מרחצאות חמת גדר
האתר ברמת הגולן שופץ בשנה האחרונה ומציע עכשיו מיטות וכסאות ג'קוזי, תותחי מים ובריכת בועות. התנינים והתוכים עדיין כאן, וכך גם המסעדה התאילנדית המצוינת
הפיגוע בקיבוץ מצובה, בפסח, סגר את הברז. בבת אחת נעצרה הנהירה לחמת גדר, המכונה גם 'גן עדן ישראלי'. לא שהמקום שומם לגמרי, אבל כאשר 400-300 איש מבלים באתר, שבתקופה שקטה מכיל כ-2,500 מבקרים ביום, הוא נראה קצת עצוב, ממש משווע לאורחים.
גילי פרס מכפר חרוב, המשמש כמנכ"ל זה שלוש שנים, לא כועס על אלה שפתאום היפנו לו עורף, מתנחם בקבועים, גרעין קשה ומתמיד שמגיע לבריכות גם ברגעים הכי קשים, ומזמין את המתלבטים לעלות צפונה.
"אין סיבה לפחד", מבטיח פרס. "אצלנו בטוח ונעים. גם עורקי התחבורה פתוחים ונוחים לנסיעה, ויש אצלנו אבטחה מלאה".
לפני 25 שנה החלו ארבעה קיבוצים - מבוא חמה, כפר חרוב, מיצר ואפיק - לפתח את המקום שנמצא על המפה כבר אלפיים שנה. תנופת הבנייה הגדולה התחוללה בשנה האחרונה. "בנינו מחדש את הבריכות, תיכננו ובנינו בית מרחץ שהוא אחד מהגדולים בעולם, חידשנו את המפל ויש לנו דברים שהם המילה האחרונה בתחום הספא העולמי, כמו מיטות וכסאות ג'קוזי, תותחי מים ובריכת בועות. תקציב השיפוץ, שמונה מיליון שקל, כלל גם את בניית הספלאש, גייזרים שפורצים מהאדמה בקצב המוסיקה, אטרקציה לבני נוער וילדים".
בילוי במחלקה הראשונה
חידוש נוסף שהוכנס באתר הוא 'ספאטבע', המחלקה הראשונה של חמת גדר. 120 שקל בכניסה לאזור המגודר, ואתה מקבל חלוק, נעליים, מגבת, לוקר ומשקה ראשון חינם. אתה יכול להשתכשך בסאונה בפרטיות יחסית (רק 120 איש יכולים לשהות שם בעת ובעונה אחת), לשבת בבית הקפה או לבחור טיפול.
אחרי שקיעת השמש מואר השטח הזה בלפידים, וממש בימים אלה שוקדים שם על תוכניות מיוחדות לקיץ, כמו ערבי בישול בהדרכת שפים או טיפולים מיוחדים המשלבים במים המינרליים תערובות של שמנים אתריים.
"יש לנו גרעין של מכורים", מספר פרס, "אנשים, בעיקר מהצפון, שמגיעים כבר 20-15 שנה ברציפות, בימים קבועים. הם התמכרו למים ועם הזמן התמכרו לאתר כולו. הם מעירים על כל מה שזז ואנחנו מתייעצים איתם לגבי שיפורים. הרבה עולים חדשים ממדינות חבר העמים מגיעים לכאן. הם גדלו על סאונות ואתרי רחצה של מים חמים. במדינות הקרות זה נחשב לשירות מאוד מקובל, שצורכים אותו מדי שבוע. אצלנו זו תופעה שמתחילה להתפתח, אבל מסתבר שלדברים הטובים מתרגלים מהר. בעקבות השיפוצים גייסנו גרעין ישראלי של 300 חבר'ה ישראלים, אחרי צבא, שמגיעים אחרי העבודה, ונשארים עד 11 בלילה. אפשר לשלב רחצה עם מסאז'ים וארוחה, והאווירה רומנטית לאללה. באים הרבה זוגות".
- ואתה לא פוחד שיחזירו אתכם?
- "לא. אנחנו כאן ואנחנו מאמינים שחצי מיליון המבקרים שמגיעים אלינו מדי שנה יתמכו בנו אם מישהו יאיים על המשך החיים של האתר תחת שלטון ישראלי. אנחנו חיים, אנחנו ממשיכים להשקיע ולבנות ואנחנו מאמינים שלא נהיה בשום הסדר. 'גן עדן ישראלי' יש רק אחד".
להצטלם עם תנינים
בשבתות, חגים וחופשות, חמת גדר מספקת תשובה מלאה לכל המשפחה. מחיר התענוג 65 שקל לאדם (לילדים 25 אחוז הנחה). לפני או אחרי שטבלו בבריכה או רקדו בספלש, כדאי לקחת את האינדיאנים הקטנים לאזור בעלי החיים. זו חוויה ללכת על הגשר ולצפות בתנינים, זה כיף להצטלם עם תנין קטן על הכתף ויש גם נחשים, איגואנות, מופעי תוכים ומדריך של בית הספר לטבע שמסביר על בעלי חיים בשיטה של לגעת ולדעת.
התיאבון נפתח? אין בעיה. יש שלוש מסעדות, כולן כשרות. בבילוי עם ילדים קטנים כדאי לשבת בשיפודיה, שמציעה נקניקיות, המבורגר ושאר מעדני פאסט פוד. אף אחד שם לא יחטוף שבץ למראה סילוני הקטשופ והחרדל.
לארוחה משפחתית עם בני נוער כדאי להיכנס ל'מחבת', שמציעה סטייקים, שישליק על האש, חומוס ודגים. אם הגעתם בלי הילדים ואתם מתים לארוחת גורמה או לארוחה זוגית רומנטית, תתפללו שיהיה שולחן פנוי במסעדת 'סיאם' התאילנדית. ללקק את האצבעות. ואם אתם מחפשים מתנה מקורית ולא יקרה לסבתא שנשארה עם הילדים בבית, כדאי להציץ לחנות 'אפריכאן', שמציגה אטרקציות מאפריקה: שולחנות, כורסאות, תופי טם-טם, מסכות, תכשיטים וגם צפרדע יפהפיה המשמשת גם כמעצור לדלת. מתנה סמלית למישהי שעוד לא מצאה את הנסיך.