שתף קטע נבחר

ההפרטה ב- 2002: רק 119 מיליון שקל

זאת לעומת צפי של הכנסות בהיקף של כ-1.5 מיליארד שקל שנכלל בתקציב של אשתקד. כדאי לציין שהתוכנית הכלכלית הנוכחית של נתניהו אף היא צופה הכנסות דומות

אחד מסעיפיה החשובים של התוכנית הכלכלית שאושרה לאחרונה בממשלה הוא האצת תהליך ההפרטה של חברות ממשלתיות. תקציב המדינה לשנת 2003 מניח כי סך ההכנסות ממכירת חברות ממשלתיות ומניות הבנקים שבידי הממשלה יסתכם השנה בכ- 1.5 מיליארד שקל. גם תקציב השנה שעברה הניח הכנסות בהיקף זהה, ועל רקע זה מעניין לבחון את הישגי הממשלה בתחום ההפרטה בשנת 2002.
מהדו"ח השנתי על פעולות רשות החברות הממשלתיות שהגיש היום (ג') מנהל רשות החברות הממשלתיות, איל גבאי, לשר האוצר, בנימין נתניהו, מתבררת התמונה הבאה: בשנת 2002 הסתכמו הכנסות המדינה ממכירת חברות ממשלתיות בסכום של כ- 119 מיליון שקל בלבד. זאת כאמור בהשוואה לסכום הכנסות מתוכנן של כ- 1.5 מיליארד שקל.
הכסף המועט שזרם אשתקד לקופת המדינה כתוצאה מהפרטה נבע למעשה מהשלמת תהליך המכירה של 2 חברות קטנות בלבד: השלמת המכירה של מניות המדינה בחברת שקם נדל"ן שהניבה הכנסות של כ- 29 מיליון שקל, וסיום הליך הפירוק של החברה לפיתוח תיירות שהכניסה לקופת המדינה כ- 90 מיליון שקל נוספים.
על פי נתוני החשב הכללי, הסתכמו אשתקד הכנסות ההון כתוצאה מהפרטה וממכירת מניות הבנקים שבידי המדינה בסכום מעט גדול יותר, של כ- 352 מיליון שקל. ההפרש בין שני הסכומים נובע ברובו מההכנסות במזומן שרשמה הממשלה כתוצאה ממכירת 6% ממניות בנק לאומי, שבוצעה בבורסה בחודש נובמבר האחרון.
מדו"ח רשות החברות הממשלתיות מתברר עוד כי מכלל כ- 100 חברות ממשלתיות, נמצאות עתה בהליכי הפרטה שונים רק 4 חברות: צים, בזק, אל-על והחברה לאוטומציה במינהל השלטון המקומי.
חברות נוספות שרשות החברות הממשלתיות בחנה במהלך השנה החולפת את האפשרויות להפרטתן הן: התעשייה האווירית, בתי הזיקוק, פי גלילות, בית הספר למלונאות תדמור, בנק החקלאות, חברת עשות אשקלון, החברה הממשלתית למדליות ולמטבעות, המכון הגיאופיזי וחברת אתרים לפיתוח אתרי תיירות.

























לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
נתניהו. האם יגשים היעד?
צילום: רויטרס
6% ממניות לאומי נמכרו
מומלצים