שתף קטע נבחר
 

50 אחוז מבני הנוער בצפון מעולם לא קראו ספר באנגלית

הסקר נערך במסגרת מחקר שהזמינה חברת הלן דורון. נתון מעודד שעולה ממנו: כ- 50 אחוז מבני הנוער משתמשים בשפה האנגלית, תוך כדי שימוש באינטרנט. ומספר דומה מקיימים פעילות קבועה של חילופי אי.מיילים והתכתבויות ברשת

מסקר שנערך בקרב 600 בני נוער מנהריה, מעכו, מהגליל המערבי, מכרמיאל ומהקריות עולה, כי 50 אחוז מבני הנוער בצפון לא קראו מעולם ספר באנגלית, אך 52 אחוז מתכתבים באופן קבוע באנגלית, באינטרנט. הסקר שנערך במסגרת עבודת מחקר שערכו נועה פורת, מומחית בתחום רכישת השפה האנגלית ואינה גוראל, דוקטורנטית מאוניברסיטאות תל אביב. הסקר כלל 6,000 בני נוער מרחבי הארץ.

מהסקר עולה כי קרוב לחמישה אחוז מבני הנוער בישראל, בני 12-16 קוראים בקביעות, מספר פעמים בחודש, ספרות אנגלית מקורית, ולעומתם, כ-50 אחוז מבני הנוער לא קראו אף לא פעם אחת ספר באנגלית.

עוד מתברר, כי קרוב למחצית מבני הנוער (כ-49 אחוז) צופים באופן קבוע בטלוויזיה או בסרטים באנגלית ללא תרגום. 49 אחוז מהם בטלוויזיה (החוקרים מניחים כי זוהי תוצאה של חדירת הכבלים והלווין), כ-12 אחוז בסרטי קולנוע וכ-27 אחוז בסרטי די.וי.די או וידאו. פחות מארבעה אחוזים צפו במחזה באנגלית ללא תרגום. הסקר התייחס לבני נוער שנולדו וגדלו בישראל בלבד, יהודים וערבים.

לשאלה שהופנתה אליהם, מדוע הם צורכים תרבות אנגלית, ענו 26 אחוז כי יש לכך עידוד בבית, 16 אחוזים סיפרו כי מדובר בחומרים שמצאו בספריית ספרים או סרטים, 19 אחוז צורכים תרבות באנגלית הודות לעידוד בבית הספר ו-22 אחוז בשל המלצת קרובים או חברים. היתר הציגו סיבות אחרות.

תרבות האינטרנט, כצפוי, מפותחת ביותר אצל בני הנוער. רק רבע מבני הנוער אינם מקיימים קשר כלשהו באנגלית באי.מייל, עם חברים, מכרים או קרובים. השאר, קיימו קשר כזה לפחות פעם אחת. 21.6 אחוז מקיימים קשר קבוע על בסיס חודשי ו-16.3 אחוז על בסיס יומיומי או שבועי. 52 אחוז מבני הנוער מקיימים פעילות קבועה של חילופי אי.מיילים והתכתבויות באינטרנט. 27 אחוז מקיימים קשר באמצעות הכרות מבית הספר, המתנ"ס, פעילות משלחות לחו"ל או חילופי תלמידים, 11 אחוז הודות לצורך לשמור על קשר עם קרובי משפחה בחו"ל.

בקבוצות מיקוד שנערכו עבור המחקר, הביעו בני נוער רבים את מסקנה, לפיה צריכת תרבות אנגלית היא תוצאה של הרגשת ביטחון עצמי בשפה ותחושה שאין מילים מסובכות באנגלית.

מחברת הלן דורון נמסר, כי הסקר נערך במסגרת תהליכי פיתוח מתקדמים של שיטות להוראת השפה האנגלית עבור פעוטות, גילאי גן וכיתות יסוד. עוד נמסר, כי בשיטה שפיתחה דורון לומדים כיום 150 אלף ילדים ברחבי העולם, מהם כ-15 אלף בישראל מגיל שנה ועד לגיל 12.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו פריד
בני הנוער נחשפים לשפה תוך כדי השימוש במחשב
צילום: דודו פריד
מומלצים