ישראלים מעלימים פקדונות בחו"ל במיליוני דולרים
זאת, בעקבות החלטת מס הכנסה להגדיל המס על פקדונות בחו"ל ל-50% ולא 15% כפי שנקבע ברפורמה
ישראלים המחזיקים פקדונות בבנקים בחול מעלימים לאחרונה את דבר קיומם, לא מדווחים עליהם למס הכנסה ומשתמטים מתשלום המס שנקבע ברפורמה של ועדת רבינוביץ'. כך נודע ל"ידיעות אחרונות". מדובר על-פי הערכות בהעלמות של מיליוני דולרים. הסיבה: מס-הכנסה החל לגבות 50% מס על פקדונות אלה, במקום השיעור שקבעה ועדת רבינוביץ'-15% בלבד.
עו"ד אבי אלתר, שהיה חבר בוועדת הרפורמה, אמר אתמול (ד') כי כיום פקדונות בבנקים בחול חייבים ב-15% מס. עם זאת, קיימת אי בהירות ביחס לפקדונות שכנגדם הונפקו למפקיד אגרות חוב בלתי סחירות, שהבטיחו לו את הקרן (100%), אך הריבית היתה תלויה במספר גורמים משתנים-כדוגמת ריבית מעל ללייבור של הדולר או היורו.
לידיעות אחרונות נודע, שבאחרונה החליטה ועדה פנימית בנציבות מס הכנסה, בראשות הנציבה טלי ירון-אלדר ובהשתתפות שולה בנדל ואוסקר אבו-ראזק, כי רק פקדונות שכנגדם הונפקו אג"ח הנושאות ריבית יהנו מ-15% מס, ואילו אג"ח הצמוד למדד כלשהו-נאסד"ק, מט"ח וכדומה-יחויבו ב-50% מס.
עו"ד אלתר הדגיש, כי באג"ח שהריבית בהן חייבת ב-50% מס, אין גם פטור להפרשי הצמדה, שיחוייבו אף הם בשיעור הגבוה של 50% מס.
גם רו"ח אודי ברזלי, חבר נוסף בועדת רבינוביץ', תקף אתמול את המצב שנוצר: כוונת הוועדה היתה שפקדונות בחול ימוסו רק ב-15%, דהיינו שכל פיקדון ימוסה כך ולא חשוב מהם תנאיו. מס הכנסה נתן פרשנות מצמצמת למונח פיקדון והתוצאה היא שברוב הפקדונות המיסוי יהיה בשיעור הגבוה של 50%.
ברזלי, ששמו הוזכר כמועמד להתמנות על-ידי נתניהו לנציב מס הכנסה הבא, טען אתמול שגביית המס המופרזת גרמה-ואני יודע זאת בוודאות-לכך שהרבה ישראלים, בעלי פיקדונות בחול, לא מדווחים כבר על קיום הפיקדונות וכך חומקים מתשלום המס, הן הגבוה והן הנמוך יותר.