שתף קטע נבחר

 

פעילי הליכוד הירושלמים שוחררו למעצר בית

השופטת מתחה ביקורת על המשטרה שעצרה את החשודים ליותר מ-24 שעות. סניגורם: זוהי רדיפה פוליטית. קויפמן: חפותנו תוכח מהר מאוד. המשטרה תערער על ההחלטה

שופטת בית המשפט השלום בירושלים הורתה הערב (ג') לשחרר למעצר בית את שלושת פעילי הליכוד שנעצרו אתמול בחשד כי זייפו טופסי התפקדות לליכוד. החשודים - איציק קויפמן, דוד אמסלם ויורם קרשי, נשלחו לביתם עד מחר בצהריים, אז צפויה המשטרה לערער על ההחלטה. המשטרה ביקשה להאריך היום את מעצרם של השלושה בשבעה ימים לצורך המשך החקירה. שלושה פעילים אחרים שנעצרו בפרשה שוחררו כבר אמש למעצר בית בן חמישה ימים.

ביקורת חריפה על המשטרה

פרקליטם של קויפמן וקרשי, עו"ד יאיר גולן, טען בדיון שמעצרם של השלושה אינו חוקי. הוא טען שאתמול פשטה המשטרה על ביתם של החשודים בשעה 6 בבוקר, לצורך ביצוע חיפוש. לדבריו, מרגע זה היו נתונים מרשיו תחת משמורת השוטרים, אולם רק כעבור מספר שעות נאמר להם שהם במעצר. עו"ד גולן טוען שהשעות שחלפו בטרם הוכרז המעצר באופן רשמי צריכות להימנות בפרק הזמן של היממה המותרת בחוק, ולפיכך המשך מעצרם של החשודים אינו חוקי.
בנוגע למעצר עצמו אמר עו"ד גולן שמדובר "ברדיפה פוליטית". קויפמן אמר בדיון: "חפותנו תוכח מהר מאוד. לא יוגש נגדנו כתב אישום. מדובר בחקירה פוליטית. והעיתוי לעצור אותנו יומיים לפני הבחירות למועצת סניף הליכוד בירושלים הוא לא מקרי".
בהחלטתה הביעה השופטת מיכל אגמון גונן ביקורת על התנהלות המשטרה בפרשה. השופטת טענה שהמשטרה הפרה באופן בוטה את חוק המעצרים בכך שהחזיקה בחשודים במעצר מעבר ל-24 השעות המותרות בחוק. "פרשנות המשטרה לפיה ניתן לעכב אדם בשטח למשך שלוש שעות, לאחר מכן לחקור אותו ללא הגבלת זמן ולהודיע לו בשלב כלשהו כי הוא עצור, ורק ממועד זה למנות את 24 השעות שמתיר החוק - פרשנות זו אינה סבירה על פניה, אינה עולה עם הוראות חוק המעצרים ונוגדת את זכותו החוקתית של הפרט לחירות. לאור זאת, הפרה המשטרה את הוראות חוק המעצרים באופן בוטה".
עוד הזכירה השופטת את טענות החשודים כאילו נאלצו לישון על רצפת תא המעצר בלילה כיוון שהיו בתא המעצר 15 עצירים במקום 10, גם זאת בניגוד להוראות חוק המעצרים. "הוראות חוק המעצרים והוראות חוק כבוד האדם וחירותו מחייבות שחרורם של המשיבים מבלי לקיים דיון בבקשה לגופם", כתבה השופטת בהחלטתה. "רק אם ידעו הכל שמעצר לא חוקי יביא לשחרור החשודים אולי יפסקו המעצרים הבלתי חוקיים", הוסיפה.

החשד: ניפחו את מספר המתפקדים

המשטרה מבקשת לחקור עבירות שבוצעו, לכאורה, במפקד הליכוד לפני מספר חודשים. בתום המפקד הפכה הליכוד לתנועה הפוליטית הגדולה בישראל, עם כרבע מיליון חברים.החשדות הן שמניין חברי הליכוד שהתפקדו במחוז ירושלים נופח באופן בלתי חוקי. בין השאר הועלה חשד למתן שוחד למתפקדים חדשים וכן חשדות אודות פעילות הפוקדים הירושלמים, כאילו רשמו שמות של תלמידי ישיבה כחברי ליכוד, למרות שאלה לא התפקדו. מדובר על פי החשד בעשרות עד מאות מתפקדים פיקטיבים.
במהלך החקירה, המשטרה פשטה לפני כחודש על מצודת זאב בתל אביב והחרימה מסמכים ומחשב.

"החבורה הירושלמית"

העצור הבכיר הוא יצחק קויפמן, פעיל ליכוד מרכזי ומוכר בירושלים, המוכר כ"ראש החבורה הירושלמית" בליכוד. עצור נוסף הוא דוד אמסלם, בכיר בעיריית בירושלים. החשודים הם קבלני קולות מוכרים, שפקדו למפלגה מאות ואולי אלפי מתפקדים חדשים. מטרתם היתה לצבור לזכותם כמה שיותר מתפקדים, ולהעלות כך את כוחם והשפעתם במרכז המפלגה.
לאחר הפריימריס בליכוד נפוצו ידיעות לפיהן הפוקדים הירושלמים הציבו תביעות רבות למועמדים שעלו אליהם לרגל עם הבטחות שונות. כמעט כל בכירי הליכוד נפגשו עם "החבורה הירושלמית" לפני בחירת חברי הכנסת, בניסיון לגייס את תמיכתם. בין הנפגשים היו גם לימור לבנת, שלא זכתה לתמיכת החבורה לאחר שסירבה להבטיח להם מינויים, עומרי שרון, צחי הנגבי שנחשב למקובל עליהם, סילבן שלום ואחרים.
גורמים בליכוד אומרים כי בירושלים התפקדו 25 אלף אנשים למפלגה, ולרבים מהם אחראים אנשי "החבורה הירושלמית". עבור חלק מהמתפקדים הם שילמו על פי החשד את דמי ההתפקדות, 64 שקלים, והורו להם למי להצביע.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סבסטיאן שיינר
יצחק קויפמן. חפותנו תוכח מהר מאוד
צילום: סבסטיאן שיינר
מומלצים