, צג 17 אינטש טריניטרון MAG 786FD ומדפסת הזרקת דיו מדגם HP930C.
הקפדנו לכלול במחיר את עלות הרכבת החלקים, הובלה ותוספות מוזרות כגון: "דמי טיפול ואחריות" (מה זה?), או "3 אחוז הנחה לקנייה דרך האתר" (יופי! יופי!). לחדי העין: מארז, מקלדת וכונן 1.44 הושמטו בכוונה מהמבחן. קשה למצוא מארז סטנדרטי שיש לכל החנויות, וכונן 1.44 ומקלדת לא ממש משפיעים על המחיר. במקרה שבחנות מסוימת לא היה את אחד המוצרים (למשל, באתר של ג.א.י מחשבים לא מצאנו דיסק של Western Digital), בחרנו מוצר חליפי הדומה בתכונותיו ובמחירו למוצר החסר (במקרה זה - כונן של Seagate, שהנפח, התכונות והמחיר שלו אמורים להיות זהים).

זהירות, אותיות קטנות

עוד לפני שנתחיל, אפשר להצביע על מסקנה חשובה אחת: כדאי להשוות לפני שקונים. ההפרש בין החנות הזולה ביותר (6,150 ש"ח) ליקרה ביותר (7,776 ש"ח) הוא יותר מ-25 אחוז. בסכום שנחסך אפשר להחליף את צג השפופרת בצג שטוח או לצאת לחופשה זוגית. כמובן שזה לא השיקול היחיד ועדיף לשלם יותר לספק שיודע את העבודה (גם את זה בדקנו). אבל לפני שעושים את זה חשוב להציץ באותיות הקטנות.
מסתבר שלרוב האתרים יש אותיות קטנות. לפעמים, אותיות כל כך קטנות, עד שפשוט אי אפשר לראות אותן (או שאולי לא כתבו?). למשל: בחלק מהאתרים המחיר שצויין מתייחס לתשלום במזומן בלבד ותשלום בכרטיס אשראי מחייב תוספת (אקסלנט למשל). בחלק מהאתרים המחיר המצויין הוא לתשלום בכרטיס אשראי, ותשלום במזומן מזכה בהנחה נוספת (רדיקס למשל). איך אפשר לדעת? בדרך כלל אי אפשר לדעת. צריך להתקשר ולשאול (אבל אתם פטורים, כי אנחנו כבר עשינו את זה בשבילכם).
משום מה רוב החנויות גם לא מציינות את מחיר הרכבת המערכת - אם משום שהן מעניקות את השירות הזה חינם, או שהן מניחות שחלק מהקונים מעדיפים לקבל את ערמת חלקים ולהרכיב בעצמם. גם מחיר המשלוח לא תמיד רשום באתר. כדאי לבדוק את הדברים האלה - מחיר הרכבה והובלה יכול להגיע ל-200 ש"ח (אקסלנט) או לחלופין, להיות כלול במחיר (צ'יפ), וכמובן - כל דבר באמצע.


פלונטר (****)
זהו האתר המקיף ביותר לקניית חומרה. הוא מציג מבחר אדיר שנעשה בידי מי שבאמת מבין ואוהב מחשבים. אבל דווקא המערכת המקוונת להרכבת מחשב מאכזבת קצת, ובסופו של דבר עושה עוול לאתר הזה.

מצאנו בה מוצרים לא ממויינים, מבחר קטן בהרבה ממה שקיים באתר עצמו, תכנון לקוי ועיצוב משמים. רק כדי להמחיש: לאחר בחירת כל החלקים ולחיצה על "המשך בהזמנה", מתקבל מסך שהאפשרות היחידה בו היא "הראה את המחשב שבחרתי" המובילה לסל הקניות. האם הכרחי לראות מסך שאי אפשר לעשות בו כלום חוץ מלעבור למסך הבא? זו, כמובן, דוגמא אחת לתכנון לקוי. אבל כל החסרונות האמורים לא ירתיעו משתמשים רבים (בעיקר משתמשים מנוסים ומביני עניין) מלקנות דווקא באתר הזה, בגלל המבחר העצום שיש במערכת (הרגילה, לא זו להרכבת המחשב) ובגלל המקצועיות של האנשים שמאחוריו.

המחירים סבירים (ממוצעים פלוס מינוס, למרות שבעלי האתר מבטיחים את המחיר הזול ביותר), ויש 2 אחוז הנחה למזומן. בפלונטר - כמו גם ב-OMC למשל - המשתמש בוחר את סוג המערכת (סלרון, פנטיום III, פנטיום 4 או AMD) לפני בחירת החלקים. החלוקה הזאת מאפשרת להציג רק רכיבים רלוונטיים לסוג המערכת שנבחר, וכך למנוע טעויות, כמו בחירת רכיבי זיכרון שלא מתאימים ללוח אם, או בחירת לוח אם שלא מתאים למעבד. בקיצור: פלונטר הוא אתר טוב ומקיף, אבל המערכת להרכת מחשב היא לא גולת הכותרת שלו. טובה, אבל לא הכי טובה.

יתרונות

מבחר עצום, אמינות ומקצועיות.

חסרונות

עיצוב משמים, לא נוח לגלישה.

חזור למעלה
מרדנית (*****)
מחיר זול מאד (רק קצת יקר יותר מ-KSP), נוחות שימוש מפתיעה, מידע מפורט על כל מוצר, אבטחת SSL וחוויית קנייה פנטסטית - נתנו לאתר המושקע הזה את "בחירת העורכים", בלי הרבה מאמץ. אמנם המבחר לא גדול במיוחד, אבל בכל שאר הפרמטרים האתר עם השם המוזר הזה מתעלה על כל המתחרים.

ליד כל תיבת בחירה יש לחצן שמאפשר לקבל מידע על הרכיב הנבחר - רק שלושה אתרים בסקירה מאפשרים את זה, ומרדנית עושה את זה בצורה הטובה והנוחה ביותר. חבל שהפריטים לא ממויינים. עוד דבר שעושה את השימוש באתר נוח: חישוב המחיר בתשלומים מאד פשוט וברור.

אלו דוגמאות על קצה המזלג, וכל מילה נוספת מיותרת - פשוט להיכנס וללמוד איך בונים אתר. הייתי שמח אם מי שתכנן את האתר הזה היה מעצב לי את הסלון, או אחראי להנדסת האנוש של האוטו שלי.

יתרונות

מחיר, נוחות שימוש, מידע מפורט על כל מוצר, אתר מושקע ומעוצב.

חסרונות

מבחר מוצרים לא גדול במיוחד, פריטים לא ממויינים.

חזור למעלה
רדיקס (****)
אם אתם מחפשים את המחיר הזול ביותר - לכו לאתר אחר. אבל אם אתם מחפשים שירות טוב, אמינות גבוהה ולב שקט, יש לכם בהחלט מה לחפש ברדיקס.

מנגנון הרכבת המחשב נוח מאד. ניתן בקלות לראות את המחיר בשקלים או בדולרים, עם מע"מ או בלי מע"מ, ועוד. זהו אחד הספקים היחידים בסקירה שמספק שנתיים אחריות למחשב (במקום שנה) ומאפשר להרחיב עד שלוש שנות אחריות (בתוספת מחיר). בנוסף, ניתן לבקש שירות בבית הלקוח (בתוספת 8 אחוז למחיר), כך שבמקרה של תקלה לא תצטרכו להוביל את המחשב למעבדה ובחזרה - חשוב במיוחד לחברות, או למי שזקוק למחשב לעבודה שוטפת במינימום טרחה ובמינימום "זמן מת".

לאחר הנחת מזומן (4 אחוז) המחירים לא בשמיים. פחות מהמחיר הממוצע. חוץ מזה - בשביל לב שקט ושירות טוב, כדאי להוסיף כמה שקלים.

יתרונות

שנתיים אחריות (עד שלוש), אופציה לשירות בבית הלקוח, הנחת מזומן גדולה.

חסרונות

מבחר לא גדול במיוחד, אין מידע על כל מוצר.

