שתף קטע נבחר

 

מקור ראשון

התחממות בגזרת הלינוקס המקומית: הושק אתר "המקור", עמותת הלינוקס הישראלית, שרישומה טרם הושלם. נוסף על כך, בסוף השבוע נערך כנס הייסוד של ארגון הלינוקס הישראלי

הושק "המקור", אתר אינטרנט של עמותה ישראלית חדשה, שתפעל למען קידום הקוד הפתוח והתוכנות החופשיות בישראל. האתר כולל דף של שאלות ותשובות ותקנון.
המטרות המוצהרות של העמותה הן לקדם את השימוש בתוכנות קוד פתוח ותוכנה חופשית בישראל ולעודד הסבת תוכנות קיימות לעברית ולערבית, לקיים פעילויות על בסיס קבוע, לעמוד בקשר עם גופים דומים ברחבי העולם, לפרסם כתבי עת שיעסקו בקוד פתוח ותוכנה חופשית ולתמוך בפרסומים כאלה, ולשתף פעולה עם כל גוף המגלה עניין בתוכנות קוד פתוח ותוכנה חופשית בישראל.
"מטרת העמותה היא לקדם, לא להילחם", נכתב בדברי ההסבר באתר, "אנו מאמינים שמוצרים המבוססים על קוד פתוח מסוגלים לתת מענה למגוון רחב של בעיות ולהיות שימושיים למגוון רחב של אנשים. משתמשי מחשבים הם בעלי זכויות ועליהם לעמוד על קבלת זכויות אלה ולסרב לרכוש שירותים ומוצרים מחברות שאינן מכבדות אותם".
"מאבק זה אינו נובע משנאה או מקנאה, אלא מתוך אידיאולוגיה האומרת שהעולם אליו אנו שואפים להגיע יותר טוב לכלל משתמשי המחשבים מאשר העולם שבו אנו נמצאים היום. אנו רואים בכל החברות המסחריות גופים לגיטימיים כל עוד הן שומרות על החוק ועל זכויות משתמשי המוצרים שלהן".

האישור הסופי טרם ניתן

האישור הסופי לרישום הגוף החדש כעמותה טרם ניתן. מייסדי העמותה ביקשו לערוך הצבעות אלקטרוניות בוועד המנהל, ובקשה בלתי שגרתית זאת מעכבת את מתן אישור הרישום על ידי רשם העמותות, אומר גלעד בן יוסף, אחד ממייסדי העמותה.
על אף שפעילויות שונות בתחום הקוד הפתוח נערכות כבר מספר שנים במסגרות שונות, בהן איגוד הלינוקס הישראלי - IGLU, בן יוסף מציין כי נוצר צורך בארגון גג שירכז את כל הפעילות למען קידום הלינוקס בישראל.
"במהלך הזמן התברר לנו כי יש צורך בגוף רשמי שייצג את קהילת משתמשי ותומכי הקוד הפתוח והתוכנה החופשית", נכתב באתר, "צורך זה נובע מהצורך לתת חשבוניות בכנסים ואירועים של הקהילה או שליחת נציגות לוועדות הכנסת ותקשורת עם עיתונאים".

העמותה מנסה לשמור על מרחק מגופים אינטרסנטיים

מייסדי העמותה, בן יוסף, דורון אופק, מולי בן-יהודה וכתריאל טראום, מנסים להרחיק עצמם מגופים אינטרסנטיים, על אף שהם מודעים לכך כי חברות מסחריות עשויות להרוויח מפעילות העמותה.
אמנם, בהקמת העמותה מעורבים פעילי קוד פתוח, שחלקם עובדים בחברות מסחריות מוכרות, אך לטענתם, "כל האנשים העוסקים בעמותה, בהם חברי הוועד המנהל, עורך הדין המטפל בעניינינו ואף אחרון הפעילים עושים זאת ללא תמורה כספית. העמותה אינה מעסיקה ואינה משלמת לאף בעל מקצוע עבור שום שירות, ואין מרוויח כלכלי ישיר מהקמתה".
נוסף על כך, תקנון העמותה אוסר על הצטרפות של תאגידים וחברות כחברים בעמותה ומכילים סעיפים נוספים שנועדו למנוע מצב בו גוף כלכלי גדול משתלט על פעולותיה. "אנו מכבדים את הכל הגופים המסחריים באשר יהיו אולם הקמנו את העמותה על מנת שתייצג את קהילת מפתחי ומשתמשי הקוד הפתוח ואנו תדאג שהיא תישאר גוף בלתי תלוי לאורך זמן", מבהיר בן יוסף.

הוקם ארגון הלינוקס הישראלי

בתוך כך, בסוף השבוע האחרון הוכרז על הקמת גוף נוסף, "ארגון הלינוקס בישראל", במסגרת מפגש ראשוני בו השתתפו משתמשים ארגוניים של לינוקס, מפתחים וחברות בין לאומיות וישראליות המפיצות לינוקס, בהם אורקל, סאן, HP ו-IBM, תים, אינטגרטי, א.מ.ת מיחשוב, התעשייה האווירית, התעשיית הצבאית וחברי עמותת המקור.
"הפגישה הראשונה הייתה למטרת היכרות בלבד", אומר מוטי סדובסקי, מנהל השיווק של "סאן ישראל", המטרות ארוכות הטווח של הארגון הן לקדם את השימוש בלינוקס, לטפח קהילה שתוכל לשרת את משתמשי הלינוקס בישראל ולהרבות את השימוש בלינוקס. ככל הנראה, יערוך הארגון החדש כנס יסוד בחודש פברואר.
סדובסקי ציין כי במפגש סוכם כי "סאן ישראל" תעניק לעמותת המקור שרת לצורכי פעילותה. לנוכח דברים אלה, מתעוררת שאלה בדבר היכולת של עמותת המקור להישאר בלתי תלויה לאורך זמן.
"אנחנו שמחים שגורמים תורמים לנו ואין לנו בעיה עם כך, משיב בן יוסף, "גם HP תרמה לנו שרת בעבר, שמשמש את אתר IGLU. "אנחנו חושבים שיש הבדל בין עמותה שמקבלת תרומות מחברות מסחריות לבין גוף שחברות מסחריות מיוצגות בוועד המנהל שלו או עומדות מאחוריו. חברי הוועד המנהל של עמותת המקור יהיו אנשים פרטיים. נשמור על הקיום שלנו כגוף עצמאי".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפינגווין עולה לרשת בעברית
מומלצים