שתף קטע נבחר
 

רובינשטיין: לנהוג בחומרה בעניין קרקעות תעשיות מלח

היועמ"ש מנחה את שר התמ"ת, לקראת הדיון במינהל: "כאשר מדובר בהחלטות כבדות משקל, שעניינן נכסים בהיקף של לא פחות מ-2,250 דונם, צריכה גישת המועצה להיות מצומצמת וזהירה"

היועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, דורש משר התמ"ת (תעשייה, מסחר ותעסוקה), אהוד אולמרט, שמועצת מינהל מקרקעי ישראל תנהג בחומרה בנושא סיווג הקרקעות של חברת תעשיות מלח.
בעקבות שיחה שנערכה בין היועץ לאולמרט, מבקש רובינשטיין להדגיש עוד לפני הדיון הצפוי במינהל כי אם יש ספק האם מדובר בקרקע עירונית או חלקאית, יש לנהוג בעניין בפרשנות לחומרה. "האחריות לקרקעות המדינה מחייבת גישה אשר בראש ובראשונה מביאה בחשבון את האינטרס הציבורי. האינטרס הציבורי כולל גם הוגנות כלפי צדדים מתקשרים, ואין הוא כולל התפשטות המדינה מנכסיה", אומר רובינשטיין.
לטענת רובינשטיין, למיטב הבנתו, כאשר מדובר בהחלטות כבדות משקל, שעניינן נכסים בהיקף של לא פחות מ-2,250 דונם, צריכה גישת המועצה בפרשנותה להיות מצומצמת וזהירה, כמו למשל בשאלת סיווג הקרקע כעירונית או חקלאית, ועליה לנהוג במקרה של ספק לחומרה ולא לקולה.
רובינשטיין מציין, כי בנוסף לשאלות על היקפי העיסקה, על הפרשנות להיות מצמצמת לחומרה לטובת הציבור, ולהימנע מלתת תווית של קרקע עירונית לקרקע חקלאית, כדי לא לגרום לאובדן נכסי הציבור.

אחת העסקאות הקרקע הגדולות במדינה

עיסקת המלח של תעשיות מלח היא אחת מעיסקאות הקרקע הגדולות בישראל. עוד ב-1996 נחתמה טיוטת הסכם בין מינהל מקרקעי ישראל לתעשיות מלח, בשליטת משפחת דנקנר, שעסקה בהטבות שתקבל החברה בתמורה להעברת קרקעותיה בעתלית ובאילת. המשפחה קיבלה 40% מזכויות הבנייה בשטח של 3,100 דונם בעתלית.
בעיקבות דו"ח של מבקר המדינה מלפני כשנתיים, צומצם השטח של הדנקנרים ל-2,220 דונם בשטח עירוני שיועד לתעשייה. בכוונת חברת המלח לשנות את ייעוד השטח מתעשייה למגורים, וכך להנות מזכויות הבנייה של כ-2,000 יחידות דיור המתוכננות לקום במתחם.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גלי תיבון
רובינשטיין: לנהוג בחומרה
צילום: גלי תיבון
מומלצים