נתניהו חתם על כללי ההשקעות של קרנות הפנסיה
הכללים החדשים יכנסו לתוקף ב-1.9 לגבי קרנות ותיקות, וב-1.1.04 לגבי קרנות חדשות; על פי חישובי האוצר יגרום המהלך להפניית כספים רבים מצד קרנות הפנסיה להשקעות חופשיות בשוק ההון
שר האוצר, בנימין נתניהו חתם היום (ד') על כללי ההשקעה החדשים של קרנות הפנסיה החדשות והוותיקות. לגבי הקרנות הוותיקות, יכנסו הכללים החדשים לתוקף ב-01.09.03 ואילו לגבי הקרנות החדשות הם יכנסו לתוקף רק ב-01.01.04.
על פי הכללים החדשים, שנקבעו ברפורמה בקרנות הפנסיה במסגרת התוכנית הכלכלית, בוטלה הנפקת אגרות החוב המיוחדות ("אג"ח מיועדות" – אגרות ממשלתיות לא סחירות בריבית קבועה וידועה מראש) לקרנות הפנסיה הוותיקות הגירעוניות, ולקרנות הפנסיה החדשות.
לאחר אישור הרפורמה בקרנות הפנסיה בכנסת הוחלט באוצר להמשיך להנפיק אגרות חוב מיועדות בריבית של 4.8% לכלל קרנות הפנסיה, גם הוותיקות וגם החדשות, בשיעור של 30% מנכסיהן הכספיים של הקרנות. זאת לעומת המצב ששרר לפני הפעלת הרפורמה, שבו הונפקו לקרנות הוותיקות אג"ח מיועדות בריבית של 5.56% עבור 93% מנכסיהן, ואילו לקרנות החדשות הונפקו אג"ח נושאות ריבית של 4.8% עבור 70% מסך נכסיהן הכספיים.
הירידה לשיעור ההנפקה המופחת של האג"ח המיועדות תבוצע בהדרגה ותתפרס על פני מספר שנים. את יתרת כספיהן, מעבר לכספים שיושקעו באג"ח מיועדות, יהיה על הקרנות הוותיקות והחדשות להשקיע בהשקעות שמרניות, בעיקר באגרות חוב ממשלתיות הנסחרות בבורסה.
על פי חישובי האוצר, יגרום המהלך להפניית כספים רבים מצד קרנות הפנסיה להשקעות חופשיות בשוק ההון. השנה צפויות הקרנות הוותיקות להזרים לשוק ההון סכום של כ-2.7 מיליארד שקל.
מהשנה הבאה ואילך יגדל כבר סכום זה במידה ניכרת: ב-2004 צפויות קרנות הפנסיה החדשות להזרים לשוק ההון כ-4.3 מיליארד שקל, ואילו הקרנות הוותיקות יזרימו סכום כפול, של כ-8.1 מיליארד שקל. עד סוף העשור צפויות כלל קרנות הפנסיה להזרים לשוק ההון מדי שנה סכומים שינועו בין 13 ל-15 מיליארד שקל.