18 גנים נסגרו בנתניה
במהלך חמש השנים האחרונות סגרה עיריית נתניה כ- 30 אחוז מהגנים במרכז העיר בשל עזיבה של זוגות צעירים. "אין תקציב לפיתוח מרכזי העשרה במרכז העיר", אומר גורם בחינוך
18 גני ילדים, רובם במרכז העיר, נסגרו על ידי העירייה במהלך חמש השנים האחרונות עקב מיעוט מספר הילדים בעיר. הסיבה לכך, בין היתר, נובעת מהזדקנות האוכלוסייה במרכז העיר. נכון להיום, פועלים בנתניה כ- 170 גני ילדים, כ- 40 מהם פועלים במרכז העיר, לאחר שקרוב ל- 30 אחוז מהגנים באזור נסגרו.
גורם בכיר במערכת החינוך בעיר ציין כי לקראת שנת הלימודים הבאה צפוי להיסגר גן אחד, וייפתחו 3 גני חובה בבית ספר "מנחם בגין", 3 גני חובה נוספים ייפתחו בבית ספר "מורשת זבולון", ועוד שניים דרומית למכללת נתניה.
במרוצת השנים האחרונות עזבו זוגות צעירים בעלי אמצעים כלכליים את מרכז העיר, ועברו לשכונות החדשות, עמליה ורמת פולג, שבמזרח ובדרום העיר. בעקבות הגעתם של זוגות עם פעוטות וילדים לשכונות החדשות, נפתחו באזורים אלה, במהלך חמש השנים האחרונות, 17 גנים חדשים.
מרכז העיר נתניה, מלבד האוכלוסייה המבוגרת, מונה כיום אוכלוסייה גדולה של עולים חדשים, ומשפחות מעוטות יכולת, המאכלסות ברובן את גני הילדים שנותרו בעיר. "בעקבות אוכלוסייה חזקה שהגיעה למזרח העיר מרעננה ומערים אחרות, נמשכו הזוגות הצעירים, ממרכז נתניה לאזורים הללו", אומר גורם במערכת החינוך. "כיום אין תקציבים לפיתוח מרכזי העשרה במרכז העיר, כפי שקיימים כיום בשכונות".
סגן ראש העירייה ומחזיק תיק החינוך, מנדי וייס, מאשר את הדברים: "ידוע כי קיים תהליך אורבני של התבגרות האוכלוסייה במרכז העיר, ובמקביל עוברים הצעירים לכיוון הבנייה החדשה במזרח העיר ובדרומה. עיריית נתניה מקצה את כל המשאבים על מנת לספק באזורים אלה את השירותים החינוכיים הטובים ביותר. כדי לעודד הגעת צעירים אל מרכז העיר, מאפשרת העירייה הרשמה ילדים בגילאי 3 לגנים, שכידוע לא מחויבת העירייה ברישומם. בנוסף, נפתחים גנים שרישומם הינו על אזורי כגון החינוך המיוחד למינהו, גם הם במבניה הגנים שנסגרו".