שתף קטע נבחר

המנהיגות שקנו מתפרה במצפה רמון – מובטלות

שלוש הנשים, שהעלו את מצפה רמון על המפה בזכות מאבקן העיקש להציל את המתפרה שבה עבדו, אולצו לעזוב

תמה תקופה ב"מתפרת רמון" במצפה רמון: חבצלת אינגבר, אביגיל יפרח, ולאריסה וינוגראד, שלוש הלוחמות שזכו לתהילה ארצית, כאשר במאבק עיקש הצליחו למנוע את סגירת המתפרה שפירנסה 60 נשים ביישוב – אולצו לעזוב את המתפרה ויצאו לדרך חדשה.
סיפורן של שלוש הנשים הללו כיכב בכל כלי התקשורת בארץ ואף בעולם. רבים מחו דמעה כאשר שמעו על התנאים המחפירים שבהם הועסקו 60 הנשים מהעיירה המרוחקת בשכר מינימום, כשהן נאלצות להביא מהבית קפה ונייר טואלט.
כאשר החליט בעל הבית לסגור את המפעל, הגיע מאבקן של הנשים לכותרות, ויו"ר ההסתדרות, עמיר פרץ, התערב בעניין. כך נולד רעיון הקואופרטיב. ההסתדרות נתנה את הכסף והערבויות, והמפעל הועבר לרשות העובדות, שהפכו מעובדות לבעלות מניות, ומשרד הביטחון הבטיח להמשיך ולספק עבודה למתפרה.
לפני כחודשיים אף זכתה חבצלת אינגבר בתואר אשת השנה של יומון הכלכלה "גלובס" על כושר המנהיגות, מאבקה הנועז והצלחתה יוצאת הדופן.
אולם ההחלטה להחליף את מנכ"ל המפעל, ארנון קרן, ולמנות במקומו את מיכאל פליישמן סימנה את תחילת הסוף. לדברי חבצלת ואביגיל, המנכ"ל החדש "החזיר אותנו שלוש שנים אחורה מבחינת תפיסת העולם שלו, והבנו שאין לנו מה לחפש שם יותר".
חבצלת ראתה שהמנכ"ל החדש מעדיף להמשיך ולהתמקד בייצור למשרד הביטחון ולא לגוון את סל המוצרים, ודעתה לא נשמעה. לדעת המנכ"ל החדש, היא ואביגיל חייבות היו להפסיק "להיות מנהלות ולחזור לפס הייצור".
אביגיל הייתה הראשונה לעזוב, חבצלת פרשה בעקבותיה וגם לאריסה כבר בחוץ. שלושתן מובטלות כרגע, אבל הן מתכננות יחד מיזם כלכלי חדש במצפה רמון, שמוקדם להרחיב עליו את הדיבור.
את תגובת המנכ"ל לא ניתן היה להשיג.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים הורנשטיין
המנהיגות בימים טובים יותר. מימין לשמאל: לאריסה וינוגרד, אביגיל יפרח וחבצלת אינגבר
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים