שתף קטע נבחר

 

כתבי אישום נגד חזן וגורלובסקי בפרשת ההצבעות הכפולות

הפרשה שהסעירה את הכנסת מגיעה עד לכתבי אישום: היועץ המשפטי לממשלה החליט כי לאחר שיעברו הליך של שימוע, ייאלצו חברי הכנסת גורלובסקי וחזן להתמודד בזירה המשפטית עם הצבעתם הכפולה, בלילה שבו עברה התכנית הכלכלית. גורלובסקי: לא ציפיתי להחלטה כזו. היו"ר ריבלין: זה לא יום טוב לכנסת

היועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, ופרקליטת המדינה, עדנה ארבל, החליטו היום (ה') על הגשת כתבי אישום בפרשת "ההצבעות הכפולות" בכנסת - נגד חברי הכנסת מיכאל גורלובסקי ויחיאל חזן מהליכוד.

 

ההחלטה טעונה עדיין הליך של שימוע מול היועץ המשפטי לממשלה וכן דיון והצבעה על הסרת חסינותם של הח"כים - שיתקיימו בוועדת הכנסת.

 

עוד הוחלט כי תיק החקירה נגד סגן השר, יעקב אדרי, ייסגר מחוסר ראיות מספיקות, ותיקי החקירה נגד השר אברהם פורז וח"כ וואסל טהא ייסגרו מחוסר אשמה.

 

הדיון  בנושא נערך אמש בלשכת היועץ המשפטי לממשלה בהשתתפות פרקליטת המדינה, המשנה לפרקליטת המדינה, נאווה בן-אור, פרקליט מחוז ירושלים, משה לדור, סגן ראש אגף החקירות במשטרה, תת-ניצב יוסי פורטוגל, ראש היחידה הארצית לחקירות הונאה של המשטרה, תת-ניצב מירי גולן, ובכירים נוספים.

 

ההודעה על ההחלטה נמסרה הבוקר לחברי הכנסת ולשר. כמו כן נשלחה הודעה על ההחלטה ליועצת המשפטית של הכנסת, אנה שניידר וליו"ר הכנסת, ראובן ריבלין. בימים הקרובים תישלח טיוטה של כתב האישום לחברי הכנסת. ההערכה היא שכתב האישום עשוי להכיל עבירות של זיוף, קבלת דבר במרמה, ומרמה והפרת אמונים.

 

"לא יום טוב לכנסת" 

 

"אין זה יום טוב לכנסת. כנגד שניים מחבריה מוגש כתב אישום על פעולתם כמחוקקים" - כך הגיב יו"ר הכנסת, ראובן ריבלין. יחד עם זאת, ציין ריבלין, כי מרגע שהטיפול בנושא עבר להכרעת המשטרה והתביעה הכללית "חייבים אנו לקבל את ההכרעה - אפילו שקשה היא". 

 

ח"כ גורלובסקי אמר בתגובה: "לא ציפיתי להחלטה כזו של היועץ המשפטי לממשלה, כי קיבלתי כבר שני עונשים כבדים. האחד מהתקשורת והשני מוועדת האתיקה של הכנסת. ההחלטה לימדה אותי כי מהיועץ המשפטי לממשלה אפשר לצפות לכל דבר. אתייעץ עם עורכי הדין שלי על השתלשלות הדברים".

 

ח"כ יחיאל חזן חזר בתוקף על טענתו כי לא הצביע "שום הצבעה כפולה", ואמר כי הוא "משוכנע בביטחון מלא כי האמת תצא לאור".

 

מלשכת השר פורז נמסר כי "התמונות בטלוויזיה הוכיחו מלכתחילה כי שר הפנים אינו אשם ופעל בתום לב גמור. כל אלו שטענו אחרת, בעיקר חברי הכנסת החרדים - צריכים להתבייש".

 

סגן השר לביטחון פנים, יעקב אדרי: "טוב שזה נגמר. אני חושב שנעשה צדק. המשטרה הבינה שאצלי נעשה הדבר בתום לב מוחלט".

 

ח"כ ואסל טאהא: "מהיום הראשון שהפרשה התפוצצה, טענתי שהכניסו את השם שלי כדי לעשות איזון. האמת יצאה לאור ואני מקווה שהעיתונות תציין זאת כפי שציינה שהצבעתי כביכול הצבעה כפולה".

 

יו"ר ועדת האתיקה, ח"כ אריה אלדד, הודיע כי הוועדה בראשותו תתכנס בהקדם כדי לדון בהחלטת היועץ: "אני צריך ללמוד את החומר ואת ההחלטה. על פניו, אדם יכול להיות אשם בעבירה אתית ובעבירה פלילית, כאשר לא מדובר באותו סעיף ולא באותו מנגנון משפטי".

 

הפרשה והחקירה

 

ב-17 ביוני הורה היועץ רובינשטיין לפתוח בחקירה פלילית בחשד לזיופים בהצבעה לאישור התוכנית הכלכלית. בין היתר נחשד כי ח"כ גורלובסקי הצביע במקומו של ח"כ גלעד ארדן, עמיתו לליכוד וח"כ חזן הצביע במקומה של ח"כ ענבל גבריאלי.

 

את החלטתו לפתוח בחקירה העביר רובינשטיין במכתב למפכ"ל המשטרה שלמה אהרונישקי ולראש אגף החקירות, ניצב משה מזרחי. במכתבו כתב רובינשטיין כי "מדובר על פני הדברים בתופעה חמורה, הנוגעת באושיות המשטר הדמוקרטי, וכמערכת אכיפת החוק עלינו לעשות כל מאמץ שלא להותיר אבן לא הפוכה, בנושאים הקשורים בטוהר המידות בכנסת".

  

רובינשטיין הודיע על ההחלטה ליו"ר הכנסת וכשבוע לאחר מכן פתחה את החקירה תת ניצב מירי גולן, ראש היחידה לחקירות הונאה במשטרה, שהגיעה לכנסת ונפגשה עם ריבלין.

 

במהלך החקירה, נגבו עדויות מחברי כנסת רבים. כמו כן, נחקרו באזהרה ביחידה הארצית לחקירות הונאה של המשטרה, שר הפנים פורז (שינוי), סגן השר אדרי (ליכוד), ח"כ טהא (בל"ד), ח"כ גורולובסקי (ליכוד) וח"כ חזן (ליכוד).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גלי תיבון
רובינשטיין. החלטה
צילום: גלי תיבון
צילום: אלכס קולומויסקי
גורלובסקי. כתב אישום 1
צילום: אלכס קולומויסקי
צילום: אתר הכנסת
חזן. כתב אישום 2
צילום: אתר הכנסת
צילום: עמית שאבי
פורז. התמונות הוכיחו
צילום: עמית שאבי
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
ריבלין. לא יום טוב
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
מומלצים