"חיימוביץ' סובלת מדחפים תוקפניים ומיניים"
באופן חריג נפתח אתמול לקהל הרחב הדיון בבית המשפט על אישיותה של סיגלית חיימוביץ', בת 22, הנאשמת ברצח אסף שטיירמן. ההגנה: היא מופרעת ולכן מגיע לה עונש מופחת. התביעה: היא לכל היותר אוהבת את עצמה יותר מדי
במשך שעות התקיים אתמול בבית משפט המחוזי בתל אביב דיון יוצא דופן במסתרי הנפש של סיגלית חיימוביץ', בת 22, הנאשמת כי רצחה את הנער אסף שטיירמן יחד עם רעי חורב. בדרך כלל דיונים מהסוג הזה נערכים בדלתיים סגורות, אך הפעם, באופן חריג, הסכימו כל הצדדים לפתוח את הדיון לקהל הרחב.
על דוכן העדים עמד כל היום הפסיכיאטר ד"ר אורי מילר, מנהל מרפאה לבריאות הנפש ברמת חן, בניסיון להגן על חוות הדעת הפסיכיאטרית שהגיש לבית משפט מטעמה של חייימוביץ'.
ד"ר מילר אימץ ללא כל היסוס אל תוך חוות הדעת המקצועית שלו את טענתה של חיימוביץ' שהיא "בן אדם לא תוקפני", וכי היתה בזמן הרצח במצב רגשי של "בועה". ד"ר מילר גם טען כי חיימוביץ' סובלת מהפרעה נפשית חמורה ומתהליך סכיזופרני. לכן, לדעתו של ד"ר מילר, צריך להטיל על חיימוביץ' "עונש מופחת" על עבירת רצח.
נציגות התביעה, עורכות הדין הדסה נאור ואורלי בן ארי, דחו את הטענה הזאת על הסף. הן הסכימו שחיימוביץ' סובלת מהפרעה נפשית, אך אין מדובר, לטענתן , בהפרעה חמורה.
בחוות דעת שניתנו על סיגלית חיימוביץ' בהיותה בת 16, ובמהלך השנה שקדמה לרצח, בבתי החולים "שניידר" ו"שלוותה", נאמר שחיימוביץ' סובלת מהפרעה נפשית עם קווים נרקסיסטיים, אך לא מעבר לכך. נוסף על כך נקבע שחיימוביץ' מרמה מסוימת של דחפים תוקפניים ומיניים בלתי מעובדים ומבוז לאובייקט".
נוסף על כך הציגה התביעה חוות דעת אחרות, המצביעות על צד אחר באישיותה של חיימוביץ' - כושר השליטה העצמית שלה והיכולת לעמוד מול לחצים. מיד לאחר הרצח חזרה חיימוביץ לנהל חיים רגילים ובמשך ארבע שנים , עד מעצרה, לא סיפרה לאיש על הרצח.
כאשר בוצע הרצח הייתה חיימוביץ' בת 17. מיד לאחר הרצח היא שבה ללימודים והצליחה לעבור את כל מבחני הבגרות בציונים גבוהים, חוץ מאשר מתמטיקה. היועצת החינוכית של התיכון שבו למדה כתבה עליה חודשיים לאחר הרצח: "את משמשת מופת בחוכמתך, חריצותך ובהתמודדות שלך עם בעיותייך". במקום אחר כתבה היועצת כי לחיימוביץ' יכולת אינטלקטואלית גבוהה מאוד עם רמת מודעות גבוהה למצבה.
נציגות התביעה טענו בפני ד"ר מילר, כי על פי המבחנים המוסכמים על כל הפסיכיאטרים לא ניתן לומר שחיימוביץ' סובלת מסכיזופרניה, שהיא מחלת נפש קשה. ד"ר מילר הודה בכך, אך טען, כי חוות דעתו מתבססת על מבחנים שהיו קיימים בשנות ה-60, והיום לא בודקים עוד לפיהם.
התובעת , עו"ד נאור, גם תקפה את ד"ר מילר על שכתב בחוות הדעת שלו שחיימוביץ' נכשלה במבחני הבגרות. כמו כן לא כלל ד"ר מילר בחוות הדעת שלו את האבחונים של בתי החולים "שניידר" ו"שלוותה" ולא התייחס להודאות המפורטות של חיימוביץ' במשטרה על חלקה ברצח. ד"ר מילר הגיש את חוות הדעת שלו בשכר, לבקשת הוריה של חיימוביץ', בתיאום עם פרקליטה, עו"ד משה מרוז.
מטרתו של עו"ד מרוז היא לשכנע את השופטים שחיימוביץ' סבלה בזמן הרצח מהפרעה נפשית חמורה, המצריכה להתחשב בה בזמן מתן העונש. בעוד שבועיים יימשכו הדיונים על מצבה הנפשי של חיימוביץ'.