חזור למעלה
Direct PC (***)
האתר הזה הוא השני הכי יקר בסקירה. התצורה הסטנדרטית שלנו עלתה בו לא פחות מ-7,500 שקל, ומעט מאד דברים פיצו על המחיר הזה. המבחר שמצאנו היה דל ביותר, המידע על כל רכיב היה מינימלי והמחיר הוא למזומן בלבד. לתשלום בכרטיס אשראי יש להוסיף לסכום (הלא זול ממילא) עוד 3 אחוז. גם העיצוב לא מושקע במיוחד. למשל, חלק מתיבות הבחירה ממורכזות לימין, חלק לשמאל וחלק לאמצע. כל אחת גם ברוחב שונה ובגובה שונה. מה שהתקבל הוא בלאגן בעיניים.

לחיוב אפשר לציין את העובדה שכמו באתר של מרדנית, יש לחצן ליד כל תיבת בחירה שמאפשר לקבל מידע על המוצר שנבחר. לפעמים זה נוח, אבל - בניגוד למרדנית למשל - זה לא לגמרי עובד. בחלק מהמקרים מופיע מידע מועט, ובשאר המקרים מופיעה בחלון הקטן שנפתח הודעת שגיאה.

הטלפון היחיד שמצאתי באתר הוא מספר של טלפון נייד. בשיחה הומלץ לי לשלוח את המפרט שבו אני מעוניין בדואר אלקטרוני, ולא להשתמש באתר. לגבי החלק הראשון של המשפט - לא ניסיתי ואני לא רוצה לשפוט, לגבי החלק השני של המשפט - לא נותר לי אלא להסכים.

יתרונות

ניתן לבדוק סטטוס הזמנות קודמות.

חסרונות

מחיר גבוה, מבחר דל, מידע מועט על כל מוצר, לא נוח לשימוש, באגים.

חזור למעלה
Cyborg (****)
מה שיש לנו כאן הוא אתר מושקע, יישום פלאש נחמד בתפריט הימני ומבחר גדול של מוצרים. המחירים ממוצעים - אין תלונות, בייחוד לאור תנאי התשלום הנוחים: 3 אחוז הנחה לקניה דרך האתר (כלול בחישוב המחיר), ועוד 3 אחוז הנחה לתשלום במזומן (לא כלול בחישוב המחיר). אפשר לשלם ב-3 תשלומים ללא ריבית.

חסרון גדול אחד: אין טלפון לתמיכה. למעשה אין טלפון בכלל. אם יש שאלות/ בקשות/ תלונות אפשר לפנות בדואר אלקטרוני או להשאיר הודעה בפורום. דווקא התגובה להודעה שהשארנו בפורום היתה מהירה, ובכל זאת, לא ממש מפתה לקנות באתר שאין "קול אנושי" מאחוריו. בכל אופן, הם מבטיחים שיהיה טלפון בקרוב.

חסרון נוסף: במסך הרכבת המחשב יש חלקים שחייבים לבחור ויש חלקים שבגדר רשות. זה די הגיוני להכניס מארז כמרכיב הכרחי (למרות שזה הקשה על הבחינה שלנו, שלא כוללת מארז), אבל המשך החלוקה בין חלקי חובה לחלקי רשות לא הגיוני. למשל, כונן תקליטורים הוא חובה (גם אם אתה מעדיף DVD), אבל דווקא רכיב חיוני, כמו זיכרון, איננו חובה.

יתרונות

המבחר, תנאי התשלום.

חסרונות

אין תמיכה טלפונית.

חזור למעלה
KSP (***)
האתר הזה דוגל בשיטת "לראותם בלבד". כמו נרות חנוכה, גם כאן אין הרבה לעשות. אפשר להרכיב מחשב - וזה נחמד - אבל אי אפשר להזמין אותו. אם אתה ממש מתעקש, תוכל להדפיס את תוכן המסך, לשלוח להם בדואר ולקוות לטוב.

גם השיטה של בחירת המוצרים שונה משאר האתרים - לא עוד רשימות נגללות; באתר הזה כל המוצרים מרוכזים ברשימה אחת גדולה בצד השמאלי של המסך, וכל לחיצה על מוצר מוסיפה אותו לצד הימני של המסך, שם מצטברים החלקים שנבחרו. זה מאפשר למשל, לבחור שני כוננים קשיחים ושלושה זיכרונות, מה שאי אפשר לעשות בשאר האתרים. קשה להבין את זה בלי לראות ולנסות, וכדאי. המערכת הזו, למרות פשטותה, ואולי דווקא בגללה, היא מהנוחות ביותר.

אם בחירת העורכים הייתה תלויה במחיר בלבד, האתר הזה היה לוקח את המקום הראשון. לרוע מזלו, היא לא, וברוב ההיבטים האחרים הוא לוקה בחסר. אין, למשל, שום מידע על הרכיבים השונים. מי שלא יודע מהו ההבדל בין דגם D15i לדגם F27z, עלול לאבד את עצמו. בעיה נוספת: תנאי התשלום. המחיר הוא למזומן בלבד, לתשלום בכרטיס אשראי יש להוסיף 2 אחוז, ולתשלומים יש להוסיף אחוז לכל תשלום. כלומר, עבור 12 תשלומים יש להוסיף 14 אחוז למחיר. לשם השוואה, ברוב האתרים 12 תשלומים יעלו לנו 6-7 אחוז יותר.

עוד תכונה מעניינת של האתר: כמעט לכל מוצר יש מחיר בשחור ומחיר נוסף, זול יותר, באדום. ההבדל: המחיר הזול הוא המחיר של הרכיב במידה וקנית גם מסך. אם לא קנית מסך תשלם יותר. אגב, מבחר המסכים מצומצם מאד וכולל בעיקר מסכים של Iiyama (שנחשבים, אגב, למוצרים איכותיים מאד, אבל זה לא קשור לעניין).

יתרונות

זול. הכי זול.

חסרונות

אין מידע על מוצרים, לא ניתן להזמין, רק לראות מחיר, תנאי התשלום.

חזור למעלה
OMC (****)
נוחות היא שם המשחק ב-OMC. כשנכנסים לאתר הזה מרגישים מייד שלא נחסכו מאמצים כדי להקל על הגולש. למשל: האתר מחשב את מחיר ההובלה על פי החלקים שנבחרו ומאפשר לבחור את מספר התשלומים מתוך רשימה נגללת שמחשבת את המחיר לכל תשלום והמחיר הכולל. האתר הזה הוא גם אחד משלושת האתרים היחידים בהם המשתמש בוחר את סוג המערכת (סלרון, פנטיום III, פנטיום 4 או AMD) לפני בחירת החלקים. כפי שהוסבר כבר, החלוקה הזאת מאפשרת להציג רק חלקים רלוונטיים ולחסוך טעויות מביכות בהמשך.

גם המידע על כל רכיב מפורט ונוח, ואפשר אפילו לראות ביקורות של משתמשים על כל מוצר ולהוסיף ביקורת משלך. ניתן גם לקבל הודעה בדואר אלקטרוני ברגע שמחיר של מוצר מסויים יורד. ולקינוח: 2 תשלומים ללא ריבית ועד 12 תשלומים בריבית נמוכה במיוחד. לו רק המחירים היו זולים יותר, האתר הזה היה קוטף את בחירת העורכים. ולא שהמחירים גבוהים מדי - פשוט הם לא זולים. כנראה שבשביל נוחות צריך לשלם.

יתרונות

נוחות שימוש, תנאי תשלום, חלוקה לפי סוג מערכת, אבטחה.

חסרונות

המחיר.

חזור למעלה
Chip (***)
המחירים סבירים. הוא לא זול אבל גם לא יקר מדי. הוסיפו לזה את המבחר הבינוני, ויש לנו אתר שנמצא במקום טוב באמצע, במרכז הטבלה. למרבה הצער, יש לאתר הזה חיסרון אחד בולט על פני המתחרים: אין תצוגה נפרדת למחיר של כל רכיב. אמנם אפשר לראות את הסכום המצטבר של כל החלקים, אבל כדי לדעת איזה מוצר יותר זול צריך הרבה בניסוי ותעייה. אם החישוב היה מתבצע באמצעות סקריפט ב-Client Side, אפשר היה להתייחס לזה בסלחנות. אבל החישוב מתבצע באתר, מה שאומר שכל לחיצה על "חשב מחיר" גוררת רענון של כל הדף. מעצבן.

יש בו גם כמה דברים חיוביים. כמו הצ'ופרים: $20 מתנה לקנייה ראשונה באתר (מעל $400), והחזר של 2 אחוז על כל שקל שהוצאתם, בקנייה הבאה באתר. (למשל, המערכת שבנינו עלתה 6,500 שקל בערך. בפעם הבאה שנקנה באתר, נקבל 130 שקל הנחה. השאלה היא כמובן אם תהיה פעם באה).

זה לא כתוב בשום מקום, אבל המחיר כבר כולל הובלה והרכבה (יופי, אבל למה להסתיר את זה?) מצד שני, אמרנו כבר שהמחירים ממוצעים בהחלט?

יתרונות

צ'ופרים, הרכבה והובלה כלולים במחיר.

חסרונות

לא נוח לשימוש, המוצרים לא ממויינים, מחיר ממוצע.

חזור למעלה
S.K & A.K (***)
מחיר ממוצע, מבחר ממוצע. לא מצאנו שום דבר מיוחד באתר הזה, מלבד העובדה שעל כל קנייה נצברים "בונים" שאפשר לקנות איתם אחר כך (משהו כמו נקודות של ויזה) ואפילו שלא כתוב - ההרכבה כלולה במחיר.

ניתן לבחור משלוח רגיל או אקספרס (35 או 80 שקל בהתאם). כמו באתר של Chip חישוב הסל לא מתבצע בסקריפט, אלא מחייב רענון של כל הדף.

יתרונות

"בונים", שלושה תשלומים ללא ריבית.

חסרונות

לא נוח לשימוש, מחירים.

חזור למעלה
ג.א.י (****)
גם מחירים זולים, גם הרכבה כלולה במחיר, גם משלוח לא יקר, גם הנחה למזומן (1.5 אחוז - לא הרבה, אבל גם משהו) וגם תשלומים בריבית טובה, כל אלו הביאו את האתר קרוב מאוד לתואר "בחירת העורכים", אך האוייב היחיד של הטוב הוא "הטוב ביותר" ואתר אחר קיבל אותו.

כאילו לא די בכל אלו, האתר קל ויעיל לשימוש, בזכות מערכת שמאפשרת לקבל מידע מורחב על כל מוצר. רק שלושה אתרים מאפשרים לקבל מידע כזה (ג.א.י, DirectPC ו"מרדנית"). ברוב האתרים אמנם אפשר לקבל מידע על מוצרים מתוך מערכת הקניות הרגילה, אך לא מתוך מנגנון הרכבת מחשב. באתר הזה ליד כל תיבת בחירה יש לחצן, שמאפשר לקבל מידע על המוצר שנבחר בתיבה שלידו. פשוט, נוח, מתבקש.

שני חסרונות קטנטנים: התפריט בצד שמאל מופיע בעברית הפוכה מידי פעם למי שסימן Auto Select בתפריט Encoding של אינטרנט-אקספלורר, בגלל מימוש לא טוב של פקודות meta (מתי כבר ילמדו לא לכתוב סקריפטים לפני meta של עברית??). לא נורא, קצת מעיק, כי צריך לשנות ידנית. דבר נוסף: המוצרים לא ממויינים. לא הצלחתי להבין למשל, לפי מה ממויינים המעבדים. זה לא לפי מהירות, לא לפי מחיר ולא לפי אלף בית. אבל לא נהיה קטנוניים, האתר הזה שווה ביקור.

יתרונות

מחירים זולים, קל ונח לשימוש, תנאי תשלום נוחים, מבחר.

חסרונות

העברית מופיעה הפוך לפעמים וצריך לשנות ידנית, מוצרים לא ממויינים.

חזור למעלה
אקסלנט (***)
בכניסה לאתר אפשר למצוא מחשבים מורכבים במחירים מפתים ביותר, אבל כשמרכיבים מחשב מחלקים, כמו במבחן שלנו, מסתבר שהחנות הזאת פחות זולה מכפי שהיא נראית. גם שיטת התמחור מטעה: זאת אחת החנויות הבודדות שמציגה את המחיר למזומן בלבד, לתשלום בכרטיס אשראי - יש להוסיף 4 אחוז למחיר. שאר החנויות עובדות הפוך: מציגות את המחיר לכרטיס אשראי, ונותנות הנחה לתשלום במזומן (2 אחוז בממוצע).

