חוות תנינים תוקם בעין חצבה
החווה, שתיפתח בעוד כשנה, מיועדת לצרכים מסחריים ותיירותיים ותכלול אגם שמימיו יישאבו מבארות האזור, וגם מסעדת גורמה עם מאכלים אקזוטיים. היזם עופר קובי: "התנינים אוהבים חום ובערבה יש ימים חמים כל השנה". 25 מתושבי האזור יועסקו במקום
משרד התיירות אישר הקמת חוות תנינים ליד מושב עין חצבה. החווה, שמיועדת לצרכים מסחריים ותיירותיים, תשתרע על פני שטח של למעלה מ-80 דונם ותכלול אגם מים שיישאבו מבארות האזור. עלות הקמת הפרויקט מוערכת בכמיליון דולר.
התנין מוזכר בתנ"ך מספר פעמים, ועד תחילת המאה חיו בישראל זוחלים ממין תנין הנילוס (תנין היאור), אותם יגדלו בחווה בערבה. תוחלת החיים של התנינים בטבע יכולה להגיע עד ל-100 שנים. "יש לנו במקומות שונים בארץ קרוב ל-1,500 תנינים, כמה מהם אצל כושי בפונדק ה-101", אומר היזם עופר קובי, לשעבר פקח של רשות הטבע והגנים. "התנינים אוהבים חום, ובערבה יש ימים חמים בכל השנה".
קובי, אגרונום במקצועו ובוגר הפקולטה לחקלאות ברחובות, התמחה בשנים האחרונות בהקמת ובניהול חוות תנינים עבור חברה ישראלית בחו"ל. החברה שהקים קיבלה את ברכת הדרך ממשרדי התיירות ואיכות הסביבה, ומהחברה הממשלתית לתיירות.
את התנינים הצעירים, בני חודשיים-שלושה, שייוולדו בחווה, מתכננים מקימי החווה לשלוח לחו"ל בעודם בחיים לתעשיית נעליים, ארנקים וחגורות, וכן לתעשיית הבשר. בשר התנין נחשב למאכל גורמה אצל היפנים וחלק מהאירופאים, והוא נטול כולסטרול.
"ישראל חתומה על אמנת 'סאייטס' בעניין סחר בינלאומי בחיות ובמוצרי חיות", אומר קובי, "אחת הדרכים לשבור את השוק השחור והציד הבלתי חוקי בתנינים, היא מתן הרשאה לחוות מסחריות. כל חווה שמקבלת אישור מתחייבת להחזיר לטבע 15 אחוזים מהביצים שבוקעות בה. יש מעקב אחר המסחר בעורות, הם מסומנים בתגים וכל הרישיונות שלנו הם בפיקוח רשות הטבע והגנים".
החווה תכלול פונדק דרכים עם מסעדה שתציע מנות אקזוטיות, אולי אפילו בשר תנין. כמו כן תהיה בחווה חנות מזכרות עם מוצרים מעור תנין, והמסלול התיירותי יכלול סיור בין בריכות התנינים. קובי: "יש לנו כבר הזמנות מקניינים, ואנחנו מצפים להשתלב יפה בשוק העולמי".
בחווה יועסקו בשלב הראשון, על פי הערכתו של קובי, כ-25 עובדים, כולם תושבי הערבה התיכונה. בחודשים הקרובים צפויות להתחיל העבודות להקמת החווה, ובעוד כשנה היא אמורה להיפתח לקהל הרחב.