מדענים: הסארס יכול להתקיים מחוץ לגוף
נגיף הסארס יכול להתקיים בטמפרטורות שונות על משטחים רגילים, במשך שעות ואף ימים. בסין ממשיכה המחלה להתפשט, ונגועים בה כבר יותר מ-4,000 בני אדם
נגיף הסארס ממשיך לגבות קורבנות: שבעה חולים נוספים נפטרו היום (א') בסין, ו-163 נוספים נדבקו בנגיף. בכך הגיע מספר המתים מהמחלה בסין ל-197, ומספר החולים עומד בה כעת על 4,125. שר הבריאות הסיני מסר, כי ארבעה ממקרי המוות נרשמו בבייג'ינג, המקום הנגוע ביותר בסארס בעולם.
בתוך כך גילו מדענים כי נגיף הסארס מסוגל לשרוד גם על משטחים רגילים בטמפרטורת החדר במשך שעות ואף ימים, מה שעשוי להסביר את ההידבקות במחלת הריאות הקטלנית בלי מגע פנים-אל-פנים עם אדם חולה. כך פירסם עיתון ה"וושינגטון פוסט".
תוצאות אחד המחקרים הראו, כי הנגיף מסוגל לשהות מחוץ לגופו של אדם שהודבק במחלה במשך 24 שעות על משטח מפלסטיק בטמפרטורת החדר, מה שעשוי להסביר כיצד אפשר להידבק ממגע עם שולחן, ידית דלת או כל חפץ אחר.
מחקר אחר הוכיח, כי הנגיף נותר פעיל למשך ארבעה ימים בפסולת אנושית, תגלית חשובה שתוכל להבהיר כיצד הנגיף מסוגל להתפשט דרך מבני דירות, בתי חולים ומתקנים אחרים.
מדענים גרמנים מצאו, כי חומרי ניקוי רגילים לא הצליחו להרוג את הנגיף, והוכיחו בכך כי ניסיונות לחטא אזורים נגועים עלול להיות בלתי יעיל. ניסוי שנערך ביפן הוביל למסקנה, שהנגיף מסוגל לשהות תקופות ממושכות בטמפרטורות נמוכות, ובכך לשרוד את החורף.
ממצאים אלה עשויים לפתור את אחת התעלומות בנוגע למחלה החדשה: כיצד הנגיף מתפשט בלא מגע ישיר עם אנשים נגועים. "זו הפעם הראשונה שיש לנו מידע קונקרטי על שרידותו של הנגיף. לפני כן, עסקנו בספקולציות", אמר קלאוס סטוהר, מדען הסארס הבכיר של ארגון הבריאות העולמי.