הצעה: האו"ם יגיש דו"ח בלי ועדת בדיקה
מדינות ערב מציעות לכנס את העצרת הכללית של האו"ם בראשית השבוע ולקבל החלטה שתחייב את האו"ם להגיש דו"ח על הנעשה בשטחים, בלי ועדת בדיקה. הלילה שבה מועצת הביטחון והתכנסה, אך לא גיבשה כל החלטה
מדינות ערב פועלות לכנס את העצרת הכללית של האו"ם בראשית השבוע כדי לחייב את מזכ"ל האו"ם, קופי אנאן, להגיש דו"ח על פעולות ישראל בשטחים. בהצעת ההחלטה שהגיעה לידי סוכנות אי.פי דורשות מדינות ערב ממזכ"ל האו"ם לדווח על האירועים האחרונים בג'נין ובערים פלסטיניות אחרות "תוך שימוש במקורות המידע הזמינים". אם תתקבל ההחלטה, הדו"ח יוגש תוך שבועיים. נציג סוריה אמר כי "בכינוס האסיפה הכללית תהיה לנו תמיכה רבה יותר".
מזכ"ל האו"ם אמר מוקדם יותר אתמול (ו') כי אם תתקבל החלטה בעצרת הכללית, יוכל האו"ם לגבש דו"ח על אירועי ג'נין.
מועצת הביטחון של האו"ם התכנסה אתמול בשעות הערב המאוחרות (ו') לדיון פומבי בעמדתה של המועצה בעקבות פירוק ועדת החקירה לאירועי ג'נין.
כארבעים דוברים נרשמו לשאת דברים בדיון שארך שש שעות והסתיים הבוקר (שבת) בלא כל החלטה. בתחילת הדיון סירב שגריר טוניסיה, נור אל דין מג'דוב, לשבת ליד השגריר הישראלי, יהודה לנקרי. מג'דוב התיישב ליד משקיף הרשות, נאסר אל קודווה. במקביל ביקש להבהיר השגריר היפני כי ישיבתו לצד הנציג הישראלי אינה מלמדת על דבר מלבד על תוכנית סידור הישיבה.
את הדיון פתח משקיף אש"ף, נאסר אל קידווה, שהאשים את המועצה כי לא הפעילה את כובד משקלה כדי לתמוך בשיגור הוועדה. עוד דרש אל קודווה כי המועצה תגנה את ישראל כיוון שחיבלה בשליחת הוועדה. שגריר ישראל באו"ם, יהודה לנקרי, הדגיש בנאומו כי ישראל רק דרשה שהוועדה תהיה אובייקטיבית לפני יציאתה וכי "אין זה יותר מדי לצפות שהוועדה תחקור גם את פעילות הצד השני".
בפני המועצה מונח מכתב פשרה שהגיש הנשיא התורן של המועצה, שגריר סינגפור. המכתב מאשר את החלטתו של מזכ"ל האו"ם, קופי אנאן, לפרק את הוועדה, אולם מבקש ממנו להמשיך ולאסוף מידע על אירועי ג'נין. בדיון שנערך בלילה שבין חמישי לשישי לא הושגה הסכמה על אישור המכתב, בעקבות התנגדותם של הנציגים הערבים, שמחו על מה שהם מכנים "מתן פרס לישראל על אי-שיתוף פעולה עם האו"ם".
אתמול (ו') הודיע מזכ"ל האו"ם, קופי אנאן, באופן רשמי כי הוא מפרק את הוועדה. אנאן פרסם את הודעתו בעניין למרות התנגדותם הנחרצת של נציגי מדינות ערב. "אלו הם החיים, ונצטרך להתמודד עם ההחלטה", אמר הנציג הסורי.
בעקבות ההודעה על פירוק הוועדה שלח מזכ"ל האו"ם מכתב תודה לחברי ועדת הבדיקה שמכונסים עדיין בז'נבה. "אני מודה לכם על מסירותכם ועל המאמץ שהשקעתם בעזרתכם לאו"ם", כתב אנאן. הודעה על פיזור הוועדה נשלחה גם לישראל ולרשות הפלסטינית.
בתוך כך אמר אמש דובר מחלקת המדינה של ארה"ב, ריצ'ארד באוצ'ר, כי בסוגיית מחנה הפליטים ג'נין "ישנן אכן שאלות לא פתורות שיש לענות עליהן". באוצ'ר פירט כי המדובר בשאלות הנוגעות ל"אפשרות הגישה לצוותים ושירותים הומניטריים, מאמצי החילוץ וההצלה, וכן לטיפול בפצועים בתחילת הקרבות".