מס-הכנסה בעקבות רוכשי נדל"ן בחו"ל
פנה לחברות נדל"ן המשווקות דירות לישראלים בחו"ל; במסגרת הרפורמה במס, חייבים משכירי דירות בחו"ל במס של 15% על הכנסותיהם מהדירה
נציבות מס-הכנסה מנסה להגביר האכיפה על הכנסות ישראלים בחול. ל"ידיעות אחרונות" נודע, כי מס-הכנסה פנה בשבוע האחרון לחברות נדל"ן המשווקות דירות לישראלים בחו"ל, בדרישה להעביר מייד את שמות לקוחותיהן. לדברי אחד מבעלי החברות, מדובר בצעד שעלול לפגוע קשות בחברות ובלקוחות, מאחר שקנייה בחול נראתה עד היום כרחוקה מהעין.
במסגרת הרפורמה במס, חייבים משכירי דירות בחו"ל במס של 15% על הכנסותיהם מהדירה. בארץ קיים פטור ממס בהשכרה של עד 7,000 שקל בחודש.
כפי שנכתב השבוע בידיעות אחרונות, קצב מכירת הדירות מעבר לים צנח משמעותית בשנה האחרונה. לפי נתוני משרד השיכון, הממוצע השנתי למכירת נדלן בחול ב-5 השנים האחרונות היה 2,000 יחידות דיור. השנה צופים במשרד השיכון צניחה לכ-150 דירות בלבד. בחברות השיווק הישראליות המוכרות דירות בקנדה, בריטניה, מזרח-אירופה וארצות-הברית הביעו זעם על הנתונים וציינו כי מבחינתן העסקים כרגיל.
מאז 98' הוציאו הישראלים על דירות בחו"ל כ-3.2 מיליארד דולר ורכשו יותר מעשרת-אלפים דירות. האינתיפאדה ומשבר הנדל"ן בישראל הביאו לעלייה ברכישות אלה. טורונטו היתה העיר הפופולרית ובמקום השני בקרב הישראלים נמצאת בודפשט.