יעקב נמרודי הורשע בניסיון להשפיע על עדים במשפט בנו
נמרודי האב, בעלי העיתון "מעריב", הורשע כי הטריד יחד עם אדם שאותו שכר את יגאל תם ורפי פרידן שהעידו במשפט בנו עופר. בין היתר דובר על השפעה על פרידן "דרך לחץ על בתו". נמרודי זוכה מביצוע אותן עברות כנגד העד מוקי גנוסר
בית משפט השלום בתל אביב הרשיע הבוקר (יום א') את יעקב נמרודי, הבעלים של העיתון "מעריב", בשתי עבירות של קשירת קשר לביצוע עוון, הטרדת עד, שיבוש הליכי משפט, וקבלת דבר במרמה.
נמרודי הורשע כי במהלך משפטו של בנו, עופר נמרודי, בבית המשפט המחוזי בתל אביב, הטריד, יחד עם הסופר אריה קרישק, את העדים יגאל תם ורפי פרידן. הוא זוכה מביצוע אותן עבירות כנגד העד מוקי גנוסר, אשר העיד אף הוא במסגרת משפטו של עופר נמרודי.
במהלך המשפט האשימה התביעה כי יגאל תם, רפי פרידן ומוקי גנוסר הוטרדו על ידי השניים. באחת הפרשיות שנחשפו, העביר יעקב נמרודי חומר חקירה ואת פרוטוקול הדיונים במשפט של בנו לסופר אריה קרישק, והשניים סיכמו ביניהם כי קרישק יציג את עצמו בפני פרידן כסופר אשר רוצה לכתוב ספר על חייו, וזאת כדי להשיג ממנו מידע שלאחר מכן ישתמשו בו כדי לתקוף אותו בתקשורת.
את המידע שהצליח קרישק לדלות, העביר ליעקב נמרודי. קרישק הורשע כי שמע את סיפור חייו, היחסים והקשרים במשפחתו של פרידן, ואף כיוון את שיחתו לנושאים שבכוחם להשליך ולהשפיע על משפטו של עופר נמרודי. הוא הורשע כי סינן ועיבד את הדברים ששמע מפרידן והעביר את החומר הרלוונטי ליעקב נמרודי, וכל זאת נעשה למרות שקרישק התחייב בפני קצין משטרה שבשיחותיו עם פרידן לא יועלו נושאים הקשורים למשפטו של נמרודי, וכן שהחומר לא יועבר לאנשים אחרים.
השופט דוד רוזן התייחס לדבריו של קרישק על יחסו של יעקב נמרודי לפרידן, ולפיו פרידן הוא "האויב הגדול" של המשפחה, וכי יש צורך להשפיע על עדותו בדרך של השפעה על מצב רוחו. קרישק גילה כי חולשתו של פרידן היא לבתו, ולכן המליץ על לחץ בכיוון זה גם במחיר של הסבת צער לילדה. השופט קובע כי קרישק היה מוכן להסב צער לילדה בשאיפתו להביא לשינוי בעדותו של פרידן במשפטו של נמרודי. עם זאת, מצוין כי לא דובר בשום שלב על פגיעה פיזית בילדה.
השופט גם מצטט עוד את הודאתו של קרישק כי לפני שהיה נפגש עם פרידן, שוחח עם יעקב נמרודי ובאותן שיחות נתנו השניים הדגשים לנושאים החשובים. השופט גם התייחס לכך שבבית המשפט הודה יעקב נמרודי בפה מלא ובהתרגשות בולטת כי לטובת בנו ראוי לעשות שימוש באמצעים שבידו - כלומר העיתון "מעריב" שבבעלותו.
בסיכומו של דבר כותב השופט בנוגע לפרשת פרידן: "התמונה שנצטיירה בפני על כל מרכיביה וגווניה בהירה וברורה. לא מדובר בקשר פלילי, תכנון פלילי בעלמא. הנאשמים בצוותא חדא, כל אחד במקומו, כל אחד בתפקידו פעלו למען מטרתם המשותפת. קרישק פעל בידו הארוכה של נמרודי, היה סוכנו ושליחו ופעל מטעמו. קרישק שימש ככלי הפעולה של נמרודי, עושה וגם חושב, לקידום מטרתם, השפעה ושינוי עדותו של רפי פרידן במשפטו של עופר נמרודי… קרישק ניצל את מעמדו ואת תפקידו בתפקיד 'אמון' אצל פרידן לטובת יריבו. הוא פעל כחפרפרת מיומנת, במסווה של ידיד פעל כאויב. הוא ניצל את פתיחותו וגילוי לבו של פרידן למען איתור נקודות תורפה. הכל למען תושפע ותשונה עדותו של פרידן במשפטו של עופר נמרודי".
כמו כן נפגש קרישק עם יגאל תם, אשר העיד במשפטו של עופר נמרודי. קרישק יצר עמו קשר לאחר שהציג עצמו ככתב של עיתון מחו"ל, אשר מעוניין לסקר את המשפט. בדרך זו הצליח להוציא מתם מידע בנוגע לחייו האישיים. תמורת עבודתו של קרישק העביר לו נמרודי סכום של עשרות אלפי שקלים. השופט רוזן כתב בהכרעת הדין כי הוא מוצא שיש ממש בטענת התביעה בנוגע לסכומים נכבדים שהועברו לקרישק.
השופט זיכה את נמרודי וקרישק מביצוע עבירות דומות כנגד העד מוקי גנוסר. התביעה טענה כי קרישק יצר קשר עם עורך דינו של גנוסר, בניסיון להטריד אותו ולשבש את הליכי המשפט. השופט קובע כי הוא אינו יכול לקבל עמדה זו, מכיוון שלנמרודי היה אינטרס שגנוסר יעיד במשפט. השופט רוזן קובע: "גנוסר היה עד תביעה, שעדותו הייתה אמורה להיות 'עדות זהב' עבור הגנת עופר נמרודי. ההגנה במשפטו של נמרודי הייתה מעונינת בעדותו של גנוסר". במצב דברים זה, אומר השופט, קשה לייחס לשניים קשר פלילי על מנת להטריד את גנוסר או חלילה לסכל את עדותו בדרך כלשהי.
שלב הטיעונים לעונש במשפט יסתיים ב-1 באוקטובר. יעקב נמרודי סירב להגיב על פסק הדין.