שתף קטע נבחר
 

ישראלים יוכלו לעבוד באירופה

בכיר באיחוד האירופי: ישראלים יוכלו, בתוך כשנה-שנתיים, לעבוד באירופה בלי רשיון עבודה; התנאי: שישראל תעמוד בקריטריונים של האיחוד בזכויות האדם ובנושאים אחרים; ההסדר החדש אינו תלוי בהתקדמות המו"מ לשלום, אך הובעה תקווה "שעד לסידור החדש יושג הסדר במזרח התיכון"

אזרחים ישראלים יוכלו בתוך כשנה וחצי עד שנתיים לעבוד באירופה בחופשיות ללא צורך להצטייד באשרת עבודה. כך אמר כריסטיאן לפלר, האחראי על מדינות אגן הים התיכון בנציבות האיחוד האירופי בבריסל, בפגישה עם כתבים ישראלים. זאת בתנאי שישראל תעמוד בקריטריונים של האיחוד האירופי.
הדבר ייעשה במסגרת כוונתו של האיחוד האירופי להעניק לישראל מעמד מיוחד, הדומה למעמדן של המדינות הנכללות כיום במה שמכונה "האזור הכלכלי האירופי": נורבגיה, ליכטנשטיין, איסלנד ושוויץ. מדינות אלה נהנות מסטאטוס מיוחד של "שכנות" של האיחוד האירופי גם מבלי שיצטרפו לאיחוד מבחינה פוליטית.
בתחילת השבוע בישר על כך בישראל גם גונתר פרהויגן – הנציב האחראי על הרחבת האיחוד האירופי, שאליו יצורפו בחודשים הקרובים עוד 10 מדינות. פרהויגן, שבא להשתתף בכינוס מיוחד של האיחוד האירופי לרגל צירופן של המדינות לאיחוד, נפגש בעניין עם שר החוץ, סילבן שלום. הוא אמר כי למעשה העניין תלוי כעת כמעט רק בישראל: באיחוד האירופי החליטו כבר להעניק לישראל את המעמד המועדף בתנאי שהיא תאמץ את קובץ החוקים והתקנות של אירופה בתחומים השונים ובעיקר בתחומים הכלכליים – בשורה של חוקים ותקנות של האיחוד האירופי בנושאי זכויות האדם, סחר, איכות הסביבה, מזון, דלקים וכדומה.
כריסטיאן לפלר גילה בבריסל, כי האיחוד האירופי הציע לישראל לפתוח עוד השנה במו"מ על הענקת המעמד המיוחד. לדבריו, ישראל תוכל לקבל את המעמד הזה ללא קשר להתקדמות בתהליך השלום. עם זאת הובעה תקווה "שעד לסידור החדש יושג הסדר במזרח התיכון".
בכירים בנציבות האיחוד האירופי הסבירו, כי המעמד המיוחד יביא לשיפור משמעותי של קשרי הכלכלה בין ישראל לאיחוד: "ברגע שתקבלו את המעמד הזה, תיהנו ממעבר חופשי של סחורות, אנשים וחברות מישראל למדינות אירופה. זה לא יקרה בזמן הקרוב, אך המשמעות היא שישראל בעתיד תהיה חלק מהשוק האירופי החופשי".
מבחינת אירופה ניתן לצרף את ישראל, לפי דברי פרויהגן, כבר בתוך שנה למעמד הזה, אולם בישראל מעריכים שהחקיקה של התקנות האירופיות בשבעה תחומים שונים עלולה להמשך שנים אחדות.
פרהויגן הוסיף, כי הציע לשר שלום לפתוח במו"מ בין ממשלת ישראל לבין האיחוד האירופי כדי לנסח תוכנית פעולה שתגובש בתוך שנה.
המעמד המועדף יהיה עתה חשוב ביותר משום שהאיחוד האירופי יגדל מ-15 ל-25 מדינות וניתן יהיה לקיים סחר חופשי לחלוטין עם כל המדינות הללו.
בכל מקרה הבטיחה עבר אירופה לישראל, כי היא תוכל להשתתף במכרזים בכל 25 מדינות האיחוד, וכי תזכה להטבות נוספות עוד לפני אימוץ כל התקנות של האיחוד האירופי.
במשרד החוץ ובמשרדי האוצר והתמ"ס יכינו כעת מסמכים שבהם יפורטו הצעדים שתנקוט ישראל כדי לזכות במעמד המיוחד. בכירים באיחוד הדגישו כי צירופה המלא של ישראל לאיחוד האירופי אינו עומד כלל על הפרק.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים