אוכל: האורז הזה הוא מתוק
rice to riches, שנפתח לאחרונה בסוהו, מקווה להיות הסנונית שתפיץ את בשורת פודינג האורז בארה"ב. הפודינג המוצע בעשרות טעמים מיוצר רק ממרכיבים טבעיים. מומלץ להזדרז ולהתנסות בגירסה הראשונית והמשובחת לפני שיעבור תהליך של התאמה לחיך ההמון
אחת לכמה שנים מתרחש ריטואל מבורך בארה"ב. בעל יוזמה נוטל פריט תזונה עממי ופשוט, ובסיוע כמה מרכיבים סודיים, משדרג אותו והופך אותו למוצר צריכה אופנתי. זוכרים מה עשתה סטראבקס לקפה? החנות הראשונה של rice to riches ("אורז לעשירים") מקווה להיות הסנונית שתפיץ את בשורת פודינג האורז לכל רחבי אמריקה.
החנות נפתחה לא מזמן בסוהו, אולם בעליה מקווים לרצף את רחובות ניו יורק בחנויות נוספות, שיתמקמו באזורים עממיים יותר. הרעיון של פודינג האורז אינו חדש, מדובר בקינוח אמריקני מסורתי ופופולרי לא פחות מפאי תפוחים. השם "אורז לעשירים" מקבל פרשנות שונה לאחר שטועמים אחד מעשרות הפודינגים המוצעים בחנות. הפודינג מיוצר ממרכיבים טבעיים בלבד, בהם תבלינים מיוחדים שהובאו ממקומות רחוקים ברחבי העולם לצורך השבעת תיאבונם של תושבי ניו יורק. על הכנת סוגי הפודינג מופקדים שלושה שפים, שנוטים להשתעמם במהירות יחסית. עובדה שמדי שבוע כמעט הם משיקים טעמים חדשים של פודינג אורז.
קלישאה ידועה גורסת כי אפשר למצוא בניו יורק כל מאכל אתני, שיעלה באיכותו על המקור. ב"אורז לעשירים" הקלישאה נתמכת, באמצעות טעמים כמו עוגת גבינה, יוגורט קרמל, דלעת ופודינג בטעם קלאסי מסורתי. המרקם הקטיפתי של הפודינג והשימוש במרכיבים טבעיים מתבטאים היטב בטעם, שאינו סובל מעודף מתיקות או משימוש יתר בחלב זול.
ההצלחה של "אורז לעשירים" והטעם האגדי של הפודינג החישו את בעלי המקום, בהמלצת חבר שעובד באחד ממשרדי המימשל בוושינגטון, לרשום את המתכון הבסיסי המשמש להכנת הפודינג כפטנט מקצועי, בדומה לנוסחה המדוייקת של קוקה קולה.
גם אם תתאמצו מאד לפצח את רשימת המרכיבים העומדים מאחורי המתכון, לא תצליחו. אין ספק כי ידם של שפים מוכשרים בעניין, שכן הפודינג משתרע על קשת רחבה של טעמים, בהם פירות שונים, שוקולד, קפה, וניל ועוד. אפשר להעשיר כל מנה בתוספות (תפוחים קלויים, אטריות אורז קלויות, פירות אפויים) ולגמרי לא נחוץ להרהר בערך הקלורי של המעדן.
למקום יש עיצוב צעיר ושיקי, שמקנה אווירה של בוטיק אוכל יוקרתי. דלת הכניסה, הדלפק והרחבה המרכזית אליפטיים כצורתו של גרגר אורז. הפודינג מוגש בקערות צבעוניות מפלסטיק קשיח. אם rice to riches תהפוך, כמו שבעליו מצפים, לרשת, עשוי הפודינג לעבור תהליך של התאמתו לחיך ההמון. כך שכדאי לסור ולטעום את הפודינג בגירסתו הראשונית והמשובחת. המקום פתוח בימים ראשון עד רביעי מ-11 בבוקר עד 11 בלילה, ובסוף השבוע עד חצות. והמחירים: מנת יחיד עולה 5 דולר, מנה בינונית (לארבעה אנשים) עולה 15 דולר, ומנת ענק שיכולה להאביס גדוד, 30 דולר. תוספות ייקרו את המנה בחמישים סנט עד דולר. ניתן להזמין משלוח חינם ברחבי דאון טאון מנהטן.
rice to riches
37spring st., 212-274-0008