שתף קטע נבחר

 

זהירות - לא כל הנוצץ זהב

ע' רכשה טבעת נישואין ב-1,200 שקל, מחנות תכשיטים בירושלים. בעלת החנות סיפרה לה, כי הטבעת עשויה זהב אדום 14 קראט, אבל יום אחרי שענדה אותה גילתה הכלה הטרייה, כי הטבעת עשויה ברובה מנחושת. רק לאחר עימותים עם בעלת החנות הסכימו להחליף לה את התכשיט היקר

אם החלטתם להתחתן ועדיין לא רכשתם טבעת, כדאי שתזכרו בפתגם הידוע - לא כל הנוצץ זהב. הסיפור הבא ימחיש את העניין.
ע', נשואה טרייה, חשקה בטבעת נישואין שראתה בחנות תכשיטים ששת בירושלים. מחירה של הטבעת מזהב אדום היה מעט יקר ממחיר ממוצע של טבעות נישואין - 1,200 שקל - אבל ע' החליטה שזו הטבעת שאיתה היא רוצה להתקדש. ע' התעניינה בטבעת ובעלת החנות סיפרה לה, כי עוצבה בידי אמנית והיא עשויה 14 קראט. שמחים וטובי לב רכשו בני הזוג את הטבעת, שילמו עבורה במספר תשלומים ושמרו אותה במגירה בביתם, עד החתונה.
ביום המאושר בחייה קודשה ע' בטבעת היקרה. אלא שכעבור 24 שעות גילתה שהאצבע שלה צבועה בירוק. ע' התפלאה, שכן זהב לא אמור להוריד צבע, אבל זכרה שזהב אדום מכיל נחושת וחשדה שזה מקור הבעיה.
למחרת ניגשה א' לחנות בה נרכשה הטבעת, אך בדרכה החליטה לשאול לדעתם של תכשיטנים נוספים. בשתי חנויות אליהן נכנסה חיזקו את דעתה שזהב לא מוריד צבע, אלא רק נחושת. באחת החנויות בישרו לע,' כי ככל הנראה, הטבעת אינה עשויה 14 קראט, כפי שנאמר לה, אלא 9 קראט בלבד. בנוסף, שקלה המוכרת באותה חנות את התכשיט ובישרה לכלה הטרייה, שהטבעת היקרה עשויה ברובה מנחושת.
תכשיטי זהב, אמר לנו עובד ברשת תכשיטים ידועה, אינם עשויים מזהב טהור (24 קראט) כי הם יקרים מאד וזו מתכת שאינה נוחה לעבודה. עם זאת, בישראל, בדרך כלל לא מוכרים תכשיטים שעשויים 9 קראט אלא בין 14 ל-18 קראט. בכל מקרה, תכשיטים המוגדרים כתשעה קראט אינם נחשבים זהב.
ונחזור לסיפורנו: ע' פנתה אל חנות ששת, סיפרה לבעלת החנות על הגילויים החדשים, הראתה לה את הצבע שהורידה הטבעת על האצבע וזו ענתה לה: "זה לא צבע, הטבעת קטנה עלייך וזה הסימן שהיא משאירה לך". בשלב זה ע' התעצבנה והחל דין ודברים בטונים גבוהים בין השתיים.
הלקוחה הרגישה פגועה ומרומה. "קודשתי מול כל האורחים שלי בטבעת מזויפת", אמרה לבעלת החנות. זו הבטיחה שתנסה לעזור אך ע' דרשה את הטבעת 14 קראט שרכשה. הלקוחה אייימה בתביעה ואז הסכימה בעלת החנות להזמין טבעת 14 קראט, בתנאי שע' תוסיף כסף, כיוון שאינה מוכנה לספוג את ההפסד הכספי. הלקוחה סירבה להצעה.
בשלב זה התקשרה המוכרת לצורפת וגילתה להפתעתה, כי אכן מדובר בטבעת 9 קראט ולא 14, כפי שטענה בפני הלקוחה. רק אז, ולא לפני שהמשיכה בוויכוח עם ע', הסכימה בעלת החנות לספוג את ההוצאה על חשבונה.
הטבעת נשלחה אל הצורפת והובטח לע' כי תקבל טבעת זהה תוך שבוע ימים. עברו כשבועיים וע' קיבלה טבעת בעיצוב שונה מהמקורית. בשלב זה איבדה ע' את סבלנותה, המוכרת שאלה אותה אם הא רוצה את כספה בחזרה, אך ע' התעקשה לקבל את הטבעת. כחודש לאחר החתונה, עדיין ממתינה ע' לטבעת הנישואין.

בעלת החנות: "באחריות הלקוחה לבדוק החתימה"

מחנות ששת נמסר בתגובה, כי מדובר באי הבנה בין הצורפת לבין הלקוחה. "הטבעת נמכרה כ-14 קראט וגם אנחנו היינו מופתעים כשגילינו שמדובר ב-9 קראט. הסכמנו לספוג את העלות ולא היה פה כל ניסיון להונאה. הצורפת עובדת על הטבעת והיא תשלח לביתה של הלקוחה".
עוד הוסיפה בעלת החנות: "על הטבעת הייתה חתימה של 9 קראט (375) וזה באחריות הלקוחה לבדוק את החתימה".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים