הרב הראשי הצבאי: שלושת החיילים מתים
הבוקר הגיעו רבנים ואיש דת מוסלמי לבתי משפחות סואעד, אביטן ואברהם והודיעו כי בניהם הוכרזו כחיילים שמקום קבורתם לא נודע. בני משפחת אביטן ואברהם החלו לשבת שבעה על הבנים וקראו להחזרת הגופות. שר הביטחון פנה לשגריר האמריקני בבקשה ללחוץ על הסורים במטרה לזרז את החזרת הגופות
שלושה רבנים צבאיים בכירים הודיעו הבוקר (יום ו') לבני משפחות החיילים עומר סואעד, בני אברהם ועדי אביטן, כי בניהם אינם בין החיים והם הוכרזו כחיילים שמקום קבורתם לא נודע. בשעה 8:00 הגיעו ראש אכ"א, האלוף גיל רגב והרב הצבאי הראשי, תת אלוף ישראל וייס, לבית משפחת אברהם בבני ברק. במקביל, נשלחו רבנים בדרגת אלוף משנה למשפחות אביטן וסואעד כדי להודיע להם על הבשורה המרה. למשפחת סואעד נשלח גם איש דת מוסלמי מצה"ל. לאחר ההודעה למשפחת אברהם נסע הרב הצבאי הראשי ליתר המשפחות ובישר להם באופן אישי על החלטתו.
בני משפחתו של החייל החטוף, עדי אביטן מטבריה, הודיעו קיבלו את פסיקתו של הרב הראשי לצה"ל והם יושבים שבעה על מותו של בנם. אמו של עדי, ציפורה, אמרה לתקשורת כי היא מבקשת מראש הממשלה כי יחזיר לה את גופת בנה. "ביקשתי ממנו אתמול ואני מבקשת ממנו עכשיו - אנא השב לי את הגופה של בני".
חיים אברהם, אביו של בני אברהם, אמר כי הוא מקבל את פסיקת הרב הראשי הצבאי, הרב ישראל וייס, וזאת מאחר כי "הן המודיעין, הן ממשלת ישראל והן הרבנים החליטו שהחיילים החטופים אינם עוד בין החיים". אברהם הדגיש כי המסע לא יושלם עד שמדינת ישראל תצליח להשיב את גופות הבנים לישראל.
בהודעה שפירסם דובר צה"ל נאמר כי "נפעל ללא לאות על מנת להחזיר את גופות החיילים הביתה לישראל" וכי "מפקדי צה"ל וחייליו משתתפים בכאבן של המשפחות". שר הביטחון, בנימין בן אליעזר, פנה לשגריר האמריקני בישראל, דן קרצר, בבקשה כי ארצות הברית תפעל מול נשיא סוריה, בשאר אסד, במטרה לזרז את החזרת גופות חיילי צה"ל החטופים לישראל.
ביום שני האחרון, הודיע ראש אכ"א, האלוף גיל רגב, על כך שקיימת סבירות גבוהה ששלושת החיילים מתים. מאז ערך הרב הצבאי הראשי, תא"ל ישראל וייס, שורה של פגישות עם רבנים כדי להגיע להחלטה האם להכריז על השלושה חללים שמקום קבורתם לא נודע.
ככל הידוע, שלושת החיילים נהרגו במקום החטיפה כתוצאה ממטען רב עוצמה מסוג כלימגור במשקל של 30 קילוגרם, שהתפוצץ מעברו הלבנוני של גדר המערכת בשעה שג'יפ ה"סופשית" של השלושה הסתובב כדי לשוב מהתצפית אליה נשלח. תחקיר שערכו חוקרי היחידה לאיתור נעדרים במקום, העלה כי מידת הפיזור של כדוריות המתכת שבמטען גרמה בסבירות גבוהה מאוד למותם של השלושה.
פגישה סוערת
אתמול אחר הצהרים התקיימה פגישה סוערת בין משפחות החיילים החטופים לבין ראש הממשלה אריאל שרון, הרמטכ"ל וראש אכ"א.
שרון אמר למשפחות כי "אנחנו בעמדה שהבנים שלכם אינם בין החיים". בעקבות הדברים פרצו ההורים בצעקות והאשימו את הממשלה בהפקרת בניהם. ציפורה אביטן, אמו של עדי אביטן, אמרה: "אני לא מאמינה לכם, אין לכם הוכחות. תביאו לי אותו ואז אדע את האמת, זה זילזול והפקרות שנמשכה שנה".
אל הוויכוח הצטרף אייל אביטן, אחיו של עדי אביטן, שאמר: "פעם אחר פעם אתם מפקירים אותנו". אבי אביטן, אח נוסף, הוסיף: "זה פשע מה שעשיתם לנו בימים האחרונים. גם לי יש הוכחות שהחיילים בחיים עבור כסף ששילמתי, ואתה יודע את זה ראש הממשלה". אפרת אברהם, אחות של בני אברהם, התפרצה וצעקה "אל תיקחו לנו את התקווה היחידה שנותרה לנו".
בשלב זה של הוויכוח נראה ראש הממשלה נבוך, ניסה להרגיע את הרוחות ואמר: "אני רואה את המשפחות כבר שנה שלמה. הדבר האחרון שאפשר להגיד על צה"ל ומדינת ישראל הוא שהיא מפקירה את חייליה". ציפורה אביטן ואמרה: "הכישלון היה מהיום הראשון". אייל אביטן אמר כי "ראש הממשלה דאז אהוד ברק הבטיח לנו שאדמת לבנון תבער והוא לא עשה כלום".
שרון אמר בתגובה: "צה"ל לא נרתע מעולם לשלם מחיר גבוה שהיה גדול בהרבה ממספר השבויים שהיו. צה"ל זה צבא שאינו מפקיר חיילים והמדיניות של צה"ל היא שלא להפקיר חיילים. צה"ל היה מוכן ושילם כל מחיר לחלץ פצוע או חייל בשבי. גם במקרה הנורא הזה לצה"ל היה האומץ, היושר והאחריות לומר את האמת ככל שהיא כואבת. זה לא היה פשוט אבל זה היה חשוב כדי להסיר ייסורים נוספים לאלה הקיימים. אני מבין את הכאב, הכעס והזעם ויש דברים שאיננו יכולים לומר כאן ועכשיו, אבל כשבאו אלי עם הנתונים האלה זה היה אחד הדיונים הכי קשים שניהלתי במשך חיי. דנו פה, ממש פה, בנושא במשך שעות ארוכות".
בתגובה שאל בכעס חיים אברהם, אביו של בני אברהם, את ראש הממשלה "האם יהיה סיכול ממוקד נגד ארגון החיזבאללה? אני שילמתי את המחיר פעמיים. אח שלי נפל במלחמת יום הכיפורים ועכשיו אתם מודיעים לי שהבן שלי מת. צה"ל לא ביצע פעולה אחת להחזיר את בנינו. האם ארגון הטרור ישלם את המחיר?".
בשלב זה הוחלט להוציא את התקשורת מהישיבה ולקיים דיון בלשכת ראש הממשלה בירושלים בדלתיים סגורות ללא התקשורת.
בהכנת הכתבה השתתפו: פליקס פריש, שרון רופא ואבישי בן חיים