הנגיד לשעבר פרנקל: שנתיים בחו"ל וחשבון הוצאות מוגדל
פרופ' יעקב פרנקל, זכה להטבות מפליגות במאות אלפי שקלים, כמו פדיון דמי מחלה שאינו מופיע בחוק הגמלאות; אבל השיא - ב-7 שנות כהונתו, שהה הנגיד לשעבר בחו"ל לא פחות מ- 623 ימים, ועוד קיבל תשלומי אש"ל גבוהים בכ-21 אלף דולר מדמי האש"ל שהיה מקבל על תקופה דומה שר בממשלה
נגיד בנק ישראל לשעבר, פרופ' יעקב פרנקל, שפרש מתפקידו בחודש ינואר 2000, קיבל מהבנק הטבות שונות בעלות כספית של מאות אלפי שקלים. על פי החוק זכאי נגיד בנק ישראל לתנאי שכר של שר, אולם מבקר המדינה מצא, כי בכמה נושאים קיבל פרנקל מהבנק תנאים טובים יותר. את ההטבות לפרנקל אירגן מנהל בכיר בבנק, עודד חצרוני, שהיה כפוף לפרנקל.
623 ימים בחו"ל במשך בתשע שנים
כך למשל, עם פרישתו מהתפקיד, קיבל פרנקל פדיון ימי מחלה בסך של כ-106,500 שקל נטו. זאת, למרות שחוק הגמלאות לנושאי משרה ברשויות השלטון אינו מדבר כלל על זכאות לפיצוי על חופשת מחלה שלא נוצלה.
מהביקורת עולה עוד, כי לא רק שפרנקל הירבה לנסוע במהלך כהונתו לחו"ל, הוא אף קיבל על כך תשלומי אש"ל מועדפים. בתשע שנות כהונתו שהה פרנקל בחו"ל לא פחות מ- 623 ימים, שבגינם הוא קיבל מהבנק תשלומי אש"ל בסך של יותר מ-36 אלף דולר. סכום זה גבוה בכ-20 אלף דולר מדמי האש"ל שהיה מקבל בגין תקופה דומה שר בממשלה.
עבור חלק מהוצאות האירוח ומהתשלומים בחו"ל, שילם פרנקל בכרטיס אשראי של הבנק, אולם הבנק לא בדק אם הוצאות אלה כוללות גם הוצאות אישיות שלו. בתשובה למבקר המדינה, טען פרנקל כי הסדר תשלומי האש"ל שנעשה איתו היה בהתאם למקובל בבנק.
יצויין כי פרנקל זכה בפרס ישראל לכלכלה ביום העצמאות. בהתייחס לכך אמר מבקר המדינה, כי היה מנוע מלהגיש אותו לוועדת הפרס. "דוח המבקר הושלם בסמוך ליום העצמאות אולם ישנה רשימה סגורה של אנשים המקבלים אותו לפני פירסומו", הסביר גולדברג.