מחיר ההובלה נראה לנו מופרז. הובלת מחשב שלם עולה 120 שקל (הממוצע בשאר החנויות: 70 שקל). לא ברור למה. הובלת חבילה אחת באותו אתר עולה 30 שקל. מכיוון שמחשב מורכב משתי חבילות (מחשב + מסך), המשלוח אמור היה לעלות 60 שקל בלבד. בקיצור, הנה טיפ לקוראים: אם להזמין משלוח, אז לא של מחשב שלם אלא של מסך בנפרד ומחשב בנפרד. מוזר, אבל זה יחסוך לכם 60 שקל.

אין אפשרות לשלם דרך האתר. ניתן רק להזמין מערכת - הם יתקשרו אליכם לגביית התשלום. לכן גם אין צורך באבטחה, שאכן חסרה באתר הזה. מספר באגים מעצבנים מאד, מקשים על השימוש באתר. האם מישהו באקסלנט בדק איך נראה האתר לאחר שמבצעים הזמנה? נראה לנו שהתשובה היא לא.

יתרונות

יש גרועים ממנו (ותודה לגנים הפולניים)

חסרונות

שיטת תמחור מטעה, באגים, שמות היצרנים לא מופיעים על חלק מהמוצרים, מבחר דל מאד.

חזור למעלה
Buy-PC (**)
בדף "על החברה" כתוב בזו הלשון: "....אנו מאמינים כי צרכן מקצועי יעדיף לרכוש את המוצרים בשיווק ישיר ובכך יחסוך כסף רב....". אבל בבדיקה שלנו הסתבר שהחנות הזו היא היקרה ביותר בסקירה, ובהפרש גדול: מחיר התצורה שהגדרנו עמד על לא פחות מ-7,776 שקל.

מחיר ההרכבה וההובלה דווקא זול יחסית ($22), אבל לא ניתן להזמין הובלה בלבד ללא הרכבה. כך לדוגמא, אם כל מבוקשכם היה פד לעכבר, תאלצו לשלם על "הרכבה" גם כן. המידע שהאתר מספק על כל רכיב דליל מאד, והשימוש לא נוח מדי. מה שהדליק נורה אדומה (או ירוקה) היה שער הדולר בו משתמשים לחישוב המחיר: בזמן שכל שאר האתרים משתמשים בשער העברות גבוהה, באתר זה נקבע השער על 4.18, שהוא פחות אפילו מהשער היציג! מה שעורר את החשד לחוסר עדכניות של האתר, שהוא אולי גם ההסבר למחירים הגבוהים.

ניסינו להתקשר למפעילי האתר ולברר את העניין הזה; בעמוד הראשי אפשר למצוא את הפקס ואת מספר הטלפון של "ההנהלה", שהוא מספר טלפון נייד של אורנג'. אין טלפון רגיל. בצלצול הראשון ל"הנהלה" התקבלה ההודעה: "אהלן זה אורן, כרגע לא זמין...". מסתבר שלהנהלה קוראים אורן וההנהלה לא זמינה לרוב. בסופו של דבר הצלחנו לתקשר.

מהעבר השני של הקו היה אדם חביב ביותר, שהמליץ לא לקנות מהאתר עד השבוע הבא שבו ירדו המחירים, הוא אפילו המליץ לא לקנות בכלל אצלו אלא בחנות הקרובה לאיזור המגורים, כדי להיות נגישים יותר.

אגב: יש 3 תשלומים ללא ריבית, ויש 3 אחוז הנחה לתשלום במזומן. שני אלה עדיין לא עזרו לאתר הזה לצאת מהמקום האחרון במחיר.

ועוד בעיה: פרטי כרטיס האשראי עוברים ללא כל אבטחה מינימלית. לכן מומלץ למי שבכל זאת רוצה לקנות באתר הזה, להשתמש באפשרות "ללא כרטיס אשראי - אנו ניצור קשר איתך". ליתר ביטחון. מסקנה: לא מספיק להיות נחמד.

יתרונות

בשבוע הבא ירדו המחירים. אולי אז יהיה כדאי.

חסרונות

יקר, מעט מידע על כל מוצר, אין אבטחה, לא מעודכן.

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים