פרשת הריגול: כתבי אישום נגד תושבי בית זרזיר
ארבעה בני משפחת רחאל מהכפר הואשמו בריגול ובסחר בסמים בבית המשפט המחוזי בנצרת. מכתב האישום עולה הקשר שקיימו חלקם עם החשוד העיקרי בפרשה, ששמו טרם הותר לפירסום. בני משפחתם: "רוצים לפגוע בהם. האמת תצא לאור"
כתבי אישום ראשונים בפרשת הריגול הוגשו היום (ה') בבית המשפט המחוזי בנצרת, כנגד ארבעה תושבי הכפר הבדואי בית זרזיר. הארבעה, ג'מאל רחאל (27), עמאר רחאל (28), ג'זאל רחאל (43) ומוחמד רחאל (37), הם אחייניו של החשוד המרכזי בפרשה, ששמו עדיין אסור לפירסום. הארבעה נאשמים שריגלו עבור ארגון החיזבאללה ובתמורה לכך קיבלו סמים וכסף.
מכתב האישום, שהותר בצהריים לפרסום, עולה שארבעת הנאשמים שירתו בעבר כגששים בצה"ל, ואחד מהם אף משרת כיום כשוטר. מולם פעל "אבו-סעיד", תושב לבנוני הקשור לאירגון חיזבאללה.
תחילת הפרשה בחודש דצמבר 2001. תושב נצרת, המוכר למשטרה כסוחר סמים, פונה לעמאר רחאל ומציע לו לייבא עבורו סמים מלבנון. עמאר, ששוחח בעבר עם בן-דודו ג'מאל בנושא, מציע לו לבצע את ההברחות. ג'מאל, ששירת בעבר כגשש ומכיר היטב את איזור גדר המערכת, נעתר לבקשה. במקביל מנהלים השניים קשר עם "אבו-סעיד". על פי דרישתו הם מעבירים לידיו מידע על תנועות הצבא בגדר המערכת, ובתמורה מקבלים עשרות קילוגרמים של סמים שונים וכסף.
כדי להרשים את "אבו-סעיד" הם סיפרו לו שיש להם קשרים קרובים מאוד עם מקור בכיר בצה"ל בדרגת סא"ל. הוא דרש מהם להעביר מידע אודות קציני צה"ל המשרתים בצפון, לרבות מידע אודות מקום שירותם ומקום מגוריהם, ידיעות אודות סיורי צה"ל, מידע אודות כוונותיה של ישראל לתקוף את לבנון, ומידע אודות יחידות מיוחדות של צה"ל.
קיימו קשר עם החשוד העיקרי
בתוך כך נדרש ג'מאל להעביר מפות של גזרות שונות, ובכללן גם מפות של חוות שבעא בגבול ישראל-לבנון. ג'אמל, ששירת בעבר בבסיס לבנֶה, הגיע למקום בכדי לנסות ולקחת את המפות. כשהבחין שסיכוייו להתגלות גדולים עזב את המקום.
בכתב האישום נחשף גם הקשר בין ג'מאל ומחמוד רחאל ובין החשוד העיקרי בפרשה. הם סיכמו עמו לייבא סמים מלבנון באמצעות "אבו-סעיד". בתמורה העביר אליהם החשוד מסמכים אותם הגדיר "צבאיים", ובכל פעם הם קיבלו עבורם סם מסוג חשיש ודרישות נוספות למידע. בין השאר התבקשו השניים להעביר מידע אודות אנשים המקורבים לאלוף פיקוד הצפון דאז, גבי אשכנזי, פרטים אודות מיקום מארבי טנקים על גבול הצפון, פרטים אודות מספר החיילים והקצינים בהר דב ומידע בנוגע למטוסי חיל-האוויר של צה"ל.
עוד עולה מכתב האישום, כי נאשם נוסף בפרשה, ג'זאל רחאל, ששירת כגשש בצה"ל, ולאחר מכן כשוטר, שוחח עם איש חיזבאללה והעביר לו על פי דרישותיו מידע אודות מפקד בסיס בירנית, מידע על מצלמות בגבול הצפון, מידע הנוגע ליחידות צה"ל ועל פרישת צה"ל בהר-דב. בתמורה לכך קיבל ג'זאל 9,000 דולר.
בדיון היום באולם המשפט נכחו בני משפחתם של הנאשמים, שאמרו: "הם חפים מפשע. ישנם אנשים המחפשים לפגוע בהם, ויבוא יום בו האמת תצא לאור".