שתף קטע נבחר

מנזר גולגלות התאו בבנגקוק

4,000 גולגלות תאו הספיקו לאסוף עד היום הנזירים של הווא-קראבו בפאתי בנגקוק. כשהם יגיעו ל-10,000 יקימו מהם פגודה ענקית, כמחווה לבהמת העבודה המסורה

במנזר בפאתי בנגקוק מתכננים להקים פגודה ענקית מגולגלות תאו, כמחווה מיוחדת לבהמת העבודה. בשנים האחרונות אספו הנזירים קרוב ל-4,000 גולגלות תאו, שהגיעו מכל רחבי תאילנד. "ברגע שיהיו לנו 10,000 גולגלות נקים מהן פגודה ענקית, וגם ניכנס לספר השיאים של גינס", מסביר וויצ'יאן פימסירי, נזיר במקדש הווא-קראבו, שמשמעותו בתאי 'ראש התאו'.

 

 

"מטרת המבצע היא להודות לבהמת העבודה על עזרתה לתושבים", אומר וויצ'יאן. בתרבות התאילנדית לא מעניקים יותר מדי כבוד לתאו, והמלה היא שם נרדף ל"טיפש". המקדש היה בעבר מעין בית קברות לעדר תאואים שחי בסביבה, וכך קיבל את שמו. לפני כ-30 שנה החליט אב המנזר להתחיל לאסוף את הגולגלות, רק את אלה עם הקרניים, כדי להעניק כבוד לחיה שנתנה למקדש את שמו.

 

 

בימינו, רבים מהאיכרים מחליפים את התאו במכונות, וכך מסיימות רבות מהחיות את חייהן בבית המטבחיים. בכפר שמסביב למקדש כבר אי אפשר לפגוש תאו אחד לרפואה. "יש לנו חוב גדול לחיה הזו, שסייעה לנו במשך שנים לגדל אורז", אומר ראש המנזר, קרו וויבון פטאנה-קיט. "אנחנו רוצים להזכיר לאנשים כמה היא יעילה וכמה התאו חשוב בתרבות התאילנדית. הפגודה תוכל להישאר כאנדרטה לתאו במשך שנים ארוכות".

 

 

גולגלות עם שמות

 

 

את הגולגלות השיג אב המנזר מבתי מטבחיים, מכפרים וממקדשים שכנים, ולעתים אף קנה אותן בכסף. הנזיר וויצ'יאן: "עד היום מגיעות לכאן ממקדשים בכל רחבי תאילנד מכוניות עם גולגלות תאו. עכשיו עשו עלינו כתבות בטלוויזיה, ואנחנו מקווים לגייס עוד ועוד גולגלות, עד שנוכל להקים את הפגודה".

 

 

במהלך ראש השנה התאילנדי, סונגקראן, מגיעים למקדש תושבי האזור ומעניקים מנחות, בין השאר לנשמות התאו, כדי לכבדן על עזרתן לבני האדם. במקום אפשר לראות את הגולגלות המרוכזות מסביב למבנה, מתחת לכיפת השמיים. לכמה מהן אף העניק אבי המנזר שמות. שאיפה נוספת של אבי המנזר היא להקים מוזיאון לתאו, בו יוכל גם להציג את השירים הרבים שכתב על הבהמה.

 

 

והתושבים, מה הם אומרים? "ברור שבין השאר מדובר גם בפוטנציאל כלכלי. כבר עכשיו אנחנו רואים שמתחילים להגיע עיתונאים מכל העולם, ששמעו על הכפר שלנו". כשמסתובבים ברחוב הראשי עדיין שומעים את המילה "פראנג" (זר), אבל לא מן הנמנע שבעוד כמה שנים כבר יחנו כאן אוטובוסים של תיירים מכל העולם, כדי לחזות במחווה לתאו, וילדים ימכרו מחזיקי מפתחות, ספלים בצורת תאו ומה לא. כדאי לבקר בכפר האותנטי לפני שזה קורה.

 

 

איך מגיעים

 

 

מקדש Hua Krabeu, מדרום-מערב לבנגקוק, הוא יעד שעדיין לא מופיע במסלולי התיירים, ולכן לא פשוט להגיע אליו. לפניכם האפשרויות.

 

 

מונית: בקשו מהנהג לקחת אתכם לאזור Bang Khun Thian, דרך רחוב Rama II. השילוט אל המקדש הוא בינתיים בתאי בלבד, כך שתצטרכו לסמוך על הנהג. עדיף לא לקפוץ על כל מונית שתראו, אלא לבקש ממישהו מהמלון לתדרך את הנהג לפני היציאה, כי מדובר ביעד לא שגרתי, בינתיים. טיפ: ממרכז העיר סעו דרך ה-toll way ל-Rama II. זה יחסוך לכם הרבה זמן וזה שווה את הכסף.

 

 

אוטובוס: קו 141 הממוזג (יוצא מקניון MBK שבמרכז בנגקוק, שבו חנות הכלבו האהובה על ישראלים Tokyu) אל רחוב Rama II. בקשו מהכרטיסן לרדת בפנייה אל Bang Khun Thian. משם סעו ב-Song Taew, מעין טנדר ציבורי, אל המקדש, עוד כ-20 דקות נסיעה. יקח לכם שעה פלוס כדי להגיע ממרכז העיר אל המקדש, בלי פקקים.

 

 

סירה ומונית: אפשרות מסעירה יותר. מפליגים בסירת האקספרס בנהר צ'או-פראיה, אל הנקודה הדרומית ביותר, רציף Ratcha Singkon. משם לוקחים מונית, חוצים את הגשר ונוסעים לכיוון המקדש. כך אפשר ליהנות גם מחויית השיט בנהר.

 

 

טלפון לבירורים במקדש הווא-קראבו: 4150532-02. שעות הביקור: 8:00-16:00.

פורסם לראשונה 07/08/2003 11:14

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חסרות רק 6,000 גולגלות. מודים לבהמת העבודה על עזרתה לתושבים
מומלצים