שתף קטע נבחר

בג"ץ: על המדינה לממן ילדים חריגים הלומדים בחינוך רגיל

בעקבות עתירה בעניין של הורים לילדים עם תסמונת דאון, קבעו שופטי בג"ץ שחוק חינוך חינם חל גם על ילדים אלה המשתלבים במוסדות חינוך רגילים

בג"ץ חייב היום (ד') את המדינה לממן את הוצאות הלימוד של ילדים בעלי צרכים מיוחדים, הלומדים במסגרות חינוך רגילות. המימון יחל משנת התקציב הבאה.
עמותת "יתד" (ילדים עם תסמונת דאון) ו-54 הורים לילדים אלה, עתרו לבג"ץ בדרישה להורות למדינה לספק חינוך מיוחד חינם לילדים אלה.
לטענת העותרים, למרות חשיבות שילובם של ילדים בעלי צרכים מיוחדים במוסדות חינוך רגיל, שאינה מוטלת בספק, נאלצים הורי הילדים לממן בכוחות עצמם את ההוצאות הכרוכות בכך.
השופטים דליה דורנר ואדמונד לוי ציינו בפסק הדין כי הזכות לחינוך, שממנה נגזרת גם זכות לחינוך מיוחד, הוכרה זה מכבר כאחת מזכויות האדם הבסיסיות בישראל.
עוד נקבע בפסק הדין כי "אמנם החוק אינו תובע במפורש שחינוך מיוחד הניתן במסגרת מוסד חינוך רגיל ימומן על ידי המדינה, אך לנוכח הזכויות לחינוך ולשיוויון, המסקנה המתבקשת היא שהמדינה תממן זאת".
השופט תיאודור אור ציין כי יש לפרש את המונח "חינוך מיוחד" הקבוע בחוק כחינוך מיוחד הניתן לילדים בעלי צרכים מיוחדים, בין אם הם לומדים במוסד לחינוך מיוחד ובין אם הם משולבים במוסד לחינוך רגיל. וככזה, על המדינה חובה לספקו בחינם.
עורך דינם של העותרים, עומרי כבירי, אמר בתגובה להחלטת בג"ץ: "אנחנו שמחים על פסק הדין התקדימי של בית המשפט, שלראשונה הכיר בזכויות של אנשים עם מוגבלות לקחת חלק בחברה הישראלית. בפרט אנחנו שמחים כאשר מדובר בילדים שאמורים להשתלב במערכת החינוך הרגילה". עוד אמר עו"ד כבירי: "אנחנו מרוצים שבית המשפט הכיר בעובדה שגם מי ששונה שווה".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים